Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ντιέγκο Μαραντόνα: Δύο φορές μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό - Το μεγάλο στοίχημα του Βαρδινογιάννη

Μια στα 19 και μια στα... τελειώματα!

26 Νοεμβρίου 2020 12:12
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δύο φορές μια ανάσα από τον Παναθηναϊκό - Το μεγάλο στοίχημα του Βαρδινογιάννη
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βρίσκεται πλέον στους ουρανούς, αλλά όταν ήταν στη Γη και πριν ξεκινήσει η σπουδαία καριέρα του είχε εντοπιστεί από ανθρώπους του Παναθηναϊκού.

Όπως είχε γράψει η εφημερίδα «Παναθηναϊκά Νέα» το Μεγάλο Σάββατο 5 Απριλίου 1980, ο Αργεντινός άσος σε ηλικία 19 ετών είχε απασχολήσει έντονα το «τριφύλλι». «Ο Μαραντόνα στόχος του ΠΑΟ», ήταν ο τίτλος της εφημερίδας και πρόσθετε: «Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου»!

Μέσα το ρεπορτάζ έγραφε: «Έχουμε σοβαρές πληροφορίες ότι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού, κ. Γ. Βαρδινογιάννης θα κλείσει τη μεταγραφή του ποδοσφαιρικού αυτού φαινομένου στο Σύλλογο μας!».

Όπως είχε αποκαλύψει ο Χουάν Ραμόν Ρότσα το 1995: «Μας προτάθηκε ο Μαραντόνα, αλλά τον απορρίψαμε λόγω κακού χαρακτήρα»!

Κάπως έτσι δεν άλλαξε η ιστορία, αφού ο Μαραντόνα πήγε στην Μπόκα Τζούνιορς και από εκεί στην Ευρώπη, όπου πήγε στην Μπαρτσελόνα και μετά στη Νάπολι με την οποία έγραψε ιστορία με δύο ιστορικά πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο Ιταλίας και ένα Κύπελλο UEFA.

Κοντά στην απόκτησή του και το 1994

Έφτασε ο Ντιέγκο Μαραντόνα ένα βήμα πριν τη μεταγραφή του σε ομάδα της Ελλάδας; Και όμως ναι. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα αποκάλυψε στο trifilara.gr ότι το 1994 απέρριψε τον διάσημο συμπατριώτη του, εξηγώντας στην τότε διοίκηση τους λόγους που δεν επιθυμούσε την έλευσή του στον Παναθηναϊκό.

«Εξαιτίας μου δεν ήρθε στον Παναθηναϊκό, το 1994. Ο πρόεδρος μου είχε πετάξει το όνομα του σε μια ομιλία, του είχα πει όχι και του είχα εξηγήσει τους λόγους. Είχε περάσει πολλές περιπέτειες, αλλά δεν ήθελα να τον δούμε στο τέλος της καριέρας του σε αυτή την κατάσταση και ήταν πολύ ιδιαίτερος και δύσκολος στη συνεργασία. Δεν το μετάνιωσα. Γιατί ήθελα να έχω τον Μαραντόνα που θα έδινε ρεσιτάλ, γιατί τον αγαπούσα. Γι΄ αυτό το λόγο είχα πει όχι στον πρόεδρο», είπε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Και πρόσθεσε:

«Ήταν ο πιο μεγάλος παίκτης, η μεγαλύτερη προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο. Δεν θέλω να μιλήσω για την κακή ζωή και τα ναρκωτικά. Δεν θα υπάρξει άλλος σαν αυτόν. Γιατί ήταν όλα σε ένα. Πανέξυπνος, γρήγορος, δυνατός αν και αρκετά κοντός και με ένα πόδι και κατέκτησε τον ποδοσφαιρικό κόσμο με την αξία του. Θα πενθεί όλος ο πλανήτης».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share