Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ

Μια ημέρα πριν την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ

4 Δεκεμβρίου 2020 16:48
Κρούσμα κορωνοϊού στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Συναγερμός» έχει σημάνει στις τάξεις της μπασκετικής ΑΕΚ, καθώς στον προγραμματισμένο έλεγχο για τον κορωνοϊό, προέκυψε ένα θετικό δείγμα. Ήδη από την ΚΑΕ ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και η ανησυχία για πιθανή διασπορά του ιού στην ομάδα είναι εύλογη.

Σημειώνεται πως το Σάββατο είναι προγραμματισμένος ο αγώνας με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική της Basket League.

Όπως διευκρινίζεται προς αποφυγή παρεξηγήσεων από την ΚΑΕ ΑΕΚ, τα τεστ δεν έχουν καμία σχέση με το θετικό κρούσμα του Γιώργου Πατούλη που ήταν στην εθελοντική αιμοδοσία προ ημερών. Άλλωστε η ομάδα δεν είχε καμία επαφή με τον περιφερειάρχη, καθώς όσοι συμμετείχαν στην αιμοδοσία το έκαναν νωρίς το πρωί της Τρίτης, πολύ πριν την εμφάνισή του στο ΟΑΚΑ.

Basket League: Έδειξε την δύναμη της η ΑΕΚ - Πέρασε με 20 πόντους διαφορά το Μεσολόγγι

Η ΑΕΚ κέρδισε θριαμβευτικά το Μεσολόγγι με διαφορά 20 πόντων "ανοίγοντας" αρκετά το τελικό σκορ το οποίο έληξε 87-66. Επίσης ο Προμηθέας κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα με τον ΠΑΟΚ νικώντας τον 83-80.

Συγκεκριμένα επίδειξη ανωτερότητας από την ΑΕΚ στο Αγρίνιο, που «καθάρισε» το Μεσολόγγι (87-66), έκανε το 4Χ4 στο πρωτάθλημα και συνέχισε χωρίς απώλειες στο πρωτάθλημα. Δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο ο Κιθ Λάνγκφορντ.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Αγρίνιο χωρίς τον Μάρκους Σλότερ και τον Λίνο Χρυσικόπουλο. Στην αναμέτρηση δεν αγωνίστηκε δευτερόλεπτο και ο Κιθ Λάνγκφορντ και έτσι δεν είχε στο παρκέ τον πιο αξιόπιστο σκόρερ της. Παρ' όλα αυτά, πήρε αυτό που ήθελε και το κατάφερε με τρόπο εμφατικό.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν κυρίαρχοι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα στους νεοφώτιστους να πλησιάσουν ή να ακολουθήσουν τον ρυθμό της και έτσι έφτασε στο 4-0, με το πέρας 5 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα, τη στιγμή που η ομάδα του Μεσολογγίου υποχώρησε στο 3-2, γνωρίζοντας τη δεύτερη διαδοχική ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ο Ματ Λοτζέσκι με 14 πόντους και 3 ασίστ ήταν ο ηγέτης της ΑΕΚ στο κλειστό του Αγρινίου, έχοντας βοήθειες από τους Ματσιούλις (13π, 7ρ) και Μορέιρα (12π). Από το Μεσολόγγι, οι 17 πόντοι του Τσαντ Μπράουν δεν ήταν αρκετοί για να αλλάξουν την έκβαση του αγώνα.

Με καλό ρυθμό άρχισε η αναμέτρηση στο Αγρίνιο, με την ΑΕΚ να βρίσκει λύσεις από Μαυροειδή και Γκίκα και να παίρνει τα ηνία (7-12, 3'). Ο Ματ Λοτζέσκι μπήκε στην εξίσωση και με τρεις δικές του «βόμβες» έφερε τη διαφορά στους 9 πόντους (11-20, 5'). Ο Δημήτρης Μαυροειδής συνέχισε να σκοράρει από κοντά και με τον Ματσιούλις να βοηθάει η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (16-27, 8'). Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο τέλος του δεκαλέπτου, για την Ένωση, χάρη στον Ρογκαβόπουλο για το 17-32.

Το Μεσολόγγι ανέβασε την ένταση στην άμυνα και χτυπώντας κοντά στο καλάθι με Αγραβάνη και Σαχπατζίδη μείωσε (24-33, 12'). Η ΑΕΚ άνοιξε εκ νέου τη διαφορά με τον Ματσιούλις (24-37, 13'), όμως οι γηπεδούχοι ροκάνισαν εκ νέου τη διαφορά με τον Μοτσενίγο (38-37, 14'). Η ΑΕΚ όμως έμεινε πιστή στο πλάνο της και ανέβασε ακόμα περισσότερο τη διαφορά με μπροστάρη τον Μορέιρα (29-47, 17'). Κατσίβελης και Γιάνκοβιτς έδωσαν λύσεις εκ νέου στην επίθεση και η ΑΕΚ έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα της τάξεως των 19 πόντων (37-56).

Η ΑΕΚ συνέχισε να ελέγχει την κατάσταση και χάρη σε Γκίκα, Ματσιούλις ανέβασαν τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (39-61, 23'). Ο Τσαντ Μπράουν βγήκε μπροστά και με τη βοήθεια του Λάνγκφορντ η διαφορά μειώθηκε (46-63, 26'). Ο Ματσιούλις όμως με 5 προσωπικούς πόντους έφερε και πάλι στο +22 την ομάδα του (46-68, 27'). Ο Μπράουν μάζεψε και πάλι τη διαφορά για το 50-68 της τρίτης περιόδου.

Η ΑΕΚ κατάφερε να διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα τη διαφορά της και χάρη σε Λοτζέσκι και Κατσίβελη ανέβασε ακόμα περισσότερο το προβάδισμά της (57-81, 35'). Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν, παρά τις προσπάθειες του Αγραβάνη, με τη διαφορά να αυξάνεται (59-85, 36'). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με την Ένωση να φτάνει στη νίκη και να κάνει το 4-0 στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 17-32, 37-56, 50-68, 66-87.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Δείτε τα Highlights από τον αγώνα:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share