Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο Οσμάν Γιουνούζοβιτς

Θρήνος στον χώρο του στίβου

29 Δεκεμβρίου 2020 22:20
Παγκόσμια θλίψη: Πέθανε ο Οσμάν Γιουνούζοβιτς
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Παγκόσμια θλίψη προκαλεί ο θάνατος του Οσμάν Γιουνούζοβιτς, με το Βόσνιο «αστέρα» του στίβου να αφήνει την τελευταία του πνοή στα 27 του μόλις χρόνια.

Ο 27χρονος αθλητής, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα και μία μέρα μετά η είδηση διαδόθηκε στη χώρα και στο εξωτερικό, βυθίζοντας στο πένθος τους Βόσνιους, ενώ πρόσφατα πέθανε επίσης πρωταθλήτρια του στίβου.

Αυτός ήταν ο Οσμάν Γιουνούζοβιτς

Ο Γιουνούζοβιτς κατέκτησε αρκετούς τίτλους κατά τη διάρκεια της καρέρας του, ενώ είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2015 στο Μπακού και υπήρξε Βαλκανιονίκης και πρωταθλητής Βοσνίας στα 3.000 μέτρα, στα 3.000 μέτρα στιπλ, στα 5.000 μέτρα, στον ημιμαραθώνιο και στον Μαραθώνιο.

Στα τέλη του 2017 είχε διακόψει προσωρινά την καριέρα του λόγω προβλημάτων στο ισχιακό νεύρο αλλά στη συνέχεια επανήλθε στη δράση και μάλιστα με επιτυχία, μέχρι που ήρθε τώρα η είδηση του θανάτου του.

Ο οποίος θάνατος, σύμφωνα με τον βοσνιακό Τύπο, οφείλεται σε ξαφνική καρδιακή ανεπάρκεια.

Θρήνος στον ελληνικό αθλητισμό: Πέθανε πρωταθλητής του ακοντισμού! (photos)

Θρήνος στην οικογένεια του κλασικού αθλητισμού, καθώς πέθανε σε ηλικία 68 ετών, ένας από τους αθλητές που διέγραψαν λαμπρή πορεία στον ακοντισμό.

Ο λόγος για τον Λεωνίδα Μακρυγιάννη, ο οποίος υπήρξε κυρίαρχος του ακοντισμού τη δεκαετία του '70, τόσο με τα χρώματα του Εθνικού Γ.Σ., όσο και με την Εθνική ομάδα, της οποίας αποτέλεσε μέλος για πολλά χρόνια. Αναδείχθηκε πολλές φορές πρωταθλητής Ελλάδας, ήταν κάτοχος πανελληνίων ρεκόρ και έχει μείνει στη μνήμη όλων, ο αγώνας του 1970 στη Λαμία, όταν έστειλε τόσο μακριά το ακόντιό του, ώστε έφτασε στην απέναντι εστία και καρφώθηκε στα δίχτυα.

Από τα αθλητικά του χρόνια στον Εθνικό, υπήρξε ακόλουθος του Κάρολου Παπούλια και οδηγός του από τη θητεία του τελευταίου στο υπουργείο Εξωτερικών, αλλά και όταν ανέλαβε στην προεδρεία της Δημοκρατίας.

«Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στους οικείους τους, ενώ τη βαθιά του λύπη εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας, Βασίλης Σεβαστής, που υπήρξε με τον εκλιπόντα για χρόνια συναθλητής στην εθνική ομάδα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα στην Ελάτεια Φθιώτιδας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share