Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Super League: «Ξέσπασε» πάνω στο Βόλο ο ΟΦΗ

Ευρεία νίκη με 4-1

23 Νοεμβρίου 2020 22:40
Super League: «Ξέσπασε» πάνω στο Βόλο ο ΟΦΗ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΟΦΗ είχε δύο μήνες να νικήσει και επέστρεψε στις επιτυχίες στη Super League με τον πλέον εμφατικό τρόπο, «ξεσπώντας» με 4-1 πάνω στο Βόλο και παίρνοντας το «διπλό», σε μια αγωνιστική που χαρακτηρίστηκε από το ντέρμπι «αιωνίων».

Έπειτα από έξι «στείρες» αγωνιστικές και 63 μέρες χωρίς νίκη, ο ΟΦΗ βρήκε ξανά το δρόμο προς το τρίποντο και μάλιστα εκτός έδρας, επικρατώντας του Βόλου με το εμφατικό 4-1, στο τελευταίο χρονικά ματς της 9ης αγωνιστικής της Super League, χάρις στα γκολ των Τζόναθαν ντε Γκουζμάν (39’), Σαρδινέρο (80’), Νέιρα (88’, πέν), Στάρτζεον (90'+2'). Για τους Βολιώτες μείωσε στο 84’ ο Δημόπουλος.

Οι Κρητικοί επιβεβαίωσαν για ακόμη μία φορά πως εκτός «Γεντί Κουλέ» είναι πολύ πιο αποτελεσματικοί, καθώς και οι δύο νίκες τους στο πρωτάθλημα έχουν σημειωθεί σε εκτός έδρας αγώνες (στη Λαμία τη 2η αγωνιστική η πρώτη).

Το παιχνίδι ήταν πραγματικά ένα απ’ τα καλύτερα της εφετινής σεζόν στη Super League, με πάρα πολλές ευκαιρίες κι απ’ τις δύο ομάδες, με τις να διαδέχονται η μία την άλλη.

Στο πρώτο ημίωρο μόνο ο Βόλος έχασε τρομερές ευκαιρίες με τους Μαρτίνες (2’), Δουβίκα (17’, ανάποδο «ψαλίδι», ελάχιστα άουτ), την ώρα που ο ΟΦΗ απείλησε στο 15’ με το σουτ του Στάρτζεον.

Στο 30’ ο Σαρδινέρο έφυγε σε τετ-α-τετ κι ανατράπηκε εκτός περιοχής από τον Σάντσες, ο οποίος αποβλήθηκε (σωστά) με απευθείας κόκκινη από τον Καραντώνη. Ο ΟΦΗ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική υπεροχή του και στο 39’, πήρε «κεφάλι» στο σκορ με κοντινή προβολή στο δεύτερο δοκάρι.

Ο Βόλος δεν τα... παράτησε στο δεύτερο ημίχρονο και μολονότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο μπήκε πολύ δυνατά κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Δουβίκα (51’) και Περέα (54’).

Στο 67’ ακυρώθηκε γκολ του Σαρδινέρο ως οφσάιντ, κατόπιν χρήσεως και του VAR. Ωστόσο, 13 λεπτά αργότερα ο Αργεντινός πήρε το... αίμα του πίσω, όταν από κάθετη πάσα του Νέιρα, έφυγε στο τετ-α-τετ και πλάσαρε κάνοντας το 2-0 για τον ΟΦΗ.

Κι αυτό το γκολ εξετάστηκε από το VAR, το οποίο όμως αυτή τη φορά απεφάνθη πως ήταν κανονικό και οι Κρητικοί πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο 84’ ο Δημόπουλος με κεφαλιά μείωσε σε 1-2 κι έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι, όμως τρία λεπτά αργότερα ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Νέιρα στο 88’. Για έρθει και ένα τέταρτο γκολ από τον Στάρτζεον στο δεύτερο λεπτό των καθυσυτερήσεων, που «σφράγισε» το σπουδαίο «διπλό» των Κρητικών.

Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)

Κίτρινες: Ουάρντα - Κοροβέσης, Λυμπεράκης, Νέιρα

Αποβολές: Σάντσες (30’, απευθείας κόκκινη)

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΒΟΛΟΣ (Α. Λόπεθ): Γκαραβέλης, Φερράρι, Σάντσες, Κολόμπο, Κιάκος (79’ Μπαρτόλο), Μπαριέντος, Μαρτίνες (33’ Δημόπουλος), Γκουαροτσένα, Δουβίκας (89’ Γέντρισεκ), Περέα (79’ Νίνης), Ουάρντα.

ΟΦΗ (Γ. Σίμος): Σωτηρίου, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (46’ Λυμπεράκης), Στάρτζεον, Νέιρα (90'+3' Γιάννου), Σαρδινέρο, Γρίβας (89’ Σακόρ), Μεγιάδο, Ντε Γκουζμάν (90'+3' Μπαλογιάννης).

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share