Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: Νεαρός υποστηρίζει ότι είναι γιος του και ζητά εκταφή

Υπέβαλε το αίτημα δύο ημέρες μετά το θάνατο του

29 Νοεμβρίου 2020 09:31
Ντιέγκο Μαραντόνα: Νεαρός υποστηρίζει ότι είναι γιος του και ζητά εκταφή
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας 19χρονος που ισχυρίζεται ότι είναι γιος του Ντιέγκο Μαραντόνα ζήτησε επισήμως να γίνει εκταφή στο σώμα του. Ο λόγος για τον Σαντιάγο Λάρα, ο οποίος υπέβαλε το αίτημα σε δικαστήριο στην πόλη La Plata της Αργεντινής, μόλις δύο ημέρες μετά το θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου.

Διαβάστε όσα έγιναν γνωστά από το νεαρό:

Ο Μαραντόνα, ο οποίος θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες όλων των εποχών, πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 60 ετών, μετά από καρδιακή προσβολή. Ο δικηγόρος του νεαρού, Χοσέ Νούνεζ, έγραψε στο δικαστήριο ζητώντας να εκταφεί επειγόντως η σορός του ποδοσφαιριστή, ώστε να μπορούν να πραγματοποιηθούν τεστ DNA.

Σύμφωνα με την Evening Standard, ο 19χρονος προσπαθεί εδώ και χρόνια για να αποδείξει την ταυτότητά του, αφού ανακάλυψε ότι πατέρας του είναι ο Μαραντόνα, όταν ήταν μόλις 13 ετών. Μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό οργανισμό Telemundo την Παρασκευή, ο Σαντιάγο εξήγησε ότι η μητέρα του, η Ναταλία Γκαράτ, ήταν ένα νεαρό μοντέλο όταν γνώρισε τη Μαραντόνα.

Σε ηλικία 23 ετών, αφού αρρώστησε με καρκίνο του πνεύμονα, είπε στον σύντροφό της, Μαρσέλο Λάρα, ότι ο Σαντιάγο ήταν γιος του παγκοσμίου φήμης αθλητή. Μέρες πριν από το θάνατό της, όταν ο γιος της ήταν μόλις τριών ετών, επιβεβαίωσε τις υποψίες της σε μια ομάδα δικηγόρων.

Ωστόσο, ο Σαντιάγο δεν είχε μάθει τίποτα για άλλα 10 χρόνια, μέχρι που εντόπισε ένα περιοδικό με μια εικόνα του Μαραντόνα με το πρόσωπό του, και από κάτω μια δικιά του εικόνα, με pixel. "Σοκαρίστηκα, δεν κατάλαβα", είπε στο πρόγραμμα Suelta la Sopa του Telemundo. "Κάλεσα τον μπαμπά μου (αναφερόμενος στον Μαρσέλο Λάρα) και τον ρώτησα για αυτό. Μου είπε τα πάντα. Ήμουν 13 χρονών".

Οι δικηγόροι του Μαραντόνα είχαν ζητήσει μια ιδιωτική εξέταση DNA εκείνη την εποχή, αλλά καμία δεν πραγματοποιήθηκε, εξήγησε το Σαντιάγο. Πέρυσι, η ιστορία του Σαντιάγο δημοσιοποιήθηκε όταν ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή Ματίας Μόρλα, είπε ότι ήταν πιθανό ο νεαρός να μπορούσε να είναι γιος του πελάτη του. Ο έφηβος είπε ότι η παραδοχή του τον έκανε "πολύ χαρούμενο", αλλά ήθελε ακόμα νομική απόδειξη.

Ερωτηθείς εάν γνώριζε την αναταραχή, που θα προκαλούσε το αίτημά του για εκταφή, στους Αργεντίνους και τους οπαδούς του παγκοσμίως, ο Σαντιάγο είπε ναι. "Αν δεν το κάνω, πώς θα αποκτήσω ποτέ αυτό το DNA;", εξήγησε.

Τόνισε ότι η κίνηση δεν είχε οικονομικά κίνητρα, προσθέτοντας: "Θέλω απλώς να μάθω ποιος είμαι". Ο Μαραντόνα έχει αναγνωρίσει επίσημα πέντε παιδιά, ενώ ακόμα έξι έχουν κατά καιρούς ισχυριστεί ότι είναι παιδιά του.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share