Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Καίει» τους γιατρούς η εισαγγελική έρευνα

Τι δείχνει η εξέταση των στοιχείων;

7 Δεκεμβρίου 2020 21:38
Ντιέγκο Μαραντόνα: «Καίει» τους γιατρούς η εισαγγελική έρευνα
Από Ραφαήλ Αλαγάς

Νέες εξελίξεις για την υπόθεση του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα φέρνει η εισαγγελική έρευνα για τυχούσες ποινικές ευθύνες, η οποία μοιάζει να «καίει» τους γιατρούς και να δείχνει, ότι ίσως σήμερα ο Αργεντίνος θα μπορούσε να ζει, με τις προηγούμενες αποκαλύψεις επίσης να σοκάρουν.

Σύμφωνα με τη «La Nacion» οι πρώτες ενδείξεις της έρευνας είναι επιβαρυντικές για τον νευροχειρούργο Λεοπόλντο Λούκε, αλλά και την ψυχίατρο Αγκουστίνα Κοσάκοφ.

Όπως τονίζεται, η προκαταρκτική έρευνα οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Μαραντόνα δεν έλαβε ιατρική βοήθεια και πως δεν βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση όπως απαιτούσε η κατάσταση της υγείας του, ενώ δεν του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή για την καρδιολογική του πάθηση.

Πρόκειται για πολύ σημαντικά στοιχεία στην έρευνα που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην απαγγελία κατηγοριών για πιθανή «ανθρωποκτονία εξ αμελείας».

Λούκε και Κοσάκοβ βρίσκονται στο στόχαστρο με τον προσωπικό γιατρό του Ντιέγκο Μαραντόνα να φέρει ευθύνη για το γεγονός πως ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου πήρε εξιτήριο από την κλινική παρά το γεγονός πως συστάθηκε στον «Πίμπε Ντ’ Όρο» να συνεχίσει την θεραπεία του σε νοσοκομείο και όχι κατ’ οίκον».

Ο εισαγγελέας μέχρι στιγμής δεν έχει ζητήσει την σύλληψη του Λούκε καθώς δεν θεωρείται ύποπτος φυγής.

Σοκάρει η διαθήκη του Μαραντόνα - Ποιους αποκληρώνει;

Πριν λίγες μέρες "έφυγε" από τη ζωή ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα με όλο τον κόσμο να θρηνεί το θάνατο του.

Συγκεκριμένα ακόμη μία αποκάλυψη έγινε και αυτή έχει να κάνει με τη διαθήκη του όπου πρόσφατα "άνοιξε" και αναφέρει ποιοι θα πάρουν τα υπάρχοντα του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η La Repubblica, ο «Θεός» είχε αποφασίσει να μην αφήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο τόσο στις κόρες του, όσο και στην πρώην σύζυγο του, Βερόνικα Οχιέντα.

Το δημοσίευμα μάλιστα τονίζει ότι ο Μαραντόνα έχει φροντίσει ότι η περιουσία του, η οποία φτάνει τα 100.000.000 δολάρια, θα πάει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ο Μαραντόνα όπως τόνισε το ρεπορτάζ της Repubblica, ενδέχεται να έχει περισσότερα από 11 παιδιά τα παιδιά δεν αναγνώρισε ποτέ.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share