Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Η φανέλα είναι βαριά! Γάζωσε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός!

Ο αγώνας έληξε 2-1

6 Δεκεμβρίου 2020 21:47
Super League: Η φανέλα είναι βαριά! Γάζωσε την ΑΕΚ ο Παναθηναϊκός!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να κερδίσει την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ βάζοντας 2 γκολ ενώ ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να κερδίσει τον ΟΦΗ με 2-0.

Συγκεκριμένα μία τεράστια νίκη στο άδειο ΟΑΚΑ ως φιλοξενούμενος πανηγύρισε ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ.

Οι Πράσινοι προηγήθηκαν 0-2 στο ημίχρονο με γκολ των Μακέντα στο 34’ και Κουρμπέλη στις καθυστερήσεις, ωστόσο στο δεύτερο… έσβησε, έπαιξε μόνο άμυνα και παραλίγο να το πληρώσει. Η κάκιστη ΑΕΚ μείωσε στο 87’ με τον Ολιβέιρα και στη συνέχεια είχε άλλη μία καλή ευκαιρία για να ισοφαρίσει και να… κλέψει τον βαθμό.

Η νίκη των Πρασίνων πιστώνεται πάντως σε τεράστιο βαθμό στο εξαιρετικό κοουτσάρισμα του Λάζλο Μπόλονι που έπιασε αδιάβαστο Μάσιμο Καρέρα, η κριτική πλέον για τον οποίο είναι τεράστια. Όσον αφορά τους παίκτες, κορυφαίος ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες, παρότι αποχώρησε στο 70΄με τραυματισμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει με πολύ ορμή και με διάθεση να πιέσει ψηλά, ιδιαίτερα από τη δεξιά πλευρά, την οποία κάλυπτε ο Βασιλαντωνόπουλος. Μακέντα και Μαουρίσιο έχασαν μεγάλες ευκαιρίες στο 2' και στο 3' αντίστοιχα, με πιο σημαντική αυτή του Βραζιλιάνου επειδή ήταν προ κενής εστίας, με την ΑΕΚ να απαντά στο 5' με τον Διούδη να εξουδετερώνει την επικίνδυνη σέντρα του δεξιού μπακ των κιτρινόμαυρων.

Έξι λεπτά αργότερα οι πράσινοι απείλησαν ξανά με τη συνεργασία του Ιταλού με τον Βραζιλιάνο να έχει την ίδια τύχη με την προηγούμενη. Η ΑΕΚ που έδειχνε αδυναμία να ισορροπήσει το παιχνίδι με τη δυναμική εκκίνηση του Τριφυλλιού κατάφερε να βγάλει άλλη μία επικίνδυνη φάση. Αυτή τη φορά ο Σάκχοφ έκλεψε τη μπάλα από τον Ζαγαρίτη, έβγαλε στον Μάνταλο με τον Σάντσες να παίρνει την μπουκιά από το στόμα.

Ο ρυθμός ανέβηκε περισσότερο με τους πράσινους να τρέχουν γρήγορες αντεπιθέσεις από την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ αυτήν τη φορά. Η πρώτη απόπειρα έγινε με τον Σάντσες να έχει άστοχο σουτ. Μεσολάβησαν οι ευκαιρίες του Βασιλαντωνόπουλου (ο οποίος στο 32' σούταρε από τη θέση που σκόραρε κόντρα στη Μπράγκα, αλλά ο Διούδης είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε) και του Αλεξανδρόπουλου (το σκαστό σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Τσιντώτας στο 33'), για να έρθει η φάση του 34' στην οποία ο Μακέντα βρήκε μπόσικη την άμυνα της Ένωσης και άνοιξε το σκορ, ύστερα από ασίστ του Χατζηγιοβάνη.

Το 2-0 ήταν θέμα χρόνο με την εμφάνιση των φιλοξενούμενων. Δεν το πέτυχε ο Χατζηγιοβάνης σε τετ α τετ με τον Τσιντώτας το έκανε πράξη στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κουρμπέλης, ύστερα από συνεργασία με τον Ζαγαρίτη που έκανε πλάκα από αριστερά την κιτρινόμαυρη άμυνα.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τον… αέρα των δύο γκολ, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα και στο 50’ παραλίγο να πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο Αλεξανδρόπουλος γύρισε ωραία στην περιοχή, όμως ο Χατζηγιοβάνης από καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το απευθείας φάουλ του Βέλεθ δύο λεπτά αργότερα, έξω από τη μεγάλη περιοχή. Οι Πράσινοι από εκεί και πέρα έριξαν ρυθμούς, άφησαν την επίθεση και επικεντρώθηκαν στην άμυνα και κατάφεραν να κλείσουν εξαιρετικά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Διούδη.

