Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Basket League: Ξεφτιλίστηκε ο Παναθηναϊκός στο Λαύριο

Το σκορ έληξε 92-82

3 Ιανουαρίου 2021 22:13
Basket League: Ξεφτιλίστηκε ο Παναθηναϊκός στο Λαύριο

Basket League: Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός να εξασφαλίσει την πρώτη του νίκη στον καινούργιο χρόνο με αποτέλεσμα να χάσει με διαφορά 10 πόντων από το Λαύριο. Επίσης το Περιστέρι κατάφερε να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με διαφορά σχεδόν 10 πόντων.

Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός δεν απέδωσε καθόλου καλά απέναντι στο Λαύριο με αποτέλεσμα οι δεύτεροι να πάρουν το πάνω χέρι στον αγώνα και να πάρει αυτό τον αγώνα με τον σκορ να λήγει στο 92-82.

Basket League: Αναλυτικά ο αγώνας

Η ομάδα θαύμα της φετινής Α1, μετά την ΑΕΚ υπέταξε διά περιπάτου τον Παναθηναϊκό με 92-82! Θλιβερή εμφάνιση από τους πράσινους, πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα.

Το Λαύριο έδειξε τα δόντια του και το 2021. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη... τρέλανε κόσμο ξανά! Απέναντι στον Παναθηναϊκό και έχοντας αφήσει πίσω ένα πολύ κακό πρώτο δεκάλεπτο (9-19) κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση, χάρη σε ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο και να φτάσει στη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας του.

Σημείο κλειδί του αγώνα ήταν το τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί που με επί μέρους σκορ 33-17 το 31-42 του πρώτου ημιχρόνου έγινε 64-59, με τους παίκτες του Σερέλη όχι απλώς να διατηρούν το προβάδισμά τους, αλλά να το ανεβάζουν σταδιακά, φέρνοντάς το μάλιστα ακόμα και σε διψήφια επίπεδα στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Στην αντίπερα όχθη, ο Παναθηναϊκός παρά το καλό του ξεκίνημα, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τον ρυθμό του πρώτου ημιχρόνου, με το Λαύριο να «τρυπάει» την άμυνά του με κάθε τρόπο, φτάνοντας στη νίκη. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα των «πράσινων» στη σεζόν, με το ρεκόρ τους να φτάνει στο 7-1, τη στιγμή που το Λαύριο πανηγύρισε την έκτη διαδοχική νίκη του και ανέβηκε στο 6-3.

Η τριάδα Ντιαλό (21π, 7ρ), Κόζι (18π) και Μουράτος (17π, 4ασ) έκανε τη διαφορά για τους νικητές, καταφέρνοντας να κάνει μεγάλη ζημιά στην άμυνα της ομάδας του Γιώργου Βόβορα. Από την άλλη πλευρά οι 19 πόντοι του Ιωάννη Παπαπέτρου και οι 19 του Νεμάνια Νέντοβιτς δεν ήταν αρκετοί, με τον Παναθηναϊκό να παρουσιάζεται κατώτερος των προσδοκιών.

Με την άμυνα να είναι άκρως αποτελεσματική και τους Παπαπέτρου, Νέντοβιτς να δίνουν λύσεις από τα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης και να χτίσει διψήφια διαφορά στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου για το 9-19.

Το Λαύριο προσπάθησε να μειώσει με τον Κόζι και τον Μουράτο, αλλά Μήτογλου και Παπαπέτρου δεν το επέτρεψαν (20-28, 14'). Ο Ντιαλό έκανε αισθητή την εμφάνισή του και οι γηπεδούχοι ροκάνισαν τη διαφορά (29-31, 17'). Παπαγιάνννης, Παπαπέτρου, Νέντοβιτς, αλλά και η πράσινη άμυνα αποτέλεσαν τα σημεία αιχμής του Παναθηναϊκού, ο οποίος έκλεισε το πρώτο μέρος με διψήφια διαφορά, χάρη στο 31-42 που διαμορφώθηκε δια χειρός

Οι γηπεδούχοι έμειναν πιστοί στο πλάνο τους. Κάρτερ και Ντιαλό ανέλαβαν δράση για ακόμα μια φορά και η διαφορά μειώθηκε (47-53, 25'). Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν άκρως αποτελεσματική και με τον Κάρτερ να μπαίνει στην... εξίσωση η διαφορά μειώθηκε σε απόσταση βολής (53-55, 27'). Ο Ντέιβις φώναξε παρών και το Λαύριο προσπέρασε (56-55). Σάβατζ και Κόζι ανέλαβαν δράση στα τελευταία λεπτά και ανέβασαν τη διαφορά για το 64-59 της τρίτης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 9-19, 31-42, 64-59, 92-82.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share