Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Θρήνος στην Ιταλία: Πέθανε 21χρονος αθλητής από κορωνοϊό

Θλίψη...

5 Δεκεμβρίου 2020 00:05
Θρήνος στην Ιταλία: Πέθανε 21χρονος αθλητής από κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει την γειτονική Ιταλία η ιστορία του 21χρονου αθλητή Michael Antonelli. Γεννημένος στις 30/11/1999 στο Σαν Μαρίνο είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ποδηλάτης αλλά όλα σταμάτησαν το 2018, όταν ήρθε αντιμέτωπος με ένα σοβαρό ατύχημα στην διάρκεια ενός αγώνα ποδηλασίας. Επίσης, σοκαρισμένος είναι ο ποδοσφαιρικός κόσμος, με τον χαμό 31χρονου διεθνή ποδοσφαιριστή.

Στο 91ο χλμ της διαδρομής από τη Φλωρεντία στο Βιαρέτζιο έπεσε από βράχο κατά την διάρκεια κατάβασης και τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Μετά από έναν προσωπικό «Γολγοθά» αποθεραπειών, τον τελευταίο καιρό είχε αρχίσει να αναγνωρίζει πρόσωπα και να τρέφεται κανονικά.

Δεν πρόλαβε όμως να σταθεί ξανά στα πόδια του... Προσβλήθηκε από τον κορωνοϊό και την Δευτέρα (30/11) ανήμερα των γενεθλίων του εισήλθε στο νοσοκομείο στην πατρίδα του το Σαν Μαρίνο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα. Πάλεψε... αλλά δεν τα κατάφερε, αφήνοντας την τελευταία του πνοή Πέμπτη (3/12).

Είχαν περάσει 2 χρόνια και 4 μήνες μετά από το σοβαρό ατύχημα, ωστόσο δεν μπόρεσε να βγει νικητής και από τη μάχη με τον φονικό ιό.

Σοκ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε γνωστός προπονητής

Σοκ έχει προκαλέσει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο η είδηση του θανάτου του προπονητή Βίτορ Ολιβέιρα. Επίσης, σε ηλικία μόλις 56 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Κώνστας έπειτα από μια μάχη τριών εβδομάδων με τον κορωνοϊό.

Ο Ολιβέιρα έχει γράψει ιστορία στην Πορτογαλία, καθώς είχε πανηγυρίσει 11 ανόδους στη μεγάλη κατηγορία με τις ομάδες του! Ο 67χρονος τεχνικός ένιωσε άσχημα κατά τη διάρκειας μιας βόλτας και άφησε την τελευταία του πνοή.

Πέθανε o Πέτρος Ακριβάκης

Eφυγε από τη ζωή το βράδυ της Πέμπτης, χτυπημένος από καρκίνο σε ηλικία μόλις 41 ετών o προπονητής Πέτρος Ακριβάκης. Από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή συνεργάστηκε με τον ΣΕΓΑΣ, ενώ ως τεχνικός συμμετείχε σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες με την Σάββα Λίκα με την οποία κατάφεραν να σημειώσουν πολλές επιτυχίες.

Στη διάρκεια της προπονητικής του καριέρας συνεργάστηκε με σπουδαία ονόματα των ρίψεων, όπως ο Σπύρος Λεμπέσης, η Βαγγελιώ Σοφάνη, ο Μιχάλης Σταματόγιαννης, ο Ανδρέας Αναστασόπουλος, η Μάγδα Κομότογλου, ενώ αυτή την εποχή γύμναζε μεταξύ άλλων την ακοντίστρια Αφροδίτη Μανιού και τον δισκοβόλο Μιχάλη Καρτσίνη.

Γιος ενός εκ των κορυφαίων προπονητών ρίψεων, που πέρασαν από τη χώρα, του Νίκου Ακριβάκη, δεν θα μπορούσε να μην είχε ασχοληθεί με τη δισκοβολία, αγώνισμα στο οποίο διακρίθηκε σε νεαρή ηλικία, με συμμετοχές στην εθνική ομάδα.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την βαθιά θλίψη για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Ωστόσο σήμερα έγινε γνωστό ότι έχασε τη ζωή της και η Κατερίνα Παγουλάτου, θρήνος στην τοπική κοινωνία της Πάτρας.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share