Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Αποχαιρέτησε με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ

Τελείωσε ο «εφιάλτης» έστω με ένα «Χ»

10 Δεκεμβρίου 2020 22:02
Europa League: Αποχαιρέτησε με ισοπαλία ο ΠΑΟΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε ένα παιχνίδι βαθμολογικά αδιάφορο απέναντι στη Γρανάδα, ο ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε με «λευκή ισοπαλία» (0-0) το φετινό Europa League και την Ευρώπη εν γένει.

Οι Θεσσαλονικείς, που και στο μπάσκετ βίωσαν... τραγωδία, αποκλείονται τερματίζοντας τέταρτοι με έξι πόντους, δύο περισσότερους από την τελευταία Ομόνοια που τους νίκησε την προηγούμενη εβδομάδα στην Κύπρο, ενώ η Αϊντχόφεν ήταν πρώτη με 12 και η Γρανάδα δεύτερη με 11.

Ο Πάμπλο Γκαρσία στο ματς της Τούμπας έκανε αρκετές δοκιμές, με συνέπεια ο Δικέφαλος να είναι… διπρόσωπος. Στο πρώτο μέρος ήταν μετριότατος, παρότι είχε και δοκάρι με τον Βαρέλα στο 45’, ενώ στο δεύτερο αν και βελτιώθηκε, δεν βρήκε τη μεγάλη φάση για να σκοράρει.

Οι δοκιμές Γκαρσία, οι ευκαιρίες της Γρανάδα και το δοκάρι του Βαρέλα

Με αρκετές εκπλήξεις και νέα πρόσωπα κατέβασε τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο του φετινό ευρωπαϊκό παιχνίδι ο Πάμπλο Γκαρσία. Στο 4-3-3 του Ουρουγουανού τεχνικού, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Πασχαλάκης, με το Λύρατζη στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Κρέσπο στα αριστερά. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ίνγκασον και Βαρέλα, στο χώρο της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Μουργκ, Εσίτι, Ελ Καντουρί με τριπλέτα επίθεσης τους Τζόλη, Κούτσια και στην κορυφή τον Τσόλακ.

Βέβαια, οι πολλές αλλαγές δεν βοήθησαν τον ΠΑΟΚ, καθώς η ομάδα χρειάστηκε πολύ χρόνο στο χορτάρι μέχρι να βρει τα πατήματά της. Η Γρανάδα ήταν ανώτερη στο πρώτο μισάωρο, είχε την κατοχή, πίεζε και είχε και κάποιες ευκαιρίες για γκολ. Στο 13’ ο Πουέρτας δεν κατάφερε να νικήσει τον Πασχαλάκη σε μοναδική τετ α τετ, ενώ στο 22’ μετά από λάθος γύρισμα του Καντουρί προς την εστία, ο Μολίνα πρόλαβε, ντρίμπλαρε τον Έλληνα πορτιέρε, όμως πριν σκοράρει… έσωσε τον Δικέφαλο με τάκλιν ο Ίνγκασον. Οι Ισπανοί συνέχισαν να πιέζουν και στο 28’ απείλησαν ξανά με κοντινή κεφαλιά του Μολίνα.

Μετά το πέρας του μισάωρου πάντως οι «ασπρόμαυροι» ανέβασαν ταχύτητα, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και με τους Μουργκ – Τζόλη να είναι σε καλή μέρα, δημιούργησαν προβλήματα στους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, στο 44’ έφτασαν και μία ανάσα από το γκολ, όταν η κεφαλιά του Βαρέλα κατέληξε στο δοκάρι!

Τα… τεστ του Πάμπλο και το γκολ που δεν ήρθε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε για τον ΠΑΟΚ με δύο αλλαγές, καθώς ο Γκαρσία έβγαλε τους Τζόλη-Κούτσια και στη θέση τους πέρασε τους Ζίφκοβιτς και Τσιγγάρα. Οι Θεσσαλονικείς από τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους έδειξαν βελτιωμένοι, πήραν των πρωτοβουλία των κινήσεων και κυνήγησαν με αξιώσεις το γκολ.

Στο 53΄ο πορτιέρε των Ισπανών έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Μουργκ εντός περιοχής, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ζίβκοβιτς πέρασε τον αντίπαλο του αλλά η πάσα του προς τον Τσόλακ δεν ήταν καλή με τον Πέρες να απομακρύνει και τον Μουργκ στη συνέχεια να μην μπορεί να πλασάρει από καλή θέση.

Στο 63’ ο Δικέφαλος έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Εσίτι και Λύρατζη να περνάνε εκτός ματς και τους Αουγκούστο – Ουαγκέ να παίρνουν τις θέσεις τους, ενώ στο 81’ ο Σφιντέρσκι πέρασε αντί του Τσόλακ.

Ο ΠΑΟΚ αν και καλύτερος συνολικά στο δεύτερο 45λεπτο, δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ και να κλείσει την ευρωπαϊκή του χρονιά με νίκη. Η καλύτερή του ευκαιρία σημειώθηκε μάλιστα στο 83', όταν ο Ζίφκοβιτς βρήκε ωραία τον Σφιντέρσκι, αλλά το σουτ του Πολωνού εκτός περιοχής, έφυγε δίπλα από την εστία. Ο φορ του Δικέφαλου πάντως θα μπορούσε να είχε σκοράρει και στο 94’, όταν νικήθηκε με τα πόδια από τον αντίπαλο γκολκίπερ σε μοναδική ευκαιρία και κοντινό σουτ!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share