Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Euroleague: Ανατροπή του Ολυμπιακού και νέο «διπλό» στο Βελιγράδι με... Άγιο Γεώργιο

Τεράστια νίκη

10 Δεκεμβρίου 2020 22:26
Euroleague: Ανατροπή του Ολυμπιακού και νέο «διπλό» στο Βελιγράδι με... Άγιο Γεώργιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα φοβερό παιχνίδι, που διεξήχθη στο Βελιγράδι, ο Ολυμπιακός έκανε την ανατροπή απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα και πήρε νέο "διπλό" με 81-79, μετά το θρίαμβο στη Βαρκελώνη.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν πολύ άσχημα το παιχνίδι και έφτασαν να χάνουν μέχρι και με 16 πόντους (30-14), ωστόσο στη συνέχεια "ξύπνησαν", γύρισαν το ματς και πήραν το "ροζ" φύλλο με ένα καλάθι του... Άγιου Γεώργιου Πρίντεζη, περίπου 3 δεύτερα πριν το τέλος.

Αυτή ήταν η έβδομη νίκη για τον Ολυμπιακό και δεύτερη σερί μετά τον θρίαμβο επί της Μπαρτσελόνα και σημαδεύτηκε από το μυθικό ρεκόρ του Σπανούλη, που ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών σε Ευρωλίγκα και Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο μεγάλος Πρίντεζης με 16 πόντους, 14 είχε ο Σπανούλης, ενώ καταλυτικός ήται και σήμερα ο Χάρισον με 12 πόντους.

Από πλευράς Ερυθρού Αστέρα ο Ο'Μπράιαντ είχε 16 πόντους και από 13 είχαν οι Λόιντ και Ουόλντεν.

Το ματς

Βυθισμένος στο... μεθύσι της μεγάλης νίκης επί της Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός ήταν αποκαρδιωτικός στο ξεκίνημα του αγώνα στο Βελιγράδι, επιτρέποντας στον Ερυθρό Αστέρα να κάνει... πάρτι από την γραμμή των 6.75! Με τους Ριθ, Γουόλντεν και Ο'Μπράιαντ να σκοράρουν ακατάπαυστα από το τρίποντο οι γηπεδούχοι έφτασαν γρήγορα να προηγούνται με 14-5, βάζοντας από νωρίς δύσκολα στους Ερυθρόλευκους.

Οι παίκτες του Μπαρτζώκα μάρκαραν με τα... μάτια, ενώ και στην επίθεση είδαν μόνο τους Σλούκα και Ζαν-Σαρλ να βάζουν τη μπάλα στο καλάθι μετά κόπων και βασάνων. Ο Ερυθρός είχε 6/8 τρίποντα στην πρώτη περίοδο και αυτός ήταν ο λόγος που ξέφυγε κατά πολύ στο σκορ και κλείνοντας το δεκάλεπτο με το υπέρ του 30-16 (η διαφορά πήγε και στους 16, 30-14).

Στην δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός σαν να βρήκε λίγο τα πατήματά του, αν και αρχικά δεν μπορούσε να περιορίσει τους γηπεδούχους, που προηγήθηκαν με 35-21 στα πρώτα λεπτά του δεκαλέπτου. Η άμυνα, όμως, έσφιξε, ο Βασίλης Σπανούλης ανέβασε την απόδοσή του και με δύο δικά του τρίποντα, η διαφορά έπεσε στους 8 (41-33) και διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα (45-37) μέχρι την ανάπαυλα.

Συγκεντρωμένος και αποφασισμένος για την ολική ανατροπή μπήκε στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός και το επιμέρους σκορ της περιόδου (16-25) μαρτυρά το πόσο ανώτερος ήταν σε αυτό το διάστημα από την αντίπαλό του. Έχοντας σε δαιμονιώδη κατάσταση τον Άαρον Χάρισον, που πέτυχε τρία σερί τρίποντα, το σκορ μετατράπηκε από το 50-42 σε 52-51 και πλέον το ματς είχε γίνει ντέρμπι για τα καλά.

Ο Ολυμπιακός ήταν εξαιρετικός στο επιθετικό κομμάτι και με καλάθι του Έλις πέρασε μπροστά με 52-54 μετά το αρχικό 0-2. Ο Ερυθρός προσπάθησε να απαντήσει και ξαναπέρασε μπροστά με 57-55 και 61-59, ωστόσο ο πολύ θετικός Λαρεντζάκης σκόραρε τρίποντο στο τέλος της περιόδου και έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού (61-62) εν όψει του τελευταίου δεκαλέπτου.

Η τέταρτη περίοδος ξεκίνησε ιδανικά για τους Ερυθρόλευκους που με καλάθια των Σπανούλη, Πρίντεζη και Λαρεντζάκη, ξέφυγαν με 61-70, δείχνοντας να καθαρίζουν την υπόθεση νίκη. Παρόλα αυτά, ορισμένα συνεχή λάθη και κάποια κάκιστα σφυρίγματα από τους διαιτητές επέτρεψαν στον Ερυθρό Αστέρα να πλησιάσει στον πόντο και πάλι (69-70), κάνοντας το παιχνίδι... θρίλερ!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share