Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Σοκ: Πέθανε πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ

Θρήνος στο ελληνικό ποδόσφαιρο

29 Νοεμβρίου 2020 19:45
Σοκ: Πέθανε πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου του πρώην ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ, Πάπα Μπούμπα Ντιόπ στα 42 του χρόνια. Για τον Σενεγαλέζο μέσο, ο οποίος τη σεζόν 2010-'11 φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ, γράφτηκε στην πατρίδα του ότι έχασε τη μάχη έπειτα από μακροχρόνια ασθένεια, δίχως σε πρώτη φάση να διευκρινίζεται επακριβώς η αιτία του θανάτου του.

O Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, γεννηθείς στις 28 Ιανουαρίου 1978, έπαιζε στη θέση του επιθετικού μέσου, αλλά μπορούσε να παίξει σε σέντερ μπακ. Θεωρούταν δυνατός και επιθετικός παίκτης και ο τρόπος που αγωνιζόταν θύμισε τον Πατρίκ Βιεϊρά.

Ο Ντιόπ αγωνίστηκε σε 63 αγώνες με την εθνική ομάδα της Σενεγάλης πετυχαίνοντας 11 γκολ. Ενώ, σκοτώθηκε σε φρικτό τροχαίο 33χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής!

Το πρώτο του τέρμα με την εθνική ομάδα το πέτυχε στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ του 2002 στη νίκη της εθνικής Σενεγάλης ενάντια στην τότε πρωταθλήτρια Γαλλία με 1-0.

Αυτό ήταν και το πρώτο παιχνίδι που έπαιξε η εθνική Σενεγάλης σε Μουντιάλ. Σε επίπεδο συλλόγων έχει αγωνιστεί με τη Λανς, τη Φούλαμ, τη Πόρτσμουθ και τη Γουέστ Χαμ, ενώ για τη σαιζόν 2010-2011 αγωνίστηκε με την ΑΕΚ.

Παγκόσμιο σοκ: Νεκρός σε τροχαίο διεθνής 28χρονος ποδοσφαιριστής!

Στο πένθος βυθίστηκε την Τρίτη το ποδόσφαιρο της Κούβας.

Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της χώρας, ο διεθνής ποδοσφαιριστής, Ντάιρον Μπλάνκο, σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Ο 28χρονος μέσος αγωνιζόταν στην ομάδα της επαρχίας Las Tunas και ήταν στέλεχος της εθνικής σε δυο διοργανώσεις Gold Cup και στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2014.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share