Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης από κορωνοϊό!

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό

14 Ιανουαρίου 2021 09:25
Πέθανε ο Ολυμπιονίκης, Λεωνίδας Πελεκανάκης από κορωνοϊό!
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί, σε ηλικία 58 ετών, ύστερα από μάχη με τον κορωνοϊό που κράτησε, σχεδόν, δύο μήνες. Σοκ επικρατεί και στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με 30χρονο ποδοσφαιριστή να «φεύγει» από τη ζωή.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας. Αντίθετα, μέχρι και τον Οκτώβριο έπαιρνε μέρος σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης και χάραζε νικηφόρες ρότες.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης γεννήθηκε στις 22/11/1962. Από την παιδική ηλικία βρέθηκε στο άθλημα της ιστιοπλοΐας. Ξεκίνησε κάνοντας όπτιμιστ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά και συνέχισε σε άλλες ολυμπιακές κατηγορίες όπως Finn, Star, Soling ενώ υπήρξε και από τους κορυφαίους αθλητές στην ανοικτή θάλασσα με διεθνείς διακρίσεις.

Πέθανε ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης

Θεωρείτο ένα από τα καλύτερα «τιμόνια» της γενιάς του. «Όλη η ζωή του ήταν η ιστιοπλοΐα. Αγαπούσε πολύ το άθλημα», δήλωσε στην «Κ» συντετριμμένος ο Ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης.

Ο Λεωνίδας Πελεκανάκης μαζί με τον Δημήτρη Δεληγιάννη και τον Τάσο Μπουντούρη είχαν αναδειχθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Soling to 1993.

Το παλμαρέ του Λεωνίδα Πελεκανάκη ήταν γεμάτο από διακρίσεις. Σε τρίγωνο και ανοικτή θάλασσα. Το 1984, πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με τον Ηλία Χατζηπαυλή και κατέκτησαν την 6η θέση στην κατηγορία των Star στη διοργάνωση του Λος Άντζελες.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share