Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: «Σβηστός» ο ΠΑΟΚ.. κέρδισε Λαμία και... Βιεϊρίνια (Video)

Δείτε τις καλύτερες φάσεις

29 Νοεμβρίου 2020 20:40
Super League: «Σβηστός» ο ΠΑΟΚ.. κέρδισε Λαμία και... Βιεϊρίνια (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με τον Πάμπλο Γκαρσία να εφαρμόζει εκτεταμένο rotation, ο ΠΑΟΚ άφησε πίσω του την ήττα από την Αϊντχόφεν και επικράτησε με 2-0 στην έδρα της Λαμίας φτάνοντας τις τέσσερις σερί νίκες στην Superleague.

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με τον Χρήστο Τζόλη στο 12' και διπλασίασε τα τέρματά του με απευθείας φάουλ του Αντελίνο Βιεϊρίνια στο 64', ο οποίος σκόραρε για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στην ομάδα και το πανηγύρισε έξαλλα μαζί με τον Πάμπλο Γκαρσία!

Την καλύτερη του εμφάνιση με τη ασπρόμαυρη φανέλα πραγματοποίησε ο Μούσα Ουαγκέ, που έβγαλε την ασίστ για το 1-0 του Τζόλη.

Ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε τον Άρη και είναι στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 21 βαθμούς, έναν πίσω από τον Ολυμπιακό. Η Λαμία παρέμεινε στους 2 βαθμούς και είναι στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Μπάμπης Τεννές παρέταξε τη Λαμία με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Επασί, με δίδυμο στόπερ τους Αντέτζο και Ασίγκμπα, δεξί μπακ τον Σκόνδρα και αριστερό τον Μπαχανάκ. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μπεχαράνο και Μπουλούλης, με τους Ρόμανιτς και Ντέλετιτς στα άκρα. Ο Τσούκαλος ήταν στην κορυφή της επίθεσης, πλαισιωμένος από τον Καραμάνο που κινούταν πιο περιφερειακά.

Με 4-3-3 αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ του Πάμπλο Γκαρσία, ο οποίος έκανε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τη συνηθισμένη του ενδεκάδα. Τερματοφύλακας ήταν ο Πασχαλάκης, με τετράδα στην άμυνα τους Ουαγκέ, Ίνγκασον, Μιχαηλίδη και Περέιρα από δεξιά προς αριστερα. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Αουγκούστο, Ελ Καντουρί και Νινούα, ενώ οι Μουργκ και Τζόλης αγωνίστηκαν στα άκρα, με τον Σφιντέρσκι στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Χωρίς ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι, με τη Λαμία να πιέζει ψηλά επιχειρώντας να δυσκολέχει την ανάπτυξη του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε μεν την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να παράξει παιχνίδι στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρ' όλα αυτά, ο Δικέφαλος ευτύχησε να πάρει προβάδισμα στην πρώτη του ευκαιρία στο παιχνίδι, εν πολλοίς χάρη στην κλάση του Ελ Καντουρί. Στο 12' ο Μαροκινός πέρασε καταπληκτική κάθετη πάσα στον Ουαγκέ, που μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Τζόλη, με τον Έλληνα άσο να σκοράρει με δεξί πλασέ στην κίνηση για το 1-0 του ΠΑΟΚ.

Ο Τζόλης είχε ακόμα μια καλή στιγμή με σουτ που έφυγε λίγο άουτ στο 21'. Η Λαμία αναγκάστηκε να... ξεμυτίσει μετά το γκολ που δέχθηκε και πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο. Στο 24' ο Ντέλετιτς σούταρε από διαγώνια θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ στο 25' ο Τσούκαλος πήρε κεφαλιά και ανάγκασε τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει με υπερένταση. Στο 29' ο ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ μετά από βαθιά μπαλιά του Νινούα και λάθος εκτίμηση του Αντέτζο. Ο Μουργκ έκλεψε και μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε να περάσει τον Επασί, αλλά ο γκολκίπερ της Λαμίας πρόλαβε να τον κλείσει και έσωσε... σίγουρο γκολ!

Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους, ο ΠΑΟΚ ήλεγξε το ματς και δεν απειλήθηκε, δίχως ωστόσο να δημιουργήσει και κάποια σημαντική ευκαιρία, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με σκορ 1-0 υπέρ του.

Ο Τζόλης έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει για δεύτερη φορά στο 54', όταν σούταρε άουτ από τη μικρή περιοχή έπειτα από γύρισμα του Μουργκ. Την παράσταση για τον Δικέφαλο έκλεψε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος "καθάρισε" το ματς. Ο αρχηγός του Δικεφάλου μπήκε στο παιχνίδι ως αλλαγή στο ημίχρονο και στο 64' πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά την επιστροφή του στην ομάδα, κάνοντας το 2-0 με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ!

Στο 75' ο Βασιλόγιαννης έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει για τη Λαμία, σουτάροντας άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, ενώ στο 85' ο Ουαγκέ έφτασε κοντά στο γκολ για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Επασί μπλόκαρε την κεφαλιά του Σενεγαλέζου αμυντικού.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share