Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Σοφία Μπεκατώρου: Άγρια «καρφιά» του Νίκου Κακλαμανάκη - «Να μπει ένα τέλος»

«Κεραυνοί» από το σπουδαίο Ολυμπιονίκη

17 Ιανουαρίου 2021 11:16
Σοφία Μπεκατώρου: Άγρια «καρφιά» του Νίκου Κακλαμανάκη - «Να μπει ένα τέλος»
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Άγρια «καρφιά» πέταξε ο Νίκος Κακλαμανάκης έναντι της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, με αφορμή τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου περί βιασμού, με τον Ολυμπιονίκη μας κι έναν από τους πιο σπουδαίους αθλητές, που έχει βγάλει η Ελλάδα, να τονίζει πως επιτέλους πρέπει να μπει τέλος στην ομερτά και ότι η Ομοσπονδία αυτή λειτουργεί ως… κράτος εν κράτει.

Ο χρυσός ολυμπιονίκης δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στη Σοφία Μπεκατώρου, αναφέροντας πως δεν είναι μόνο σπουδαία αθλήτρια αλλά και άνθρωπος και πως τα όσα κατήγγειλε έρχονται να προστεθούν σε όσα ο ίδιος είχε κάνει γνωστά από χρόνια για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, με τον φερόμενο ως δράστη αυτή τη στιγμή να αμύνεται. Ο Νίκος Κακλαμανάκης κατήγγειλε πως παράγοντες της ομοσπονδίας «απειλούσαν παιδιά για να μην μιλήσουν». Αναφορικά με το εάν είχαν έρθει σε γνώση του άλλα τέτοια περιστατικά κακοποίησης, ο ολυμπιονίκης απάντησε: «Είχα ακούσει διάφορα πράγματα δεξιά και αριστερά...».

Πρόεδρος Ομοσπονδίας για την Μπεκατώρου: Μπράβο της που μίλησε, θα είμαστε κοντά της στο εξής

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα», μίλησε και ο πρόεδρος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, δηλώνοντας για ακόμη μία φορά πως δεν ήταν σε γνώση του όσα κατήγγειλε η Σοφία Μπεκατώρου.

Ο κ. Δημητρακόπουλος σημείωσε πως η δεύτερη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας ήρθε σε συνέχεια της πρώτης, στην οποία ανέφεραν πως μόλις γνωστοποιηθεί το όνομα του φερόμενου ως δράστη της κακοποίησης της Σοφίας Μπεκατώρου, η Ομοσπονδία θα πράξει τα δέοντα. Αναφορικά με τη δυσαρέσκεια που προκάλεσε η πρώτη ανακοίνωση σε μεγάλη μερίδα του κόσμου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είπε πως δεν είχαν καμία πρόθεση να υποτιμήσουν το γεγονός. Παράλληλα, τόνισε ότι μόλις γνωστοποιήθηκε το όνομα του φερόμενου ως δράστη, η Ομοσπονδία «άμεσα ζήτησε και έλαβε την παραίτησή του».

«Δηλώσαμε συγκλονισμένοι... Έχω κόρη στην ηλικία της Σοφίας, είναι αθλήτρια και συμμετείχε σε αποστολές. Είμαι ιδιαίτερα συγκλονισμένος. Τώρα, δεν είχαμε καμία ένδειξη, καμία καταγγελία, κανέναν ψίθυρο ότι μπορεί να συμβαίνουν αυτά στην Ομοσπονδία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share