Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Europa League: Τέλος με άλλη μια τραγική εμφάνιση για την ΑΕΚ

Ήττα με 2-0 στο Λέστερ

10 Δεκεμβρίου 2020 23:59
Europa League: Τέλος με άλλη μια τραγική εμφάνιση για την ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ διανύει μια άσχημη περίοδο και αυτό απέδειξε για ακόμη μια φορά στην Αγγλία, χάνοντας από τη Λέστερ με το... τιμητικό 2-0 και αποχαιρετώντας το Europa League, όπως έκανε νωρίτερα και ο ΠΑΟΚ.

Η Ένωση έκανε για ακόμα ένα ματς πολύ κακό ξεκίνημα, καθώς δέχθηκε τα δύο γκολ του αγώνα στο 12' από τον Ουντέρ μετά από σοβαρό λάθος του Σβάρνα και στο 14' από τον Μπαρνς μετά από σουτ και κόντρα στον Νεντελτσιάρου. Στο υπόλοιπο του ματς, η ΑΕΚ χρειάστηκε ορισμένες δύσκολες επεμβάσεις του Παναγιώτη Τσιντώτα για να παραμείνει το σκορ σε τιμητικά επίπεδα.

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, έβγαινε από το εσωτερικό της ΑΕΚ ένα κλίμα υπεράσπισης του Μάσιμο Καρέρα, με τους παίκτες να παίρνουν πάνω τους τις ευθύνες των κακών αποτελεσμάτων και να επιδιώκουν να δώσουν απαντήσεις με την εικόνα. Αντ' αυτού, στο Λέστερ εμφανίστηκε μια ομάδα άνευρη, χωρίς ένταση στο παιχνίδι της, με παίκτες που έμοιαζαν παραδομένοι στις ορέξεις των αντιπάλων και που δεν είχαν τον παραμικρό τρόπο όχι να απειλήσουν ουσιαστικά αλλά ούτε τελική προσπάθεια να κάνουν. Και όλα αυτά κόντρα στη... μισή Λέστερ, που παρατάχθηκε με πολλούς αναπληρωματικούς. Μόνο μια ευκαιρία έκανε η ΑΕΚ σε όλο το ματς, με τον Ολιβέιρα στο 84'!

Η φετινή ευρωπαϊκή περιπέτεια κλείνει με αρνητικό πρόσημο για την ΑΕΚ, η οποία τερμάτισε τελευταία με μόλις 3 πόντους και έκανε μόλις μια νίκη σε έναν βατό όμιλο. Η Λέστερ τερμάτισε πρώτη με 13 πόντους, υπερέχοντας στην ισοβαθμία με τη Μπράγκα, ενώ η Ζόρια είναι τρίτη με 6 βαθμούς.

Έτσι παρατάχθηκαν

Με 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Μάσιμο Καρέρα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Τσιντώτας, με τριάδα στόπερ τους Χνιντ, Νεντελτσιάρου και Σβάρνα, δεξί μπακ-χαφ τον Βασιλαντωνόπουλο και αριστερό τον Μιτάι. Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Μάνταλος ξεκίνησαν στον άξονα, ενώ οι Γκαρσία και Ανσαριφάρντ αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Ο Μπρένταν Ρότζερς κατέβασε τη Λέστερ με σχηματισμό 4-3-3. Τερματοφύλακας ο Γουόρντ, με τετράδα στην άμυνα τους Τζάστιν, Φοφανά, Έβανς και Τόμας από δεξιά προς αριστερά. Εντιντί, Πράετ και Τίλεμανς ήταν η τριάδα των χαφ, με τους Ουντέρ, Μπαρνς και Ιεανάτσο στην επίθεση.

Το ματς

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τίποτα παραπάνω από κάκιστη! Η Ένωση δεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει καθόλου την μπάλα και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από τη Λέστερ, η οποία αυξομείωνε τον ρυθμό του αγώνα όποτε ήθελε και έφτανε με περισσή άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Ευτυχώς που οι Άγγλοι δεν είχαν σκοπό να φορτσάρουν και έπαιζαν στο "ρελαντί", ειδάλλως μπορεί το... κοντέρ να έγραφε παραπάνω από 2-0. Ειδικά στη δεξιά του πλευρά ο Δικέφαλος είχε μεγάλο πρόβλημα, αφού τα δύο γκολ και σχεδόν όλες οι φάσεις της Λέστερ προήλθαν από εκεί.

