Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του - Τι ανέφερε ένας από τους γιατρούς του

Σοκ

22 Δεκεμβρίου 2020 11:17
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του - Τι ανέφερε ένας από τους γιατρούς του
Από Βασίλης Κατσιαούνης

Ντιέγκο Μαραντόνα: Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις ήρθαν στο "φως" σχετικά με τον Ντιέγκο Μαραντόνα όπου ένας από τους γιατρούς του ανέφερε στο τι μπορεί να οδήγησε τον "θρύλο" του ποδοσφαίρου στο θάνατο. Επίσης πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησε στη δημοσιότητα ένα βίντεο το οποίο αποκαλύπτει αρκετά πράγματα για τις τελευταίες μέρες του θρύλου.

Για τα αίτια του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα μίλησε ένας από τους γιατρούς του.

Ντιέγκο Μαραντόνα: Η αιτία του θανάτου του

Συγκεκριμένα ένας από τους πρώην οικογενειακούς γιατρούς του Ντιέγκο Μαραντόνα από το 1977 έως το 2007, ο Alfredo Cahe, ανέφερε ότι ο "Ντιεγκίτο" είχε κουραστεί να ζει. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Μαραντόνα μπορεί να σταμάτησε να τρώει ή να λαμβάνει τα χάπια του μπαίνοντας σε μιας μορφής κατάθλιψη μετά το χειρουργείο στο κεφάλι στο οποίο υποβλήθηκε λίγους μήνες πριν τον θάνατό του.

Ο Alfredo Cahe δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής ότι «δεν μου μοιάζει για μια απλή καρδιακή προσβολή».

Σύμφωνα με τον γιατρό του Μαραντόνα ο πρώην ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να είχε πάθει ανακοπή.

Η απόπειρα αυτοκτονίας

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ο Μαραντόνα είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει άλλη μια φορά στο παρελθόν, στην Κούβα, όταν έριξε το αυτοκίνητό του πάνω σε διερχόμενο λεωφορείο. Τότε, υποστήριξε, είχα ρωτήσει τον Μαραντόνα αν ήθελε να αυτοκτονήσει και πήρε την απάντηση «μπορεί κάποια ημέρα, τι ξέρω».

Για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ο γιατρός του Μαραντόνα υποστήριξε, ακόμα, ότι μίλησε με μια από τις πρώην συντρόφου του μεγάλου Αργεντίνου η οποία του είπε «ο Ντιέγκο είχε βαρεθεί τη ζωή και δεν ήθελε να συνεχίσει γιατί τα είχε κάνει όλα».

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Καίει» τους γιατρούς η εισαγγελική έρευνα

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα φέρνει η εισαγγελική έρευνα για τυχούσες ποινικές ευθύνες, η οποία μοιάζει να «καίει» τους γιατρούς και να δείχνει, ότι ίσως σήμερα ο Αργεντίνος θα μπορούσε να ζει, με τις προηγούμενες αποκαλύψεις επίσης να σοκάρουν.

Σύμφωνα με τη «La Nacion» οι πρώτες ενδείξεις της έρευνας είναι επιβαρυντικές για τον νευροχειρούργο Λεοπόλντο Λούκε, αλλά και την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάκοφ.

Όπως τονίζεται, η προκαταρκτική έρευνα οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Μαραντόνα δεν έλαβε ιατρική βοήθεια και πως δεν βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση όπως απαιτούσε η κατάσταση της υγείας του, ενώ δεν του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για την καρδιολογική του πάθηση.

Πρόκειται για πολύ σημαντικά στοιχεία στην έρευνα που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών για πιθανή «ανθρωποκτονία εξ αμελείας».

Λούκε και Κοσάκοβ βρίσκονται στο στόχαστρο με τον προσωπικό γιατρό του Ντιέγκο Μαραντόνα να φέρει ευθύνη για το γεγονός πως ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου πήρε εξιτήριο από την κλινική παρά το γεγονός πως συστάθηκε στον «Πίμπε Ντ’ Όρο» να συνεχίσει την θεραπεία του σε νοσοκομείο και όχι κατ’ οίκον».

Ο εισαγγελέας μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει την σύλληψη του Λούκε καθώς δεν θεωρείται ύποπτος φυγής.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share