Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Basket League: Κέρδισε την ελλιπή ΑΕΚ ο Προμηθέας

Ο αγώνας έληξε 75-82

16 Ιανουαρίου 2021 19:51
Basket League: Κέρδισε την ελλιπή ΑΕΚ ο Προμηθέας

Basket League: Η ΑΕΚ με τις απουσίες που είχε από την ομάδα της δεν κατάφερε να πάρει τον αγώνα απέναντι στον Προμηθέα με τον δεύτερο να σημειώνει τη νίκη. Επίσης πριν λίγες μέρες η ΑΕΚ έχασε και πάλι αλλά από τον Παναθηναϊκό με το σκορ να έρχεται στο 80-75.

Συγκεκριμένα η ΑΕΚ δεν κατάφερε να αποδώσει στον αγώνα ενάντια στον Προμηθέα με αποτέλεσμα να χάσει με τη διαφορά σχεδόν των 10 πόντων με το σκορ να λήγει στο 75-82.

Basket League: Αναλυτικά ο αγώνας

Τα αδέρφια Γκραντ (Τζεράι και Τζέριαν) έκαναν... θραύση στο ΟΑΚΑ και ο Προμηθέας πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στην ελλιπή ΑΕΚ (82-75).

Το μεγάλο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Προμηθέα ήταν... οικογενειακή υπόθεση. Ο Τζεράι Γκραντ έκοβε (15π, 3ρ), ο Τζέριαν Γκραντ έραβε (18π, 5ρ, 4ασ, 3κλ) και η ομάδα της Πάτρας πέρασε εμφατικά από το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, υποχρεώνοντας την Ένωση στην πρώτη εντός έδρας ήττα της στη σεζόν.

Οι Πατρινοί ανέβασαν στροφές στο δεύτερο μέρος, διατήρησαν τον έλεγχο, με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και σε διψήφια επίπεδα και στο τέλος πήραν τη νίκη.

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4 σημαντικές απουσίες (Ζήση, Γιάνκοβιτς, Κατσίβελη, Ρογκαβόπουλο) και με τον Σλότερ ανέτοιμο και παρά την ενέργεια που έβγαλε στο πρώτο μέρος δεν είχε ανάλογη συνέχεια, γνωρίζοντας δεύτερη διαδοχική ήττα και τρίτη στα τελευταία 4 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ μπήκε με καλό ρυθμό στην αναμέτρηση και χάρη σε Μορέιρα και Λάνγκφορντ, αλλά και την άμυνά της, πήρε τον έλεγχο του αγώνα (10-3, 4'). Ο Προμηθέας έβρισκε σκορ μόνο από τον Τζέριαν Γκραντ, με την ΑΕΚ να φέρνει σε διψήφια επίπεδα το προβάδιsμά της (15-5, 6'). Ο Προμηθέας έβγαλε αντίδραση και με τους Αγραβάνη και Μίλερ μείωσε (15-12, 8'). Η Ένωση παρέμενε άστοχη, όπως και ο Προμηθέας όμως, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο +3 για τους γηπεδούχους.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Ένωση προσπάθησε να χτίσει διαφορά, όμως ο Προμηθέας παρέμενε ανταγωνιστικός με τον Γκραντ (21-20, 13'). Λοτζέσκι και Μόουζες, σε συνδυασμό με την καλή άμυνα των παικτών του Παπαθεοδώρου έφεραν τη διαφορά στους 9 πόντους (34-25, 16'). Η απάντηση του Προμηθέα όμως ήταν άμεση. Ένα επί μέρους 7-0 με Γκραντ και Λούντζη κράτησε μέσα στο ματς τους Πατρινούς, για το 34-32 του πρώτου μέρους.

Ο Χάρης Γιαννόπουλος φώναξε παρών και με την βοήθεια του Τζέριαν Γκραντ οι Πατρινοί πέρασαν μπροστά στο σκορ (42-46, 23'). Ο Προμηθέας πίεσε στα 4/4 του γηπέδου και αυτό οδήγησε σε λάθη την ΑΕΚ. Λάθη τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Γιατρά και έφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με Μίλερ και Λούντζη (45-55, 26'). Η ΑΕΚ προσπάθησε να μειώσει με τον Ματσιούλις μπροστάρη (49-55, 27'). Ο Προμηθέας όμως βρήκε λύσεις με Γιαννόπουλο και Γκραντ και κράτησε τη διαφορά, για το 53-63 της τρίτης περιόδου.

Ο Γιάννης Αθηναίου ήταν ο παίκτης που βγήκε μπροστά για τον Προμηθέα, με την ομάδα της Πάτρας να φέρνει τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (55-68, 32'). Ο Ματσιούλις προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά για την Ένωση (63-70, 34'). Ο Μιχάλης Λούντζης ανέλαβε δράση και με δικές του προσπάθειες έφερε και πάλι σε διψήφια επίπεδα το προβάδισμα της ομάδας του (65-76, 36'). Ο Μορέιρα μείωσε, αλλά ο Γκραντ δεν επέτρεψε στην ΑΕΚ να πλησιάσει περισσότερο (69-79, 38'). Ο Γιαννόπουλος «υπέγραψε» τη νίκη του Προμυθέα με τρίποντο (73-82) με την ομάδα της Πάτρας να παίρνει στο φινάλε μια μεγάλη νίκη, ενώ η ΑΕΚ γνώρισε την πρώτη εντός έδρας ήττα της στη σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 34-32, 53-63, 75-82.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share