Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

Super League: Με ήρωα τον Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ

Το γκολ στη παράταση που του χάρισε τη νίκη

22 Νοεμβρίου 2020 22:05
Super League: Με ήρωα τον Ελ Καντουρί ο ΠΑΟΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει ακόμη μία νίκη με μεγάλη δυσκολία φτάνοντας το ματς σε παράταση όπου και έβαλε το δεύτερο του γκολ για να εξασφαλίσει τη νίκη του. Επίσης ο Άρης με ένα πέναλτι κατάφερε να κερδίσει τον Παναιτωλικό σημειώνοντας το 0-1.

Συγκεκριμένα ακριβώς όπως κόντρα στον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα, ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε πάρα πολύ, αλλά κατάφερε να πάρει μια ακόμα νίκη... θρίλερ επικρατώντας με 2-1 του ΠΑΣ Γιάννινα στις καθυστερήσεις!

Ο Δικέφαλος διατήρησε το απόλυτο με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του κόντρα στον αξιόμαχο ΠΑΣ, αφού η "χρυσή" αλλαγή του Ουρουγουανού, ο Ομάρ Ελ Καντουρί, λύτρωσε τους Θεσσαλονικείς με φοβερό "ψαλίδι" στο 91'!

Ο ΠΑΣ είχε προηγηθεί στο 31' με γκολ του Εραμούσπε από λάθος της άμυνας, ενώ ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 52' με τον Σφιντέρσκι από λάθος του γκολκίπερ Χουτεσιώτη. Ο Εραμούσπε αποβλήθηκε στο 57', με τον ΠΑΟΚ να έχει δοκάρι με τον Τζόλη στο 59' και να πιέζει ασφυκτικά μέχρι να λυτρωθεί από το γκολ του Ελ Καντουρί στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ πλησίασε στην κορυφή, αφού απέχει ένα βαθμό από Ολυμπιακό και Άρη, με 18 πόντους και ένα ματς περισσότερο. Όσο για τον ΠΑΣ, έμεινε 8ος με 9 βαθμούς, αλλά στάθηκε εξαιρετικά και έφτασε κοντά σε θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ματς παίρνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων από νωρίς, όμως ήταν νωθρός, προβλέψιμος και χωρίς την απαραίτητη φαντασία για να διασπάσει την άμυνα του ΠΑΣ. Οι μεσοεπιθετικοί του Δικεφάλου αδυνατούσαν να συνεργαστούν αρμονικά, ενώ ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, που ξεκίνησε ως αριστερός χαφ, είχε διάθεση όμως φαινόταν να είναι... έξω από τα νερά του εξαιτίας της μεγάλης αγωνιστικής του απραξίας. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο ημίωρο του ματς, ο ΠΑΟΚ είχε μόνο μια... υποψία ευκαιρία με σουτ του Ζίβκοβιτς, που έφυγε αρκετά μετρά άουτ.

Ο καλά οργανωμένος ΠΑΣ επιχειρούσε σε αρκετές περιπτώσεις να πιέσει ψηλά και στο 31' δικαιώθηκε για την επιλογή. Ο Εραμούσπε έκλεψε την μπάλα κοντά στην περιοχή του ΠΑΟΚ και συνέχισε την κίνησή του προς τα αντίπαλα καρέ. Η μπάλα έφτασε στον Λεό, που πέρασε τον Βαρέλα από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε στον Εραμούσπε και αυτός έστειλε την μπάλα με δεξί σουτ, κάνοντας το 1-0 για τον ΠΑΣ!

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, πιέζοντας και κερδίζοντας αρκετά κόρνερ και φάουλ έξω από την αντίπαλη περιοχή. Μετά την εκτέλεση κόρνερ του Βιεϊρίνια στο 38', επικράτησε σύγχυση στα καρέ του ΠΑΣ από φάση διαρκείας, με τον Εσίτι να πιάνει δυνατό σουτ και τον Χουτεσιώτη να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση.

Το ματς άλλαξε εντελώς μορφή στο δεύτερο ημίχρονο, αφού ο ΠΑΟΚ βρήκε άμεσα το γκολ της ισοφάρισης. Το 1-1 έγινε στο 52' με σκόρερ τον Σφιντέρσκι, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε ασταθή επέμβαση του Χουτεσιώτη μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς και σκόραρε από κοντά. Σα να μην έφτανε αυτό για τον ΠΑΣ, ο Εραμούσπε πάτησε τον Μπίσεσβαρ, αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο από το 57'!

Ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του, ψάχνοντας για το δεύτερο γκολ. Στο 58' ο Σβαμπ έπιασε φοβερό σουτ από μακριά, που κατέληξε λίγο άουτ, ενώ στο στο 59' ο Τζόλης σούταρε έπειτα από δημιουργία του Ζίβκοβιτς, με την μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο και εν συνεχεία να κοντράρει σε αμυντικό και να φεύγει κόρνερ.

Το παιχνίδι μετατράπηκε σε επιθετικό... μονόλογο του ΠΑΟΚ, ο οποίος έκλεισε τον ΠΑΣ στα καρέ του και τον "σφυροκοπούσε" με συνεχή γεμίσματα. Στο 67' ο Σιόντης πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Σφιντέρσκι στη μεγάλη περιοχή, με τον Δικέφαλο να... πολιορκεί την αντίπαλη άμυνα και να κερδίζει μπαράζ από κόρνερ. Πάντως, εύκολα ή δύσκολα οι Ηπειρώτες κατάφερναν να απομακρύνουν την μπάλα δίχως ο Δικέφαλος να απειλήσει σοβαρά τον Χουτεσιώτη.

Στο 82' ένα καλό σουτ του Ζίβκοβιτς κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 86' ο Σφιντέρσκι έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς αστόχησε σε κεφαλιά από τη μεγάλη περιοχή όντας αμαρκάριστος. Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 91' μετά από φάση διαρκείας. Από εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ ο Τσόλακ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα έμεινε για ώρα στην περιοχή του ΠΑΣ και έφτασε στον Ελ Καντουρί, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα με "ψαλίδι" για το τελικό 2-1!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Περέιρα (76’ Τσόλακ), Εσίτι (46’ Ελ Καντουρί), Σβαμπ, Μουργκ (46’ Μπίσεσβαρ), Α. Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια (46’ Τζόλης), Σφιντέρσκι (95’ Ουαγκέ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάστρο, Σιόντης, Καρτάλης, Παμλίδης, Κρίζμαν (25’ Ελευθεριάδης), Λεό (63’ Ντομίνγκες)

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share