Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Super League: Επιθετική νίκη από τον "Άγιαξ της Ηπείρου"

Ο αγώνας έληξε 2-0

6 Δεκεμβρίου 2020 22:11
Super League: Επιθετική νίκη από τον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να εξασφαλίσει τη νίκη του απέναντι στη Λαμία με 2 γκολ ενώ παράλληλα ο Παναθηναϊκός "πήρε" το ντέρμπι ενάντια στην ΑΕΚ με το σκορ να έρχεται 2-1.

Συγκεκριμένα την πρώτη του εντός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Super League πανηγύρισε ο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε με 2-0 την Λαμία για την 11η αγωνιστική. Ο Ελευθεριάδης στο 30΄ και ο Παμλίδης με πέναλτι στο 87΄ πέτυχαν τα γκολ της αναμέτρησης.

Με επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε ο ΠΑΣ στο ματς αλλά κατάφερε να βρει δίχτυα με την συμπλήρωση της πρώτης μισής ώρας. Στο 30΄, με κεφαλιά του Ελευθεριάδη, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ (1-0).

Η Λαμία πλησίασε την ισοφάριση στο 54΄, όμως ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Ρόμανιτς, ενώ στο 75΄ ο Ντέλετιτς βρέθηκε σε καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων. Ο Παμλίδης αστόχησε μέσα από την περιοχή στο 78΄, αλλά στο 87΄ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο Πίρσμαν από τον Μπεχαράνο και «κλείδωσε» τη νίκη του «Αγιαξ της Ηπείρου».

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας)

Κίτρινες: Ελευθεριάδης, Οικονομόπουλος, Καρτάλης, Παμλίδης, Νάουμετς – Αντέτζο, Καραμάνος, Σαραμαντάς, Σκόνδρας, Μπεχαράνο, Τζανετόπουλος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Οικονομόπουλος, Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Κάστρο, Μπρένερ (64΄ Καρτάλης), Ελευθεριάδης (90΄+ Νάουμετς), Ντομίνγκεθ (77΄ Κάργας), Παμλίδης (90΄+ Δούμτσης)

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Θεοδωρόπουλος, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπεχαράνο (90΄ Γκούγκα), Μπουλούλης (56΄ Αραμπούλι), Ρόμανιτς, Μπάχανακ (79΄ Τσούκαλος), Βασιλόγιαννης (56΄ Ντέλετιτς), Καραμάνος

Πηγή: ertsports.gr

Super League: Είχε... τυφώνα Ελ Αραμπί ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει τη νίκη από τον Βόλο "βάζοντας" τέσσερα γκολ στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Άρης κατάφερε να ισοφαρίσει τον Ατρόμητο.

Παρότι βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη ανατροπή και πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, τα τρία με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, επικράτησε με 4-1 του Βόλου στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και παρέμεινε στην κορυφή της Superleague.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 11' με πέναλτι του Μπαριέντος, όμως οι Ερυθρόλευκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με τον Μασούρα και να φτάσουν στην ολική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε στο 66', στο 80' και στο 92' για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 υπέρ του Ολυμπιακού, που ανέβηκε και πάλι μόνος πρώτος στην πρώτη θέση με 25 βαθμούς.

Πώς παρατάχθηκαν

Ενδεκάδα με 4-2-3-1 και εκπλήξεις επιφύλασσε ο Πέδρο Μαρτίνς, ξεκινώντας στο τέρμα τον Σα, τους Μπα-Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας και τους Ντρέγκερ και Βινάγκρε, στα δύο άκρα της. Μπουχαλάκης και Καμαρά πήραν θέση στα χαφ, μπροστά σε τριάδα από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Μασούρας, Φορτούνης, Βρουσάι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ελ Αραμπί.

Από πλευράς Βόλου ο Πέρεθ ξεκίνησε και αυτός με 4-2-3-1 και συγκεκριμένα με τους Γκαραβέλη, Ντεντάκη, Φεράρι, Σάντσες, Ριένστρα, Μπαριέντος, Κολόμπο, Μπαρτόλο, Ουάρντα, Μαρτίνες και Δουβίκα.

Το ματς

Η αναμέτρηση στο "Καραϊσκάκης" ξεκίνησε με κακό οιωνό για τον Ολυμπιακό, καθώς μόλις στο 5' ο Ντρέγκερ ένιωσε ενοχλήσεις και ανάγκασε τον Μαρτίνς να τον κάνει αναγκαστική αλλαγή, βάζοντας στο ματς τον Ραντζέλοβιτς και γυρνώντας στη θέση του δεξιού μπακ τον Βρουσάι. Σε αυτό το διάστημα ο Βόλος ήταν πολύ κινητικός και απείλησε με δοκάρι του Δουβίκα στο 7', με την φάση αυτή να είναι... προειδοποίηση από τους φιλοξενούμενους.

Στο 9', λοιπόν, ο Δουβίκας έκλεψε την μπάλα από τον Μπα, μπήκε στην περιοχή, με τον Σενεγαλέζο να τον ανατρέπει και τον διαιτητή Παπαδόπουλου να υποδεικνύει το πέναλτι. Ο Μπαριέντος ευστόχησε από την άσπρη βούλα και ο Βόλος πήρε προβάδισμα από το 11', προκαλώντας... ψυχρολουσία στους Ερυθρόλευκους.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν μια καλή στιγμή με σουτ του Ραντζέλοβιτς στο 13', όμως πέραν τούτου δεν μπορούσαν να απειλήσουν την εστία του Βόλου, έχοντας θέματα στην δημιουργία, αλλά κάνοντας και αρκετά λάθη, με τον Βόλο να είναι... κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις, έχοντας χάσει πάντως τον σκόρερ του, τον Μπαριέντος, που αποχώρησε με αναγκαστική αλλαγή δίνοντας τη θέση του στον Σωτήρη Νίνη.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην ήταν καλός, όμως κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Μασούρα, ο οποίος είχε δει τον Γκαραβέλη λίγα λεπτά πριν να κάνει μια εντυπωσιακή απόκρουση σε δικό του πλασέ. Ο Έλληνας επιθετικός, λοιπόν, έπιασε μια κεφαλιά μετά από ωραία πάσα του Μπουχαλάκη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-1 και να... ηρεμήσει τον Μαρτίνς εν όψει της ανάπαυλας.

Με την σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τον Χολέμπας αντί του κακού πάλι Βινάγκρε και είδε τον Μασούρα μόλις στο 46' να χάνει σημαντική στιγμή για να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε αυτό το δεύτερο μέρος, όμως ο Βόλος είχε τις εκλάμψεις του και μάλιστα σκόραρε με τον Μπαρτόλο, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Πέπε και Σισέ μπήκαν στη συνέχεια στο ματς για τον Ολυμπιακό, που κατάφερε τελικά να φτάσει στην ανατροπή με τον Ελ Αραμπί στο 66', με τον Μαροκινό να παίρνει... μπρος και να κάνει και το 3-1 στο 80' με σουτ μέσα από την περιοχή, μετά από πάσα του Φορτούνη, "καθαρίζοντας" ουσιαστικά την υπόθεση νίκη.

Το τελικό 4-1 σημείωσε και πάλι ο Ελ Αραμπί στο 92', κάνοντας χατ-τρικ, σε φάση που ξεκίνησε μετά από γύρισμα του Τιάγκο Σίλβα που είχε περάσει και αυτός στο ματς.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share