Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ο κόσμος του αθλητισμού αποχαιρετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα - «Μια μέρα θα παίξουμε μαζί μπάλα στον ουρανό» (photos)

Παγκόσμιος θρήνος για τον «Θεό της μπάλας»

26 Νοεμβρίου 2020 01:41
Ο κόσμος του αθλητισμού αποχαιρετά τον Ντιέγκο Μαραντόνα - «Μια μέρα θα παίξουμε μαζί μπάλα στον ουρανό» (photos)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Θρήνος στον κόσμο του αθλητισμού μετά την είδηση του θανάτου του «Θεού της μπάλας», Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, σε ηλικία 60 ετών. Οι αθλητές, τόσο του ποδοσφαίρου, όσο και όλων των αθλημάτων, αποχαιρετούν με το δικό τους τρόπο τον Ντιέγκο Μαραντόνα με αναρτήσεις τους στα social media.

Ο σπουδαίος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Πελέ, εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα, με ένα συγκινητικό μήνυμα που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

«Σίγουρα μια μέρα θα κλωτσήσουμε μαζί μια μπάλα στον ουρανό», είπε σε σύντομη δήλωση που μεταβιβάστηκε στο Reuters μέσω εκπροσώπου του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Leo Messi (@leomessi)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Αυτή ήταν η τελευταία του επιθυμία (Video)

Πριν από 15 χρόνια, σε συνέντευξη που είχε πάρει από τον... εαυτό του, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είχε αποκαλύψει τι θα ήθελε να γραφτεί στον τάφο του. Ενώ, ο κόσμος στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του βγήκε στους δρόμους για να θρηνήσει τον χαμό του.

Ήταν, πιθανότατα, στην καλύτερη φάση της ζωής του από τότε που σταμάτησε το ποδόσφαιρο. Πριν από 15 χρόνια, ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα παρουσίασε στην αργεντίνικη τηλεόραση την εκπομπή «La Noche del 10» (Η βραδιά του 10) και δεν δίστασε να πάρει συνέντευξη από τον... εαυτό του.

«Το να γεράσω με τα εγγόνια μου θα ήταν να έχω έναν ήρεμο θάνατο» λέει ο Μαραντόνα στον Ντιέγκο, ο οποίος τον ρωτάει: «Αν έπρεπε να πεις λίγα λόγια στο νεκροταφείο στον Μαραντόνα, τι θα του έλεγες;».

«Χα χα, τι θα του έλεγα; Και εσύ με ρωτάς αυτό εμένα;» λέει ο Μαραντόνα, με τον Ντιέγκο να επιμένει: «Εσύ έβγαλες το θέμα. Δεν μίλησα εγώ για θάνατο, εσύ το έκανες».

Ο Μαραντόνα εξήγησε τότε ότι «Θα του έλεγα σε ευχαριστώ που έπαιξες ποδόσφαιρο, γιατί είναι το άθλημα που μου έδωσε μεγαλύτερη χαρά, ελευθερία, είναι σαν να ακουμπάω τον ουρανό με τα χέρια. Ευχαριστώ την μπάλα. Ναι, θα έβαζα μια ταφόπλακα: 'Ευχαριστώ την μπάλα'».

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share