Η πρώτη καλή ευκαιρία της Ένωση σημειώθηκε στο 73’, όταν από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία ο Ανσαριφάρντ αστόχησε από καλή θέση με κεφαλιά, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Διούδης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το καλό σουτ του Μάνταλου. Τελικά, το γκολ ήρθε στο 87’ όταν ο Παουλίνιο έκανε τη σέντρα και μετά από λάθος στην πράσινη άμυνα, ο Ολιβέιρα έγραψε το 1-2 με ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Η Ένωση προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά και έχασε μία τεράστια ευκαιρία στο 89’, όταν ο Μαχαίρας μπληκε ολομόναχος από τα αριστερά, γύρισε στη μικρή περιοχή, με τον Διούδη να διώχνει αρχικά και στη συνέχεια τον Σένκεφελντ σε κόρνερ προ του Λιβάγια! Παρά την… αντίδραση της ΑΕΚ πάντως στα τελευταία λεπτά το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και οι Πράσινοι πανηγύρισαν τη μεγαλύτερη νίκη της φετινής χρονιάς.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν ο MVP της βραδιάς, παρότι αποχώρησε στο 70’ με πρόβλημα τραυματισμού. Ο Λούκας Βιγιαφάνιες επιβεβαίωσε πως έχει… επιστρέψει και απόψε θύμισε τον Αργεντινό που θαυμάζαμε πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με επιθετικό σχήμα παρέταξε την ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός έριξε στη μάχη Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς. Την εστία υπερασπίστηκε ο Τσιντώτας με αμυντική τετράδα τους Βασιλαντωνόπουλο, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Ινσούα από δεξιά προς τα αριστερά.

Στη μεσαία γραμμή επέστρεψαν Κρίστισιτς και Σάκχοφ, με το Μάνταλο να παίζει μπροστά τους ως οργανωτής. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και το ματς στο 0-2, ο Ιταλός πέρασε Παουλίνιο αντί Βασιλαντωνόπουλου και Λιβάι Γκαρσία αντί Τάνκοβιτς, ενώ στο 66΄ο Ολιβέιρα μπήκε αντί του Σάκχοφ. Στο 82’ Χνιντ και Μαχαίρας αντικατέστησαν Νεντελτσιάρου και Ανσαριφάρντ.

Ο Λάζλο Μπόλονι άλλαξε το 4-4-2 που προτιμούσε στα προηγούμενα ματς για χάρη του 4-3-3, ενώ άφησε στον πάγκο τον Καρλίτος! Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Διούδης, με τους Σάντσες, Σένκεφελντ, Βέλεθ και Ζαγαρίτη στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά.

Οι Κουρμπέλης, Μαουρίσιο και Αλεξανδρόπουλος συνέθεσαν την τριάδα του άξονα, ενώ οι Χατζηγιοβάνης και Βιγιαφάνιες ήταν στα άκρα της επίθεσης, με τον Μακέντα στην κορυφή. Ο Ρουμάνος στο 70’ πέρασε τον Καρλίτος αντί του τραυματία Βιγιαφάνιες και τον Αγιούμπ αντί του Μακέντα για να… σβήσει το ματς.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Ινσούα, Κρίστισιτς, Σάχκοφ, Μάνταλος, Λιβάγια, Ανσαριφάρντ, Τάνκοβιτς

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Ζαγαρίτη, Βέλεθ, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης, Βιγιαφάνιες, Μακέντα

Η ΦΑΣΗ: Το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ήταν… μαχαιριά. Οι Πράσινοι απέκτησαν ένα προβάδισμα που τους έδινε την ευκαιρία να παίξουν άνετα και πιο αμυντικά στην επανάληψη, ενώ παράλληλα γέμιζε με άγχος την Ένωση, που προερχόταν από… γερή σφαλιάρα στην Ευρώπη. Εκεί κρίθηκε το ντέρμπι, γιατί το 0-1 γυρνάει, το 0-2 μόνο με… θαύμα!

Η ΣΦΥΡΙΧΤΡΑ: Διαιτητής ήταν ο 36χρονος Ιρφάν Πέλιτ από την πρώτη κατηγορία της UEFA. Έβγαλε κάρτες, άφησε να δούμε μπάλα χωρίς να σφυράει πολύ και βοήθησε στον ρυθμό του ντέρμπι. Δεν του έτυχε κάποια δύσκολη φάση και δικαίωσε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, που σήμερα είχε και τον ρόλο του παρατηρητή.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε να το θέλει περισσότερο, η ΑΕΚ όπως και στην Ευρώπη βρέθηκε με δύο γκολ πίσω χωρίς να το καταλάβει και μετά δεν είχε δυνάμεις για να το γυρίσει. Με το τρίποντο το Τριφύλλι έφτασε τους 15 βαθμούς και πλησιάζει σε θέσεις Ευρώπης, ενώ η Ένωση έμεινε στους 19!

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share