Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Super League: Μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης» - Μόνος στην κορυφή (Video)

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μπουχαλάκης - Δείτε τα γκολ

28 Νοεμβρίου 2020 21:51
Super League: Μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στο «Βικελίδης» - Μόνος στην κορυφή (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με δύο γκολ του Ανδρέα Μπουχαλάκη ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", υποχρέωσε τους Θεσσαλονικείς στην πρώτη τους ήττα για φέτος στο πρωτάθλημα και ανέβηκε μόνος του στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Ενώ, μακριά απ’ το γκολ έμειναν η ΑΕΛ και ο Ατρόμητος στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League, με το τελικό 0-0 να «σφραγίζει» δίκαια τις προσπάθειές τους στο «Αλκαζάρ»

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, έχοντας πρωταγωνιστή τον Μπουχαλάκη, που άνοιξε το σκορ με κοντινή προβολή στο 29' και στο 47' με φοβερό αριστερό σουτ διαμόρφωσε το 0-2.

Ο Άρης μείωσε στο 74' με τον Μπερτόγλιο, όμως δεν κατάφερε να φτάσει στη ισοφάριση, με αποτέλεσμα να υποστεί την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα, πέφτοντας από την πρώτη θέση.

Πώς παρατάχθηκαν

Με σύστημα 4-2-3-1 ξεκίνησε τον Άρη ο Άκης Μάντζιος, έχοντας τον Σιαμπάνη στο τέρμα, τους Μπεναλουάν και Ρόουζ στο κέντρο της άμυνας, τον Σούντγκρεν στο δεξί άκρο και τον Σάκιτς στο αριστερό. Τα δύο χαφ ήταν οι Ματίγια και Τζέγκο, μπροστά τριάδα πήραν θέση οι Σάσα, Γκαρσία και Γκάμα και στην επίθεση ήταν ο Μάνος.

Από πλευράς Ολυμπιακού ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε σχήμα 4-3-3, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Σεμέδο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Ραφίνια στο δεξί άκρο της και τον Χολέμπας στο αριστερό. Οι Μπουχαλάκης, Καμαρά και Εμβιλά ήταν στην μεσαία γραμμή, στα "φτερά" της επίθεσης οι Λοβέρα και Φορτούνης και στην επίθεση επέστρεψε ο Ελ Αραμπί.

Άρης: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν (84' Γκανέα), Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς, Ματίγια, Τζέγκο, Σάσα (69' Μπερτόγλιο), Ματέο Γκαρσία (57' Σίλβα), Μπρούνο Γκάμα, Μάνος (57' Λόπεθ)

Ολυμπιακός: Σα, Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ, Χολέμπας, Μπουχαλάκης (90+10 Πέπε), Καμαρά, Εμβιλά, Λοβέρα (63' Μασούρας), Φορτούνης (84' Βρουσάι), Ελ Αραμπί (83' Κάιπερς).

Το ματς

Μέτριο ποιοτικά και με λιγοστές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν το πρώτο ημίχρονο στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Η πρώτη σημαντική στιγμή σημειώθηκε στο 10' από πλευράς Ολυμπιακού, όταν ο Ελ Αραμπί έκανε το σουτ από το όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Σιαμπάνης έπεσε και μπλόκαρε.

Ο Άρης από την πλευρά του προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα και ως ένα σημείο τα κατάφερνε, ωστόσο είχε πρόβλημα στην διάσπαση της άμυνας των Πειραιωτών, που ήταν αυτοί που είχαν ακόμα μία σημαντική φάση στο 16', με ένα σουτ του Φορτούνη μέσα από την περιοχή, που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 20' η κεφαλιά του Σισέ κατέληξε στην αγκαλιά του Σιαμπάνη και στο 29' ο Ολυμπιακός κατάφερε να φτάσει στο γκολ, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε όμορφα ένα φάουλ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα του Άρη, ο Σούντγκρεν έχασε τον Μπουχαλάκη, που στο δεύτερο δοκάρι έκανε την προβολή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ανεβάσουν την απόδοσή τους μετά το γκολ που δέχτηκαν, ο Μάντζιος άλλαξε πλευρές τους Γκαρσία και Γκάμα, ωστόσο εκτός από ένα σουτ του πρώτου στο 41', που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Σα, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν περαιτέρω την "ερυθρόλευκη" εστία.

Με το "καλημέρα" στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ευτύχησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, βάζοντας τις βάσεις για ένα σπουδαίο "διπλό". Στο 47', λοιπόν, ο Φορτούνης πήρε τη μπάλα στα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή, ο Λοβέρα την άφησε στον Μπουχαλάκη, που με φοβερό αριστερό σουτ νίκησε τον Σιαμπάνη για το 0-2.

Το δεύτερο γκολ χάλασε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του Άρη, με τον Μάντζιο να προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα από τον πάγκο, ρίχνοντας στο ματς τους Λόπες, Σίλβα και Μπερτόγλιο. Ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς δυσκολεύονταν αφάνταστα να φτιάξουν φάσεις, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήλεγχε με σχετική άνεση το υπέρ του προβάδισμα.

Παρόλα αυτά, ο Άρης κατάφερε να μειώσει στην πρώτη του τελική στο δεύτερο ημίχρονο, στο 74', όταν οι δύο αλλαγές του Μάντζιου, Μπερτόγλιο και Σίλβα, συνδυάστηκαν ιδανικά και ο πρώτος με πλασέ σκόραρε για να δώσει νέο ενδιαφέρον στο ματς, στα εναπομείναντα 15 λεπτά.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου ανέβασαν αρκετά την απόδοσή τους στα τελευταία λεπτά, πιέζοντας τον Ολυμπιακό που είχε ρίξει ρυθμούς και λόγω κούρασης, εντούτοις η εστία του Σα δεν απειλήθηκε κι έτσι οι Ερυθρόλευκοι πήραν μια σπουδαία νίκη με 2-1, η οποία τους έφερε μόνους πρώτους στην κορυφή με 22 βαθμούς.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share