Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Άξια της μοίρας της η ΑΕΚ...

Αποκλεισμός από την Ευρώπη αν δεν προκύψει κάτι συγκλονιστικό

26 Νοεμβρίου 2020 21:56
Europa League: Άξια της μοίρας της η ΑΕΚ...
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αυτή η τραγική ΑΕΚ, που δεν είχε καμία σχέση με την εμφάνιση με τη Λάρισα, θα μπορούσε να έχει χάσει από κάθε ομάδα, πόσο μάλλον από κάποια… Ζόρια, η οποία τη «διέσυρε» με 3-0 στο ΟΑΚΑ και, επί της ουσίας, την πετά εκτός συνέχειας στο Europa League.

Με την ήττα αυτή και σε συνδυασμό με το 3-2 της Μπράγκα κόντρα στην Λέστερ στην Πορτογαλία, οι Κιτρινόμαυροι αποχαιρετούν ουσιαστικά την Ευρώπη, αφού εχουν τρεις βαθμούς στον όμιλο όσους και η Ζόρια πλέον, η Λέστερ έχει 10 και η Μπράγκα εννιά.

Έτσι λοιπόν, η ΑΕΚ αποχαιρετά με σκυμμένο το κεφάλι την Ευρώπη, εκτός και κάποιος πιστεύει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να πάρει διπλό στην Αγγλία κόντρα στη Λέστερ και να νικήσει 3-0 την Μπράγκα. Η ευθύνη για την αποψινή ξεφτίλα βαραίνει σε τεράστιο βαθμό τον Μάσιμο Καρέρα που έκανε πειράματα στην ενδεκάδα, αλλά και τους παίκτες που γνώρισαν ταπεινωτική ήττα από… κάποια Ζόρια.

Τα… πειράματα Καρέρα και το χειρότερο ημίχρονο χωρίς Μάνταλο

Ο Μάσιμο Καρέρα, επηρεασμένος προφανώς και από το άνετο διπλό της ΑΕΚ στην προηγούμενη αγωνιστική, παρουσίασε μία ενδεκάδα με αρκετές εκπλήξεις, νέο τερματοφύλακα και φυσικά χωρίς τον τιμωρημένο Μάνταλο. Η Ένωση ξεκίνησε με το 3-5-2, τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τριάδα στην άμυνα τους Νεντελτσιάρου, Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και στα άκρα τους Μπακάκη – Ινσούα. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Σιμόες, Σάκχοφ, Κρίστισιτς και μπροστά οι Λιβάγια, Τάνκοβιτς.

Η Ένωση μπήκε… φουριόζα στο ματς και έχασε την πρώτη της ευκαιρία μόλις στο τρίτο λεπτό με ένα καλό σουτ του Μάρκο Λιβάγια, ωστόσο από εκεί και πέρα το παιχνίδι δεν πήγε όπως περίμενε. Η Ζόρια ήταν άριστα στημένη αμυντικά και παρότι οι Κιτρινόμαυροι είχαν την κατοχή, δεν μπορούσαν να απειλούσαν. Μάλιστα, όσο κυλούσε η ώρα οι Ουκρανοί αποκτούσαν ψυχολογία και αυτοπεποίθηση και άρχισαν σιγά – σιγά να βγαίνουν και στην επίθεση. Στο 28’ προειδοποίησαν με το σουτ του Καμπάιεβ που κόντραρε στον Μπακάκη, ενώ στο 41’ ο Τσιγκάνικς σούταρε από πλάγια εντός περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη.

Έγκλημα Σάκχοφ και… τριπλή τιμωρία!

Κι ενώ στο δεύτερο ημίχρονο περίμεναν όλοι τη… μετάλλαξη της ΑΕΚ, ήρθε η ανοησία του Σάκχοφ κι έβαλε έξτρα δυσκολίες στην ομάδα του Μάσιμο Καρέρα. Στο 48’ πήδηξε για κεφαλιά στη μεσαία γραμμή, χτύπησε με τον αγκώνα αντίπαλό του και είδε δεύτερη κίτρινη κάρτα!

Με 10 παίκτες πλέον η Ένωση προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε μία-δύο καλές ευκαιρίες στα επόμενα λεπτά, όμως στο 61’ ήρθε το 0-1 και τελείωσαν όλα. Μετά από μία εύκολη σέντρα, ο Αθανασιάδης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Χρόμοβ σε κενή εστία άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Μετά το γκολ οι γηπεδούχοι έψαχναν τρόπο να αντιδράσουν, όμως ήταν φανερό πως δεν είχαν πλάνο ούτε και αυτοπεποίθηση.

Στο 76’ τελικά κι ενώ είχε προηγηθεί ένα απίθανο και τυχερό δοκάρι με τον Σβάρνα, η Ζόρια έκανε το 0-2 με σουτάρα του Καμπάιεβ και στο 86’ ήρθε και το 0-3 με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Γιουρτσένκο και στο οποίο υπέπεσε ο Γαλανόπουλος.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share