Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Basket League: Αφεντικό ο Παναθηναϊκός, "καθάρισε" την ΑΕΚ! (video)

Με κορυφαίους Μήτογλου, Παπαγιάννη και Νέντοβιτς!

10 Ιανουαρίου 2021 22:00
Basket League: Αφεντικό ο Παναθηναϊκός,
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μεγάλο ντέρμπι με νικητή τον Παναθηναϊκό (80-75) και το μπάσκετ στο ΟΑΚΑ καθώς και η ΑΕΚ παρά τα σοβαρά προβλήματα της κοίταξε στα μάτια τους πράσινους. Κλειδί ο Μήτογλου με 4 τρίποντα.

Πράσινη... αντίδραση στο ντέρμπι της Αθήνας. Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες κόντρα στην AEΚ, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Οι πρωταθλητές Ελλάδας κατάφεραν να βρουν λύσεις στην επίθεση, αλλά και σε κάθε ξέσπασμα της ΑΕΚ και πήρε μια σημαντική νίκη που τονώνει την ψυχολογία του, ενόψει της «διαβολοβδομάδας» της Euroleague.

Οι «πράσινοι» ήταν δραστήριοι από τα πρώτα λεπτά και κατάφεραν να... χτίσουν το προβάδισμά τους μέσα από τα ριμπάουντ. Οι παίκτες του Κώστα Χαραλαμπίδη έκαναν «θραύση» στον τομέα αυτό, με τον Γιώργο Παπαγιάννη να κυριαρχεί (18π, 13ρ). Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στο τέλος του πρώτου μέρους ο Έλληνας σέντερ μετρούσε 10 ριμπάουντ.

Την ίδια στιγμή, ο Νεμάνια Νέντοβιτς πήρε την μπαγκέτα του ηγέτη για ακόμα ένα παιχνίδι και μέτρησε 19 πόντους με 4 τρίποντα, ενώ εξίσου σημαντικός ήταν και ο Ντίνος Μήτογλου, που πρόσθεσε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ, οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του.

Στην αντίπερα όχθη, η ΑΕΚ ανέβασε τον ρυθμό της στο δεύτερο δεκάλεπτο, χάρη στην επιθετική της άμυνα και έμεινε κοντά στο σκορ μέχρι το φινάλε. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν μεγάλη προσπάθεια στα τελευταία λεπτά, προσπαθώντας να επιστρέψουν από το +11 (78-67). Παρά το γεγονός πως έφτασαν τη διαφορά μέχρι τους 4 πόντους (79-75), η ολική επαναφορά δεν ήρθε, με το «τριφύλλι» να φεύγει με τη νίκη από το ΟΑΚΑ.

Ο Γιανίκ Μορέιρα με 21 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ, έχοντας βοήθειες από τον Κιθ Λάνγκφορντ (14π) και τον Νίκο Γκίκα (12π).

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share