Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

BCL: Λίγη ακόμη υπομονή για την πρόκριση η ΑΕΚ

Ήττα από τη Σολέ

15 Δεκεμβρίου 2020 21:02
BCL: Λίγη ακόμη υπομονή για την πρόκριση η ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε προβληματική στη Γαλλία, έχασε με 79-70 από τη Σολέ και υπέστη την πρώτη της ήττα στο BCL, αν και λογικά δεν κινδυνεύει και σύντομα θα έρθουν τα χαρμόσυνα νέα.

Με ρεκόρ 3-1 η Ένωση, που προ ημερών πήρε μεγάλη νίκη στο πρωτάθλημα, θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει στο επόμενο παιχνίδι την πρόκρισή της στα πλέι οφ, ενώ στο κόλπο μπήκε και η Σολέ με την πρώτη νίκη της στη φετινή διοργάνωση.

Μέχρι το 14′ η Σολέ είχε χάσει μόνον ένα από τα 14 σουτ που είχε επιχειρήσει στον αγώνα κι αυτό ήταν το τελευταίο σουτ της πρώτης περιόδου από τον Μπλέικ. Τα 13 από αυτά τα σουτ μάλιστα ήταν δίποντα, τα περισσότερα πολύ κοντά στο καλάθι, κάτι που δείχνει πόσο κακή άμυνα έπαιζε η ΑΕΚ. Δεν μπόρεσε να δυσκολέψει τις συνεργασίες των αντιπάλων της, που ώρες ώρες αλώνιζαν μέσα στη ρακέτα, ενώ απέτυχε να ελέγξει και τον ρυθμό. Η Σολέ έβρισκε συχνά ανοικτό γήπεδο και έτρεχε, όπως κάθε γαλλική ομάδα που… σέβεται τον εαυτό της.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ προσπαθούσε να μείνει ζωντανή με την επίθεσή της, που λειτουργούσε καλύτερα, ειδικά όταν πέρασε σε θέση πόιντ γκαρντ ο Νίκος Ζήσης, όμως δεν είχε κάποιον παίκτη-σημείο αναφοράς, αφού ο Λάνγκφορντ ήταν “παγωμένος”, ενώ δεν απέφευγε και τα λάθη.

Κατόπιν τούτων δεν ήταν έκπληξη το ότι από το 7′-8′ και μετά η Σολέ άρχισε να ξεφεύγει. Προηγήθηκε με 24-15 στο 9′ και με 29-19 στο 12′, θα μπορούσε μάλιστα να είχε ξεφύγει ακόμα περισσότερο αν δεν ήταν επιρρεπής στο λάθος. Αυτά τα λάθη της γαλλικής ομάδας και τα επιθετικά ριμπάουντ που κέρδιζε, ήταν που κράτησαν την ΑΕΚ όρθια και της επέτρεψαν να διατηρήσει την επαφή της με το σκορ. Μαζί με τον Γιανίκ Μορέιρα.

Από κάποια στιγμή και μετά ο Αγκολέζος έμοιαζε ασταμάτητος μέσα στη ρακέτα, αξιοποιώντας τις πάσες των συμπαικτών του, που τον έψαχναν. Αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην επίθεση, που έψαχνε η ΑΕΚ, ενώ μεγάλη βοήθεια έδωσε και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ειδικά στην άμυνα, που στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους βελτιώθηκε σημαντικά. Η Σολέ άρχισε να αστοχεί και η ΑΕΚ άρχισε να “ψαλιδίζει” τη διαφορά.

Ο Ρογκαβόπουλος με δύο τρίποντα βοήθησε ώστε το σκορ να γίνει 40-38 στο 18′, ενώ στο τελευταίο λεπτό η Ένωση πέρασε μπροστά. Με καλάθι του Λάγκφορντ στα 18” ισοφάρισε 40-40 και μετά από ένα ακόμα λάθος της Σολέ, ο Γκίκας πέταξε την μπάλα στην εκπνοή, αυτή μπήκε μέσα και το ημίχρονο έληξε με 43-40 υπέρ της Ένωσης!

Στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η ΑΕΚ έφτιαξε μια διαφορά 6-7 πόντων, την οποία διατήρησε στο μεγαλύτερο διάστημα παίζοντας καλά στην επίθεση, όπου ο Γκίκας έκανε καλή δουλειά, ο Λάνγκφορντ ανέβασε την απόδοσή του και ο Μορέιρα παράμενε αποτελεσματικός. Η άμυνα είχε κάποια κενά, αλλά γενικά η Ένωση έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα μέχρι το 28′, οπότε το σκηνικό άλλαξε. Η ΑΕΚ κόλλησε στην επίθεση, η Σολέ βρήκε λύσεις από τους Μπλέικς και Φοφανά κατά και μείωσε στον πόντο. Το 59-51 έγινε 59-58 και ο αγώνας ξανά ντέρμπι.

Η Σολέ με σερί 11-0 πέρασε μπροστά με 62-59 στο 32′, καθώς η ΑΕΚ έμεινε άποντη για πέντε λεπτά, ο Παπαθεοδώρου αναγκάστηκε να επαναφέρει τους Μορέιρα, Λάνγκφορντ, που είχαν αποσυρθεί για να πάρουν ανάσες, όμως το παιχνίδι είχε γυρίσει. Η Σολέ έπαιζε με αυτοπεποίθηση και έβρισκε λύσεις στην επίθεση, καθώς ο Στόκτον μοίραζε σωστά και ο Φοφανά ήταν αποτελεσματικός, στο 36′ μάλιστα προηγήθηκε με 71-66. Η ΑΕΚ απέκτησε και επιθετικό πρόβλημα, αφού δεν μπορούσε πια να σκοράρει εύκολα απέναντι στους αθλητικούς αντίπαλους παίκτες, όμως το καλό γι’ αυτήν ήταν η Σολέ άρχισε να κάνει λάθη και να σπαταλά επιθέσεις, που θα της επέτρεπαν να πάρει διαφορά ασφαλείας.

Όμως η Ένωση δε κατάφερε να εκμεταλλευτεί αυτά τα λάθη για να επιστρέψει, καθώς έκανε κι αυτή τα δικά της. Ο Λάνγκφορντ πήρε δύο κακές αποφάσεις με το σκορ στο 71-68, o Στόκτον έκανε το 75-68 ένα λεπτό πριν από το τέλος και το παιχνίδι πια δεν είχε γυρισμό για την ΑΕΚ.

Ο… ΖΗΜΙΑΡΗΣ: Τη μεγαλύτερη ζημιά στην άμυνα της ΑΕΚ έκανε ο Βαφέσα Φοφανά. Με 22 πόντους (10/13 σουτ) και 6 ριμπάουντ (3 επιθετικά) ήταν ο κορυφαίος της Σολέ και αυτός που έβαλε τα θεμέλια της νίκης της.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Σολέ σούταρε με 58,5% εντός παιδιάς, ενώ η ΑΕΚ μόλις με 47,5%.

Πηγή: Basketa.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share