Το σκορ του πρώτου μέρους διαμορφώθηκε ήδη από το 14ο λεπτό, με την ΑΕΚ να μπαίνει στο ματς με την ίδια νωθρότητα που το έκανε και κόντρα στη Μπράγκα και να δέχεται ξανά δύο γκολ νωρίς. Στο 12' ο Σβάρνας μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε να απομακρύνει την μπάλα σε εύκολη σέντρα του Τίλεμανς, στρώνοντάς την στον Ουντέρ, ο οποίος νίκησε τον Τσιντώτα με δυνατό σουτ στην κίνηση. Στην επόμενη επίθεση της Λέστερ, στο 14', επετεύχθη και δεύτερο γκολ. Ο Μπαρνς πήγε στο "ένας με έναν" με τον Βασιλαντωνόπουλο, συνέκλινε από τα αριστερά και έπιασε σουτ από πλάγια θέση. Η ΑΕΚ στάθηκε άτυχη γιατί η μπάλα κόντραρε στο Νεντελτσιάρου και άλλαξε πορεία ξεγελώντας τον Τσιντώτα και καταλήγοντας στα δίχτυα για το 2-0.

Αντίδραση επί της ουσίας δεν υπήρξε ποτέ. Με εξαίρεση ένα σουτ του Κρίτσιτστιτς που έφυγε άουτ στο 16', η φοβική ΑΕΚ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να πάρει την μπάλα στα πόδια της και μέτρα στο γήπεδο, περιμένοντας απλά τη Λέστερ στο δικό της μισό. Στο 29' ο Ιεανάτσο δεν βρήκε την μπάλα σε πλεονεκτική θέση έπειτα από σέντρα του Μπαρνς και στο 43' η κεφαλιά του Εντιντί πέρασε λίγο άουτ. Στο 45' ο Τσιντώτας έκανε δύο δύσκολες αποκρούσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, σε δυνατό σουτ του Πράετ και σε φαλτσαριστή σέντρα-σουτ του Ουντέρ.

Η χαλαρότητα της Λέστερ βοήθησε την ΑΕΚ να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το αμυντικό κομμάτι, γιατί στην επίθεση δεν μπόρεσε να απειλήσει ούτε μια φορά!

Στο 54' ο Ιεανάτσο έπιασε αδύναμη κεφαλιά έπειτα από φοβερή ντρίμπλα του Ουντέρ στον Σβάρνα και σέντρα, ενώ στο 62' ο Τσιντώτας μπλόκαρε το σουτ του Τούρκου έπειτα από λάθος της ΑΕΚ κλέψιμο. Παρά τις αλλαγές του Καρέρα (Σάκχοφ, Μαχαίρας, Αλμπάνης και Ολιβέιρα αντί των Γκαρσία, Σβάρνα, Μάνταλου και Ανσαριφάρντ) και τη διαφοροποίηση του σχηματισμού σε 4-3-3, η Ένωση έμοιαζε ανήμπορη να δημιουργήσει την παραμικρή υποψία ευκαιρίας.

Η Λέστερ ανέβασε ρυθμό και άγγιξε τρεις φορές το γκολ μέσα σε πέντε λεπτά. Στο 69' ο Μπαρνς εξέθεσε ακόμα μια φορά την άμυνα της ΑΕΚ με ατομική ενέργεια και σούταρε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κοντινή προβολή του Πράετ στο 72'. Στο 74' ο Μιτάι έκανε "άτσαλο" διώξιμο και μετά από φάση διαρκείας ο Πέρεθ πλάσαρε από κοντά και ανάγκασε τον Τσιντώτα σε δύσκολη απόκρουση με τα πόδια.

Η μοναδική ευκαιρία της ΑΕΚ στο ματς ήρθε στο 84', με τον Ολιβέιρα να σουτάρει άουτ μέσα από την περιοχή έπειτα από κάθετη πάσα του Γαλανόπουλου, ενώ στο 89' ο Έλληνας άσος πρόλαβε τον Πραετ με καίριο τάκλιν, αποσοβώντας... σίγουρο γκολ σε αντεπίθεση της Λέστερ.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share