Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Παγωμάρα» στον ΠΑΟΚ: Επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για την καριέρα του Ουαγκέ

Ποια η πλήρης διάγνωση της κατάστασής του;

15 Δεκεμβρίου 2020 20:21
«Παγωμάρα» στον ΠΑΟΚ: Επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια για την καριέρα του Ουαγκέ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σοκαρισμένοι είναι άπαντες στον ΠΑΟΚ με την περίπτωση του Μουσά Ουαγκέ, αφού ο δεξιός μπακ του «Δικεφάλου του Βορρά» διέλυσε κυριολεκτικά το γόνατό του και, προς το παρόν, επιβεβαιώνονται τα χειρότερα σενάρια, ακόμη και για την καριέρα του.

Ο Ουαγκέ που στο 61ο λεπτό του ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη, που ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων με όσα έγιναν, έπεσε με αυτοθυσία για να απομακρύνει την μπάλα, είχε σφοδρή σύγκρουση με το δοκάρι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε ο νεαρός μπακ δεν ήταν καθόλου καλά, αφού υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα, έσω πλαγίου, οπίσθιου και πρόσθιου χιαστού, διαλύοντας ουσιαστικά το γόνατό του.

«Δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά σε επίπεδο επαγγελματισμού»

O γιατρός Βαλάντης Ρίζος, μίλησε στην εκπομπή Overage του Over FM 104.9 για τον σοβαρό τραυματισμό του Μούσα Ουαγκέ, στην προσπάθεια του να σώσει την εστία του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Άρη.

Όσον αφορά την επιστημονική προσέγγιση του τραυματισμού, ανέφερε:

«Το μόνο πράγμα που έχει σωθεί είναι ένας πλάγιος σύνδεσμος. Στην πραγματικότητα βγήκε έξω όλο το γόνατο του, δηλαδή είναι ένας βαρύτατος τραυματισμός. Είναι ένας απαγορευτικός τραυματισμός. Οι σημαντικότεροι τένοντες συνδέσμου στο γόνατο του έχουν κοπεί, δηλαδή επιγονατιδικός τένοντας είναι ο τένοντας, ο οποίος ενεργοποιείται κατά την έκταση του γόνατου. Είναι ένας χοντρός τένοντας που βρίσκεται κάτω από την επιγονατίδα και ενώνει στην πραγματικότητα την κνήμη για να κάνει την έκταση και να σουτάρει. Ο έσω πλάγιος σύνδεσμος είναι ένας σταθεροποιητικός σύνδεσμος της έσω επιφάνειας, του έσω διαμερίσματος του γόνατος και πρόσθιος οπίσθιος χιαστός είναι ένας από τους πιο κύριους συνδέσμους που δίνουν σταθερότητα. Άρα, μιλάμε τυπικά και ουσιαστικά για μία βαρύτατη κάκωση, η οποία είναι λίγο παρακινδυνευμένη».

Κλείνοντας, υπογράμμισε το αν θα μπορέσει ο Σενεγαλέζος μπακ να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς:

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν τον παίκτη σε επίπεδο επαγγελματισμού. Θέλω να θυμίσω παίκτες που στο παρελθόν έχουν υποστεί μία απλή ρήξη οπίσθιου χιαστού και ποτέ δεν επέστρεψαν. Έχουμε παράδειγμα Έλληνα παίκτη που επέστρεψε μόνο σε πολύ χαμηλές κατηγορίες και αγωνίζεται μέχρι και σήμερα. Φυσικά, δεν ξέρουμε αν ο παίκτης μπει μία φορά στο χειρουργείο. Άρα, όταν κάποιος εισέρχεται πολλαπλές φορές σε έναν χειρουργικό χώρο, καταλαβαίνουμε ότι ο χρόνος αποκατάστασης επεκτείνεται σε σημείο που να μην ξέρουμε να κάνουμε μία πρόβλεψη. Στην πραγματικότητα έκοψε τα πάντα. Είναι μία ξεχωριστή και κλινική οντότητα. Μιλάμε για έναν τραυματισμό που δεν θέλουν να ευχηθούν οι παναθηναϊκοί στους ολυμπιακούς και οι παοκτζίδες στους αριανούς».

TAGS
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share