Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θρήνος στον Άρη: Πέθανε ο Θανάσης Κώνστας από κορωνοϊό

Θλίψη στο χώρο του ποδοσφαίρου

27 Νοεμβρίου 2020 13:39
Θρήνος στον Άρη: Πέθανε ο Θανάσης Κώνστας από κορωνοϊό
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Σε ηλικία μόλις 56 ετών «έφυγε» από τη ζωή ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Θανάσης Κώνστας έπειτα από μια μάχη τριών εβδομάδων με τον κορωνοϊό, σύμφωνα με το grtimes.gr, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Άρη. Ενώ, θετικός στον κορωνοϊό είναι και ο Τζον Φαν'τ Σιπ.

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με ανακοίνωσή της, «εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια Θανάση Κώνστα, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 χρόνων. Ο εκλιπών είχε διατελέσει –μεταξύ άλλων- μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει…».

Όπως αναφέρει το yellowradio: «Ο Θανάσης Κώνστας «έφυγε» σήμερα, τόσο ήσυχα, τόσο αθόρυβα από κοντά μας σε ηλικία μόλις 56 χρόνων, μετά από μια σκληρή μάχη που έδωσε επί 21 μέρες με τον καταραμένο κορωνοϊό. Πάλεψε σαν ήρωας με τη γνωστή του μνημειώδη αξιοπρέπεια στην ΜΕΘ του Αγίου Παύλου, χωρίς να δυσανασχετήσει λεπτό, χωρίς να παραπονεθεί, δίνοντας μόνο τη μάχη, όπως έκανε τόσα χρόνια, από μικρό παιδί…

Με πείσμα, αθόρυβα, παλικαρίσια. Η μοίρα όμως ήταν σκληρή μαζί του, σκληρή και άδικη απέναντι σ’ ένα στολίδι πραγματικό της οικογένειας του Άρη, η οποία είναι πλέον πιο φτωχή από σήμερα. Ο δικός μας Θανάσης, ο Θανάσης που ήταν φίλος, αδελφός, πατέρας, συνεργάτης μάς αφήνει ορφανούς».

Θλίψη στον ΠΑΟΚ: Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Δαπόντε

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ θρηνεί την απώλεια του θρυλικού Δημήτρη Δαπόντε, αρχηγού της ομάδας μπάσκετ του Δικεφάλου που το 1959 κατέκτησε τον πρώτο τίτλο σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία του συλλόγου. Ο Δαπόντε έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών αφήνοντας πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό καθώς υπήρξε ένας «στρατιώτης» του ΠΑΟΚ για μια ολόκληρη ζωή. Μέχρι και πριν από δύο χρόνια έδινε το παρών στις εξέδρες του PAOK Sports Arena.

Ο Δημήτρης Δαπόντε έχει μείνει στην ιστορία και στη συνείδηση των φίλων του ΠΑΟΚ και του ελληνικού μπάσκετ ως ο παίκτης που σήκωσε πρώτος το τρόπαιο του πρωταθλητή και κρατώντας το ψηλά έκανε το γύρο του θριάμβου στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝΘ. Επίσης, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και το Ελληνικό Βόλεϊ θρηνούν την απώλεια του Θεοφάνη Τσιόκρη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της για την απώλεια ενός εκλεκτού και ιστορικού μέλους της: «Η οικογένεια του ΠΑΟΚ πενθεί βαθύτατα το θάνατο του Δημήτρη Δαπόντε, αρχηγού της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ που το 1959 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας. Ήταν ο πρώτος τίτλος σε ομαδικό άθλημα στην ιστορία του ΠΑΟΚ και ο Δημήτρης Δαπόντε ευτύχησε να σηκώσει πρώτος το τρόπαιο και κρατώντας το ψηλά να κάνει το γύρο του θριάμβου στο ανοιχτό γήπεδο της ΧΑΝΘ.

Ο γεννημένος το 1930 Δημήτρης Δαπόντε, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ για μία δεκαετία, με το νούμερο "10", ενώ ήταν κοντά στον αγαπημένο του ΠΑΟΚ όσο περισσότερο μπορούσε και ως το τέλος. Συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας μπάσκετ τα 2012 και στην επίσημη παρουσίαση της ομάδας την ίδια χρονιά (από όπου και η φωτογραφία), τιμήθηκε στη διάρκεια του αγώνα μπάσκετ ΠΑΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, το 2016, για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου, ενώ είχε τη θέση του στο PAOK Sports Arena μέχρι και το 2018.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share