Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Super League: Το VAR έσωσε τον Παναθηναϊκό! (video)

Πέρασε με τον εορτάζων Ιωαννίδη από την Ριζούπολη το τριφύλλι!

6 Ιανουαρίου 2021 17:03
Super League: Το VAR έσωσε τον Παναθηναϊκό! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Super League: Το VAR γλίτωσε τρεις φορές τον Παναθηναϊκό από την ισοφάριση και το τριφύλλι έφυγε με το διπλό (0-1) από την Ριζούπολη χάρη σε γκολ του εορτάζων Φώτη Ιωαννίδη!

Κόντρα σε απουσίες, με 10 για 50 λεπτά και με μοναδικό όπλο την «καρδιά» ο Παναθηναϊκός πήρε χρυσή νίκη με 1-0 επί του Απόλλωνα που... επικράτησε στις διαμαρτυρίες!

Ανήμερα της ονομαστικής του εορτής ο Φώτης Ιωαννίδης άναψε… πράσινο φως στον Παναθηναϊκό για την επιστροφή του στα νικηφόρα αποτελέσματα, πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ στο σημερινό 1-0 επί του Απόλλωνα στο γήπεδο της Ριζούπολης.

Οι πράσινοι αγωνίστηκαν για ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο εξαιτίας της τραβηγμένης αποβολής του Ζαγαρίτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 48’ αλλά έδειξαν μαχητική ψυχή και κατέκτησαν το πολύτιμο τρίποντο σε ένα ματς με πολλές δύσκολες φάσεις που έκρινε το VAR και τον Απόλλωνα νικητή στις… διαμαρτυρίες!

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν επιφυλακτικά το ματς και είχαν ως πρώτο στόχο να διατηρήσουν τη συνοχή των γραμμών τους πίσω από τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός ωστόσο ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα στο σκορ στην πρώτη οργανωμένη επίθεσή του από τα άκρα και δη από τη δεξιά του πλευρά. Η συνεργασία του Χατζηγιοβάνη με τον Χουάνκαρ ήταν υποδειγματική και η συρτή σέντρα του τελευταίου ιδανική προς τον Ιωαννίδη.

Ο 20χρονος Ελληνας επιθετικός δικαίωσε τον Λάζλο Μπόλονι για την επιλογή να του δώσει φανέλα βασικού και στην παρθενική του συμμετοχή στην ενδεκάδα του τριφυλλιού έκανε σεφτέ στα γκολ και έδωσε το πολύτιμο προβάδισμα στον Παναθηναϊκό στο 20’ (0-1).

Τα λάθη και τα δυνατά μαρκαρίσματα είχαν την τιμητική τους έως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με τη φάση του 29’ να είναι η μοναδική άξια αναφοράς. Το γέμισμα του Μπρούσιτς και η άστοχη έξοδος του Διούδη που γκρέμισε τον Ιωαννίδη εντός περιοχής (ο πρώτος έκανε ράμματα, ο δεύτερος αποχώρησε με ασθενοφόρο από το γήπεδο έχοντας πάθει διάσειση) ανάγκασε τον διαιτητή Κουτσιαύτη να δείξει την άσπρη βούλα. Μετά από εξέταση της φάσης από το VAR ακύρωσε την απόφασή του καθώς ο επιθετικός του Απόλλωνα είχε βρει τη μπάλα με το χέρι πριν ανατραπεί από τον Διούδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα αριθμητικά δεδομένα άλλαξαν εις βάρος του Παναθηναϊκού, μετά την αυστηρή αποβολή του Ζαγαρίτη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 48’ σε μία φάση που ο Κουτσιαύτης έδωσε για δεύτερη φορά πέναλτι για ανατροπή του Τσιλούλη και η απόφασή του διορθώθηκε και πάλι από το VAR καθώς η παράβαση ήταν εκτός περιοχής. Οι πράσινοι για ένα ολόκληρο ημίχρονο ήταν αναγκασμένοι να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο.

Στο 77’ ο Μουνιέ σέντραρε ο Μπεντινέλι στόπαρε και πλάσαρε προς την εστία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη, αλλά ο μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα ήταν σε θέση οφ σάιντ. Από το 85’ ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ενώ ο Απόλλων απείλησε για την ισοφάριση σε κεφαλιά του Σλίβκα που πέρασε άουτ και σε νέα κεφαλιά του Ντόυντα που έδιωξε ο Χουχούμης στο 94’. Οι πράσινοι στο 95’ απώλεσαν σημαντική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ με τον Χουάνκαρ να πλασάρει άουτ, στην τελευταία φάση του ματς.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share