Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Ο απίθανος Νέντοβιτς δεν ήταν αρκετός για τον Παναθηναϊκό

Ήττα με 89-81 από τη Μακάμπι

22 Δεκεμβρίου 2020 23:20
Euroleague: Ο απίθανος Νέντοβιτς δεν ήταν αρκετός για τον Παναθηναϊκό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς πραγματοποίησε το κορυφαίο παιχνίδι της καριέρας του, ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός στο Τελ Αβίβ, αλλά πλήρωσε το πρώτο του ημίχρονο και ηττήθηκε με 89-81 από τη Μακάμπι.

Οι Πράσινοι, που είχαν... ιδρώσει για να νικήσουν το Μεσολόγγι, δεν ήταν καθόλου καλοί στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο στην επανάληψη με τον Νεμάνια Νέντοβιτς να κάνει συγκλονιστική εμφάνιση και να τελειώνει το ματς με 39 πόντους, επέστρεψαν και κυνήγησαν τη νίκη μέχρι το φινάλε. Ωστόσο, δεν μπόρεσαν να παίξουν σωστές άμυνες στο τελευταίο τρίποντο, δέχθηκαν πόντους-μαχαιριές από τον επίσης εξαιρετικό Γουίλμπεκιν και έχασαν.

Ο Παναθηναϊκός με τη νέα ήττα έπεσε στο 5-10 όσον αφορά το ρεκόρ στη Euroleague και σίγουρα κάτω από τη 14η θέση και ετοιμάζεται για το πολύ δύσκολο ματς της επόμενης Τετάρτης στη Σερβία, με τον Ερυθρό Αστέρα.

Το ματς

Αρκετά νευρικά ξεκίνησαν οι δύο ομάδες το παιχνίδι με τα καλάθια να μπαίνουν με το σταγονόμετρο και τους γηπεδούχους να προηγούνται με 6-4 με τον Ουίλμπεκιν στο 5’. Από εκείνο το σημείο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έτρεξε ένα σερί 7-0 και κατάφερε να προηγηθεί με 11-4, με τους Πράσινους να σπάνε το… ρόδι από την περιφέρεια με τον Σέλβιν Μακ (11-7).

Ζούσμαν και Καλοϊάρο έδωσαν αέρα 9 πόντων στην «ομάδα του λαού» με τον Βουγιούκα να μειώνει με παλικαρίσιο καλάθι (16-9). Στο τελευταίο λεπτό του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν διψήφιο προβάδισμα με συνεχόμενους πόντους του Χάντερ (21-9) με τον Νένοτβιτς να ανοίγει λογαριασμό στην εκπνοή με τρίποντη βόμβα (21-12).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε και μείωσε στους 5 πόντους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου με τρίποντο του Μπέντιλ (21-15), ωστόσο στην συνέχεια είχε μεγάλη δυσκολία στο σκοράρισμα. Συγκεκριμένα, οι Πράσινοι σκόραραν μόλις τρεις πόντους σε διάστημα σχεδόν πέντε λεπτών, την ίδια ώρα που οι Κάσπι και Μπέντερ πλήγωναν την ομάδα του Γιώργου Βόβορα μέσα από την ρακέτα με την διαφορά να ανεβαίνει στους 16 πόντους (35-19).

Νένοτβιτς και Ουάιτ έδωσαν ανάσα στο Τριφύλλι μειώνοντας στους 11 (35-24), ωστόσο η άμυνα με τα.. μάτια στην περιφέρεια έδωσε δύο ελεύθερα τρίποντα στην Μακάμπι για το (41-26), με τον Νέντοβιτς να λέει και πάλι την τελευταία λέξη μειώνοντας στο 41-30 του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο ξεκίνημα της επανάληψης με τους γηπεδούχους να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση και τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί απλά στο σκορ. Οι πράσινοι κατάφεραν και μείωσαν την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους με τον Μήτογλου (47-38), ενώ λίγο αργότερα πάλι ο Θεσσαλονικιός μείωσε στους 7 (50-43) με τον Φόστερ να εκτελεί στον αιφνιδιασμό βάζοντας για τα καλά το Τριφύλλι στο παιχνίδι (50-46).

Οι γηπεδούχοι βρήκαν σκορ με περιφερειακό σουτ του Μπράιαντ, με τον Τζόουνς να ανεβάζει την διαφορά στους 8 πόντους 2’ πριν το τέλος της περιόδου(57-49). Ο Παπαπέτρου απάντησε με εύστοχο τρίποντο (57-52) ωστόσο οι πράσινοι έχασαν τις δύο επόμενες επιθέσεις πηγαίνοντας στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου όντας πίσω με 7 πόντους (59-52).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην τέταρτη περίοδο με την διαφορά να μένει στα ίδια επίπεδα στο πρώτο δίλεπτο. Ο Παναθηναϊκός μείωσε για δεύτερη φορά στους 4 με καλάθι του Παπαγιάννη (61-65) και είχε την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στον πόντο αλλά ο Σαντ Ρός αστόχησε από την περιφέρεια για να τον τιμωρήσει ο Μπέντερ (70-63).

Ότι δεν κατάφερε ο Σαντ Ρος νωρίτερα, το κατάφερε με ένα φανταστικό τρίποντο και φάουλ ο Νένοτβιτς που έφερε το παιχνίδι μετά από πολύ ώρα στην μία κατοχή (70-67). Οι επόμενες φάσεις ήταν μια μονομαχία του Σέρβου με τον Ουίλμπεκιν με τον Αμερικανό να απαντά στο προηγούμενο τετράποντο με δικό του τρίποντο και τον Νέντοβιτς να πετυχαίνει άλλα δύο (75-73). Η Μακάμπι βρήκε λύσεις στην επίθεση απαντώντας στο κρεσέντο του Σέρβου, ο Μπέντιλ και ο Παπαπέτρου έχασαν από ένα κρίσιμο τρίποντο και έφτασε στην νίκη με το τελικό 89-81.

Τα δεκάλεπτα: 21-12, 41-30, 59-52, 89-81

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share