Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Basket League: Επιστροφή στις νίκες για ΠΑΟΚ (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

9 Ιανουαρίου 2021 19:31
Basket League: Επιστροφή στις νίκες για ΠΑΟΚ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ μετά το χαμένο παιχνίδι με το Περιστέρι για την Basket League. Ο Δικέφαλος, που πριν από αυτή την ήττα είχε τρεις σερί επικρατήσεις, κέρδισε το Μεσολόγγι με 96-87 στην PAOK Sports Arena, πανηγύρισε ξανά και βελτίωσε τη βαθμολογική του θέση φτάνοντας στο όριο της οχτάδας. Ενώ, την τέταρτη νίκη του στην φετινή Basket League πήρε ο Κολοσσός επικρατώντας με 94-74 επί του Ιωνικού στην Ρόδο.

Ο ΠΑΟΚ που επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του μετά την αλλαγή προπονητή, είχε για κορυφαίο τον Γκρίφιν, ο οποίος πέτυχε 24 πόντους, ενώ ακολούθησε ο Λοβ με 17.

Από την άλλη πλευρά, το Μεσολόγγι μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα στην κατηγορία, συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη επί οχτώ σερί αγώνες! Για την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας πάντως ήταν εντυπωσιακός ο Γκότσερ, ο οποίος πέτυχε 32 πόντους, οι οποίοι όμως δεν ήταν αρκετοί για να αποφευχθεί άλλη μια ήττα.

Basket League: Η Λάρισα κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα

Basket League: Η Λάρισα κατάφερε να κερδίσει τον Προμηθέα μετά από μεγάλη προσπάθεια όπου έχανε αρκετά στην αρχή του αγώνα. Επίσης ο Παναθηναϊκός πριν λίγες μέρες δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη από το Λαύριο με το σκορ να έρχεται στο 92-82.

Συγκεκριμένα η Λάρισα συγκεντρώθηκε στο παιχνίδι και κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα ενάντια στον Προμηθέα με αποτέλεσμα ο αγώνας να λήξει στο 85-81.

Basket League: Αναλυτικά ο αγώνας

Μία πολύ μεγάλη νίκη πανηγύρισε η Λάρισα, η οποία πέτυχε μία τεράστια ανατροπή και επικράτησε με 85-81 του Προμηθέα σε εξ’ αναβολής παιχνίδι για την αγωνιστική της Basket League. Με αυτή τη νίκη η Λάρισα επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα και ανέβηκε στο 3-7 αφήνοντας τον Προμηθέα στην τελευταία θέση με λιγότερα παιχνίδια και ρεκόρ 4-3.

Κορυφαίοι για τους γηπεδούχους ήταν οι Ουέσλεϊ Γκόρντον (14 πόντους, 8 ριμπάουντ), Τζέρι Σμιθ (18 πόντους, 5 ριμπάουντ) και Τζέιμς Ουέμπ (14 πόντους, 9 ριμπάουντ).

Από την άλλη πλευρά ξεχώρισαν οι Δημήτρης Αγραβάνης (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ), Χάρης Γιαννόπουλος (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και Τζέριαν Γκραντ (12 πόντοι, 6 ασίστ).

H Λάρισα ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι και στα μισά της πρώτης περιόδου έφθασε σε double score (14-7). Ωστόσο, το τάιμ άουτ αφύπνισε τους παίκτες του Μάκη Γιατρά, οι οποίοι σε κάτι λιγότερο από τρία λεπτά έτρεξαν ένα σερί 10-0 και πήραν κεφάλι στο σκορ με 17-14 στο 8’.

Οι Πατρινοί συνέχισαν με το πόδι στο… γκάζι στην δεύτερη περίοδο και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα, αλλά οι γηπεδούχοι δεν τους επέτρεψαν να ξεφύγουν. Όμως οι βολές του Γιάννη Αγραβάνη από το αντιαθλητικό φάουλ του Μπράουν και η ευστοχία των φιλοξενούμενων στις επόμενες επιθέσεις, έφεραν τη διαφορά στους εννέα πόντους στο ημίχρονο (35-44).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Προμηθέας μπήκε εξαιρετικά και με ένα επιμέρους σκορ 11-3 εκτόξευσε την διαφορά στους 17 πόντους (38-55) 6:47 πριν τη λήξη του δεκαλέπτου. Ωστόσο το προβάδισμα των Πατρινών έπεσε στους οκτώ πόντους στο 30’ (54-62), χάρη στο 7-0 της Λάρισας με πρωταγωνιστή τον Παπαδάκη.

Στην τελευταία περίοδο οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και μετέτρεψαν το 67-76 του 35’ σε 80-77, 1:11 πριν το φινάλε, με τον Τζέρι Σμιθ να πετυχαίνει κρίσιμα καλάθια στην ανατροπή.

Ωστόσο το κρισιμότερο σημείο, όπως αποδείχτηκε, ήταν το αντιαθλητικό φάουλ που έκανε ο Τζέριαν Γκραντ στον Τζέιμς Ουέμπ στα 14,1’’ πριν το τέλος και με το σκορ στο 82-81.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 35-44, 54-62, 85-81

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share