Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Europa League: Μοναδική «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία

Σε δύσκολη θέση για την πρόκριση

27 Νοεμβρίου 2020 00:06
Europa League: Μοναδική «αυτοκτονία» του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε εξαιρετικά το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν, προηγήθηκε με 2-0 μες στην Ολλανδία, αλλά κατάφερε να φανεί… ιδανικός αυτόχειρας, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ανατροπή, να κερδίζουν με 3-2 και να φέρνουν σε δύσκολη θέση για την πρόκριση το «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ με τον Βαρέλα στο 4' κι έκανε το 2-0 με τον Τζόλη στο 13', όμως στη συνέχεια «κατέρρευσε» και διέλυσε όσα έχτιζε, δεχόμενος τρία γκολ από τους Γκάκπο (20'), Μαντουέκε (50') και Μάλεν (53').

Από το 15ο λεπτό και έπειτα, οι παίκτες του Πάμπλο Γκαρσία έχασαν μέτρα στο γήπεδο, παρουσίασαν κάκιστη εικόνα στο κέντρο και έκαναν πολλά αμυντικά λάθη, με αποτέλεσμα οι Ολλανδοί να κάνουν... πάρτι στην περιοχή του Δικεφάλου κατά διαστήματα. Ειδικά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν κάκιστο, αφού ο ΠΑΟΚ δέχθηκε "καταιγισμό" φάσεων και δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά.

Με την ήττα αυτή, ο ΠΑΟΚ έμεινε τρίτος στον όμιλο του Europa League με 5 βαθμούς, αφού η Αϊντχόφεν έφτασε στους 6 και τον προσπέρασε, με την ΑΕΚ νωρίτερα να βλέπει να μπαίνει «ταφόπλακα». Στην κορυφή βρίσκεται η Γρανάδα, που νίκησε 2-1 την Ομόνοια και ανάεβηκε στους 10 βαθμούς, ενώ οι Κύπριοι έχουν έναν πόντο. Ο Δικέφαλος δοκιμάζεται στην Κύπρο κόντρα στην Ομόνοια για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων στις 3 Δεκεμβρίου, ενώ η Γρανάδα υποδέχεται την Αϊντχόφεν.

Το ματς

Το παιχνίδι είχε τρελό ξεκίνημα, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτά. Από σέντρα του Ροντρίγκο, η μπάλα έφτασε στον Τζόλη, ο οποίος επιχείρησε σουτ από τη μεγάλη περιοχή. Η μπάλα κατευθυνόταν άουτ όμως χτύπησε στον προωθημένο Βαρέλα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 10ο λεπτό ο ΠΑΟΚ στάθηκε τυχερός, καθώς ο Μάλεν σκόραρε με κοντινή προβολή, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Όπως έδειξε το ριπλέι, ο βοηθός έκανε λάθος και το τέρμα θα έπρεπε να έχει μετρήσει. Αντί για το 1-1, τρία λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 για τον ΠΑΟΚ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε εξαιρετική ενέργεια με ντρίμπλα από τα δεξιά και βρήκε και τον Σβαμπ, αυτός επιχείρησε σέντρα ακριβείας στο δεύτερο δοκάρι και ο Τζόλης σκόραρε από κοντά!

Μετά το δεύτερο γκολ του, ο ΠΑΟΚ έπαψε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, αντιμετωπίζοντας δυσκολίες στον άξονα και "πουλώντας" εύκολα την μπάλα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθεί αρκετή πίεση, με την Αϊντχόφεν να ξαναμπαίνει στο ματς στο 20'. Οι Ολλανδοί συνδυάστηκαν ωραία, με την μπάλα να φτάνει στον Γκάκπο, ο οποίος βρέθηκε μόνος του στη μεγάλη περιοχή και νίκησε τον Ζίβκοβιτς από διαγώνια θέση για το 2-1.

Στο 24' ο Μάλεν αστόχησε από κοντά υπό την πίεση του Βαρέλα, ενώ στο 25' ο Ντάμφρις πλάσαρε ελάχιστα άουτ από διαγώνια θέση. Ο ΠΑΟΚ εξακολούθησε να έχει προβλήματα στο κέντρο μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ενώ το πλάνο του να χτυπήσει στην αντεπίθεση δεν δούλεψε. Ο Δικέφαλος σώθηκε στο 42', με τον Ζίβκοβιτς να κάνει μια πάρα πολύ δύσκολη απόκρουση μετά από σουτ του Μάλεν που κόντραρε και άλλαξε πορεία. Στο 45+1' ο Ζίβκοβιτς επενέβη ακόμα μια φορά σε δυνατό σουτ του Ζάχαβι και η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία πήγε στα αποδυτήρια ούσα μπροστά στο σκορ με 2-1.

Η «κατάρρευση» συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, με τους Θεσσαλονικείς να δέχονται δύο γκολ στα πρώτα οκτώ λεπτά! Στο 50' η Αϊντχόφεν ισοφάρισε, «χτυπώντας» από τα δεξιά, αφού η αριστερή πλευρά του ΠΑΟΚ (μπακ ο Κρέσπο, εξτρέμ ο Τζόλης) ήταν προβληματική στο αμυντικό κομμάτι. Ο Γκάκπο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και γύρισε στο ύψος του πέναλτι, με τον Μαντουέκε να σκοράρει το 2-2. Στο 53' ήρθε η ολική ανατροπή δεδομένων από νέα κάκιστη αμυντική αντίδραση του ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά από την αριστερή πλευρά. Ο Μάλεν πέρασε κάθετη μπαλιά στον Ζάχαβι που σούταρε, ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε αλλά στην επαναφορά ο Μάλεν πρόλαβε την άμυνα του Δικεφάλου και έκανε το 3-2 με προβολή.

Στο 56' λίγο έλειψε να πετύχει και τέταρτο γκολ η Αϊντχόφεν, αλλά ο Μαντουέκε αστόχησε σε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Από το 60' και έπειτα, ο ΠΑΟΚ άρχισε να ισορροπεί, περιορίζοντας την ορμητικότητα των Ολλανδών. Παρά τη βελτιωμένη αμυντική του συμπεριφορά, πάντως, ο Δικέφαλος εξακολούθησε να είναι ακίνδυνος επιθετικά. Η κυκλοφορία της μπάλας έγινε καλύτερη με την είσοδο του Αουγκούστο αντί του Τσιγγάρα στο 69', ενώ η είσοδος του Σφιντέρσκι αντί του ακίνδυνου Τσόλακ δεν άλλαξε κάτι.

Ούτε και ο Μπίσεσβαρ κατάφερε να δώσει πνοή, μπαίνοντας στη θέση του Ελ Καντουρί στο 85', με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να ηττηθεί χωρίς να δημιουργήσει ούτε μια αξιόλογη ευκαιρία σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο!

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share