Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκάρει η διαθήκη του - Ποιους αποκληρώνει;

Που θα πάνε τα χρήματα του

6 Δεκεμβρίου 2020 21:30
Ντιέγκο Μαραντόνα: Σοκάρει η διαθήκη του - Ποιους αποκληρώνει;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πριν λίγες μέρες "έφυγε" από τη ζωή ο θρύλος του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα με όλο τον κόσμο να θρηνεί το θάνατο του όπου πρόσφατα αρκετές αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για το θάνατο του.

Συγκεκριμένα ακόμη μία αποκάλυψη έγινε και αυτή έχει να κάνει με τη διαθήκη του όπου πρόσφατα "άνοιξε" και αναφέρει ποιοι θα πάρουν τα υπάρχοντα του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η La Repubblica, ο «Θεός» είχε αποφασίσει να μην αφήσει κανένα περιουσιακό στοιχείο τόσο στις κόρες του, όσο και στην πρώην σύζυγο του, Βερόνικα Οχιέντα.

Το δημοσίευμα μάλιστα τονίζει ότι ο Μαραντόνα έχει φροντίσει ότι η περιουσία του, η οποία φτάνει τα 100.000.000 δολάρια, θα πάει σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Ο Μαραντόνα όπως τόνισε το ρεπορτάζ της Repubblica, ενδέχεται να έχει περισσότερα από 11 παιδιά τα παιδιά δεν αναγνώρισε ποτέ.

Μαραντόνα: Ποια είναι η αιτία θανάτου του

Από διατατική μυοκαρδιοπάθεια έπασχε ο Ντιέγκο Μαραντόνα, πάθηση η οποία φέρεται να επέβη μοιραία για τον θρύλο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τους γιατρούς που έκαναν την νεκροψία.

Δημοσίευμα της ιταλικής Gazzetta dello Sport επικαλούμενη πηγές από Αργεντινή, αναφέρει πως η καρδιά του Αργεντινού θρύλου ζύγιζε το διπλάσιο από το φυσιολογικό (500 γραμμάρια), δείγμα της επιβαρυμένης υγείας του.

Την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που θα δείξουν αν πριν από τον θάνατό του, ο Μαραντόνα είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλκοόλ ή κάποιας άλλης ουσίας που ενδεχομένως να συνέβαλλε στον θάνατό του.

Συνεχίζονται οι έρευνες για πιθανόν ευθύνες

Παράλληλα, με εντολή του εισαγγελέα του Σαν Ισίντρο, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αργεντινής έκανε έρευνα στο σπίτι και το γραφείο της Αγκουστίνα Κοσάκοφ. Πρόκειται για την ψυχίατρο που είχε αναλάβει, μαζί με τον ψυχολόγο Κάρλος Ντίαζ, τον Μαραντόνα έτσι ώστε να καταπολεμήσει τους εθισμούς του στο αλκοόλ και τις ουσίες.

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής, η έρευνα διατάχθηκε για να βρεθούν στοιχεία που θα γνωστοποιήσουν τις ιατρικές συστάσεις που είχαν δοθεί μετά το χειρουργείο που έκανε ο Μαραντόνα στον εγκέφαλο στις αρχές Νοεμβρίου.

Οι Αρχές θέλουν να εξετάσουν αν τηρήθηκαν όλες οι ιατρικές συστάσεις και αν υπάρχουν τυχόν ευθύνες της 35χρονης ψυχιάτρου που εκτός των άλλων είναι επικεφαλής της κλινικής Ineco και εργάζεται παράλληλα σε ένα κυβερνητικό κέντρο παρακολούθησης εθισμένων στο Μπουένος Άιρες.

Στο «μάτι» των αρχών, άλλωστε και ο γιατρός που έκανε την τελευταία εγχείρηση στον Μαραντόνα. Ο Λεοπόλντο Λούκε ήταν αυτός που πρώτος ελέγχθηκε από την εισαγγελία ενώ κλήθηκε να δώσει και κατάθεση για τον θάνατο του 60χρονου «Θεού» του ποδοσφαίρου. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο Λούκε δεν κατηγορείται επίσημα, ωστόσο ερευνάται και ο ίδιος.

«Τιμωρούσε τον εαυτό του με έναν τρόπο που δεν μπορούσα να επιτρέψω, ούτε ως γιατρός ούτε ως φίλος του. Δεν μπορούσες να κάνεις κάτι στον Ντιέγκο, αν δεν το ήθελε. Μισούσε τους γιατρούς και τους ψυχολόγους. Με εμένα ήταν διαφορετικά, γιατί εγώ ήμουν αυθεντικός. Ήταν φίλος μου», είχε δηλώσει ο ίδιος.

«Ξέρω τι έκανα και ξέρω πως ό,τι έκανα ήταν για τον Ντιέγκο μέχρι την τελευταία στιγμή. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έκανα το καλύτερο δυνατό για τον Ντιέγκο», συνέχισε.

«Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση, γιατί πέθανε ο φίλος μου. Δεν κατηγορώ τον εαυτό μου για τίποτα. Είναι πολύ άδικο αυτό που συμβαίνει».

Μιλώντας για τις κόρες του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντάλμα και Τζιαννίνα, των οποίων οι δηλώσεις ήταν η αφορμή για να ξεκινήσει η έρευνα εις βάρος του, ο γιατρός ανέφερε: «Δεν τις γνωρίζω, αλλά η υπόλοιπη οικογένειά του, τα αδέρφια του και τα ανίψια του με λατρεύουν».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share