Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

«Τσουνάμι» εξελίξεων για τη Σοφία Μπεκατώρου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

«Σεισμός» μετά τις αποκαλύψεις της

17 Ιανουαρίου 2021 12:37
«Τσουνάμι» εξελίξεων για τη Σοφία Μπεκατώρου: Νέα παραίτηση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας
Από Ραφαήλ Αλαγάς

«Τσουνάμι» εξελίξεων έχει έρθει μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, κατονομάζοντας μάλιστα τον αντιπρόεδρό της και μέλος της ΕΟΕ, με ακόμη έναν άνθρωπο της Ομοσπονδίας να υποβάλλει την παραίτησή του.

Μετά τον Γιάννη Παπαδημητρίου, ακόμη ένα μέλος του ΔΣ, ο Γιώργος Χριστόπουλος, ανακοίνωσε την παραίτησή του διότι «οι συνθήκες δεν τον εκφράζουν». Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται και άλλες παραιτήσεις.

Σε ένα άθλημα που έχει χαρίσει στη χώρα μας κάποιες από τις πιο λαμπρές της επιτυχίες, τις τελευταίες ημέρες επικρατεί αναβρασμός. Όμιλοι από τη μία μέχρι την άλλη άκρη της Ελλάδος στηρίζουν με δηλώσεις τους την αθλήτρια σύμβολο του χώρου, τη Σοφία Μπεκατώρου. Η σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη όταν ήταν νέα αθλήτρια έχει συγκλονίσει όλους τους εμπλεκόμενους με τον χώρο. Μάλιστα, άλλη μία παλιά αθλήτρια, η Μαρίνα Ψυχογιού ανέφερε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση από παράγοντα, επίσης, της ιστιοπλοΐας όταν ήταν 20 ετών.

Όλα αυτά τα περιστατικά, σε συνδυασμό με την αρχικά ήπια στάση των ανθρώπων της ΕΙΟ, έχουν προκαλέσει μεγάλο προβληματισμό στην αθλητική κοινότητα. Η Ομοσπονδία, στην πρώτη ανακοίνωσή της, χαρακτήριζε «δυσάρεστο περιστατικό» την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, και την παρότρυνε να γίνει πιο συγκεκριμένη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι για κάθε αποστολή εθνικής ομάδας στο εξωτερικό υπεύθυνη είναι η οικεία ομοσπονδία. Το ΔΣ επιλέγει το μέλος του που θα συνοδέψει ως αρχηγός αποστολής την ομάδα, οπότε οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας γνώριζαν πολύ καλά ποιος είχε συνοδέψει τη Σοφία Μπεκατώρου και τους υπόλοιπους αθλητές στο ταξίδι όπου συνέβη η σεξουαλική κακοποίηση.

Χθες, μετά τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, η ΕΙΟ ζήτησε από τον φερόμενο ως δράστη Αριστείδη Αδαμόπουλο την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας. Επίσης, ο κ. Αδαμόπουλος ανακοίνωσε την αποχή του από τα καθήκοντά του στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μέχρι «την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης». Ήδη, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο ΓΓ της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης έχουν παραπέμψει την υπόθεση στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής και Δεοντολογίας.

Στο μεταξύ, πολλοί εκπρόσωποι ομίλων έχουν αρχίσει να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τα τεκταινόμενα στην ανώτερη αρχή του αθλήματος. Ήδη, δύο μέλη από το ΔΣ της ΕΙΟ αποφάσισαν να παραιτηθούν. Μετά τον πρόεδρο του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά Γιάννη Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του Ομίλου του Καλαμακίου Γιώργος Χριστόπουλος ανακοίνωσε την παραίτησή του.

Σοφία Μπεκατώρου νέα παραίτηση

Σοφία Μπεκατώρου: Η επιστολή του κ. Χριστόπουλου

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Με ιδιαίτερη θλίψη είμαι υποχρεωμένος να σας δηλώσω ότι δεν δύναμαι να παραμείνω στο διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις καταγγελίες της κ. Σοφίας Μπεκατώρου.

Κατόπιν των συγκλονιστικών αυτών αναφορών, στέκομαι στην γενικότερη τους αντιμετώπιση από πλευράς της εκπροσώπησης ΕΙΟ και στο εν γένει κλίμα περαιτέρω διατάραξης του αθλητικού πνεύματος που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Οι συνθήκες πλέον αυτές δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο του Ναυταθλητισμού, ως Εργοδότη που απασχολεί δεκάδες οικογενειάρχες και ως Επιστήμονα.

Προς τούτο σας υποβάλω την παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ με άμεση ισχύ,

Γιώργος Χριστόπουλος

Δρ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός , MSc MBA PhD΄».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share