Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket League: Με υπογραφή Χάνλαν ο Ηρακλής

Το τρίποντο που εξασφάλισε τη νίκη

5 Δεκεμβρίου 2020 20:19
Basket League: Με υπογραφή Χάνλαν ο Ηρακλής
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ηρακλής κατάφερε να "αρπάξει" τη νίκη στα τελευταία δευτερόλεπτα από το Μεσολόγγι ενώ παράλληλα ο Κολοσσός Ρόδου κατάφερε και κέρδισε τη Λάρισα με πάνω από 20 πόντους.

Συγκεκριμένα αν και καρδιοχτύπησε, με «βόμβες» του Χάνλαν και του Βεργίνη στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Ηρακλής πήρε την εκτός έδρας νίκη, με 71-68, κόντρα στο Μεσολόγγι για την αγωνιστική της Stoiximan Basket League. Εκπληκτικός Μπράουν για τους γηπεδούχους που σημείωσε double-double (15π.,16ρ.).

Σε ένα αρκετά ανταγωνιστικό και αμφίρροπο παιχνίδι, ο Ηρακλής παρουσίασε μεν διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο χωρίς τον Βασίλη Καββαδά, προηγήθηκε, βρέθηκε πίσω στο σκορ αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει τη νίκη, Πρώτος σκόρερ για τους «κυανόλευκους» ο Χάνλαν με 14 πόντους και για το Μεσολόγγι ο Μπράουν με 15π.

Η μη συμμετοχή του Καββαδά στον αγώνα, έφερε στη 12άδα του Ηρακλή, τον Γιώργο Γκιουζέλη με τον Βαγγέλη Ζιάγκο να του δίνει χρόνο συμμετοχής για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα. Ντεμπούτο και για τον νεοαποκτηθέντα από τον γηραιό, Ουίλιαμ Χάτσερ. Χωρίς τον Γκριν (λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα) αγωνίστηκε το Μεσολόγγι.

Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής κρατούσε μικρό προβάδισμα στο σκορ (5-10) με το Μεσολόγγι να βρίσκει απαντήσεις και να ακολουθεί από κοντά, με το Σαγκς να δίνει ανάσα με τρίποντο για τους φιλοξενούμενους (13-17). Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ηρακλής έχτισε διαφορά, φτάνοντας να προηγείται και με διψήφιο αριθμό πόντων, με το Μεσολόγγι να μην μπορεί να εκμεταλλευθεί την απουσία του Καββαδά και να βρει πόντους μέσα στη ρακέτα.

Στο τελευταίο τρίλεπτο του δεκαλέπτου ο Ηρακλής κόλλησε επιθετικά και οι γηπεδούχοι βρίσκοντας λύσεις με Μοτσενίγο και Λάνγκφορντ, κάλυψαν τη διαφορά και ισοφάρισαν (28-28) και ο Μοτσενίγος έβαλε μπροστά την ομάδα του (33-32) για πρώτη φορά και ο Χάνλαν έγραψε το 33-35.

Στο τρίτο δεκάλεπτο Αμάρντι και Αγραβάνης έκαναν το +4 για το Μεσολόγγι (42-38). Με πρωταγωνιστή το Χατζηνικόλα οι γηπεδούχοι κράτησαν το προβάδισμα με τον Ηρακλή να δυσκολεύεται αρκετά επιθετικά. Με Σαγκς και Χάτσερ οι «κυανόλευκοι» ισοφάρισαν όμως σε 47-47.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Ηρακλής πήρε και πάλι προβάδισμα (47-49), με δύο τρίποντα από τον Βεργίνη άνοιξε η διαφορά (53-61). Το Μεσολόγγι έβρισκε λύσεις στη ρακέτα με τον Μπράουν (55-61)που μείωσε και σε 60-64 και το παιχνίδι έγινε και πάλι ντέρμπι. Δύο λάθη του Ηρακλή στο τέλος έδωσαν τη δυνατότητα στο Μεσολόγγι να προσπεράσει (65-64).

Δραματικά ήταν τα τελευταία δευτερόλεπτα με Χάνλαν και Λάνγκφορντ να μιλούν εκατέρωθεν από τη γραμμή των βολών για την ισοπαλία στο παιχνίδι (68-68) και στην τελευταία επίθεση ο Χάνλαν, ψύχραιμος με τρίποντο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 13-17, 33-35, 47-47,68-71

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα.

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share