Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Σοκ στη Λίβερπουλ: Πέθανε ο Τζέρι Μάρσντεν (Video)

Ο άνθρωπος πίσω από το «You'll never walk alone»

4 Ιανουαρίου 2021 14:54
Σοκ στη Λίβερπουλ: Πέθανε ο Τζέρι Μάρσντεν (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Τζέρι Μάρσντεν, ο τραγουδιστής του μουσικού συγκροτήματος «Gerry and the Pacemakers» που έκανε το 1963 επιτυχία το You'll never walk alone, που μετέπειτα έγινε ο ύμνος της Λίβερπουλ. Επίσης, θλίψη επικρατεί στον αθλητικό κόσμο και συγκεκριμένα στην Παρί Σεν Ζερμέν όπου "έφυγε" από τη ζωή ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας Μπερνάρ Γκινιεντού.

Η θρυλική φωνή της Λίβερπουλ αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, τα οποία επηρέασαν και την καρδιά του. Το 2003 έκανε τριπλό bypass, ενώ το 2016 έκανε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς. Ο αγγλικός σύλλογος τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση στο twitter. «Τα λόγια του Τζέρι θα ζουν για πάντα μέσα μας», έγραψε μεταξύ άλλων η Λίβερπουλ για τον χαμό του Τζέρι Μάρσντεν.

Η ανάρτηση της Λίβερπουλ:

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που ο Τζέρι Μάρσντεν τραγούδησε ζωντανά το παγκοσμίως γνωστό «You 'll never walk alone» ήταν το καλοκαίρι του 2019, όταν το συγκρότημα «Take That» τον ανέβασε στην σκηνή, κατά τη διάρκεια συναυλίας τους στο Άνφιλντ. Μετέπειτα αποχώρησε από τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε.

Η τελευταία ερμηνεία του Τζέρι Μάρσντεν:

Ο Μάρσντεν ήταν ο frontman της μπάντας που κέρδισε μεγάλη φήμη στη μουσική σκηνή του Μέρσεϊσάιντ στη δεκαετία του 1960. Αν και ένα άλλο συγκρότημα του Λίβερπουλ - οι Beatles - ήταν οι σούπερ σταρ της εποχής, οι Gerry and the Pacemakers θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των ανθρώπων της πόλης λόγω του θρυλικού «You Never Walk Alone».

«Σκέφτηκα τι ωραίο τραγούδι. Θα πω στο συγκρότημά μου να το παίξουμε», είχε δηλώσει ο Μάρσντεν στο Associated Press το 2018, ενθυμούμενος την πρώτη φορά που το άκουσε στον κινηματογράφο.

Το τραγούδι ακούστηκε για πρώτη φορά στο «Carousel», ένα μιούζικαλ του 1945 που έγινε μια ταινία μεγάλου μήκους το 1956.

Η διασκευή του από τους The Pacemakers με τη φωνή του Μάρσντεν κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 1963. Υιοθετήθηκε από τους οπαδούς του ποδοσφαιρικού συλλόγου της Λίβερπουλ και τραγουδιέται με πάθος από τους φιλάθλους της σε κάθε εντός έδρας αναμέτρηση της ομάδας ακριβώς πριν την έναρξη.

Το τραγούδι έχει υιοθετηθεί επίσης από τους υποστηρικτές άλλων ομάδων σε όλο τον πλανήτη, όπως αυτών της Σέλτικ στη Σκωτίας ή της γερμανικής Μπορούσια Ντόρτμουντ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share