Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Basket League: Ανέτρεψε τα δεδομένα ο Προμηθέας - Πήρε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 83-80

Στην έδρα του κέρδισε το παιχνίδι

21 Νοεμβρίου 2020 19:31
Basket League: Ανέτρεψε τα δεδομένα ο Προμηθέας - Πήρε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ με 83-80
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Προμηθέας κατάφερε να "κλέψει" το παιχνίδι από τον ΠΑΟΚ σε μία δύσκολη αναμέτρηση για την πρώτη όπου και βρισκόταν στην έδρας της. Παράλληλα στη Super League η Λαμία δεν κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα Τρίπολης.

Συγκεκριμένα με Αγραβάνη (24π.), Μάντζαρη (16π. 8 ασ.), Λούντζη (12π.) και τον Μίλερ καθοριστικό στο τέλος, ο Προμηθέας έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του ΠΑΟΚ, με 83-80. Βελτιωμένος ο «Δικέφαλος του Βορρά» αλλά χωρίς καθαρό μυαλό στο αποφασιστικό τελευταίο δίλεπτο.

Για τον Προμηθέα, το μομέντουμ ήταν πολύ περίεργο, με τα κρούσματα κορωνοϊού εντός της και με τις απουσίες Γιαννόπουλου και Ραντίσεβιτς. Στα δύσκολα, ανέλαβαν οι Έλληνες, με τον Αγραβάνη πρωταγωνιστή, με 24 πόντους, τον Μάντζαρη «κομπιούτερ» με 16 πόντους και 8 ασίστ, αλλά και τον Λούντζη, με μεγάλη προσπάθεια και 12 πόντους.

Στο καθοριστικό τελευταίο δίλεπτο, «εμφανίστηκε» και ο Μίλερ, που μπορεί να είχε 8 πόντους με 2/6 σουτ, αλλά είχε ένα μεγάλο τρίποντο κι ένα καλάθι-μαχαιριά για τον ΠΑΟΚ στο τέλος, για την πρώτη νίκη του Προμηθέα στο πρωτάθλημα.

Όσο για τους Θεσσαλονικείς; Σε σχέση με Ιβανώφειο και ΟΑΚΑ, ήταν σαφώς βελτιωμένοι, είχαν απαντήσεις στο παιχνίδι του Προμηθέα, αλλά στο τελευταίο δίλεπτο, έλειψε το καθαρό μυαλό. Ο Τσαλμπούρης έκανε ξανά ένα καλό παιχνίδι με 15 πόντους, ο Τέρνερ είχε κι αυτός 15 και ο Λοβ 14, αλλά στο τέλος, δεν είχε καλές επιλογές.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο στο μεγαλύτερο κομμάτι του. Ο Αγραβάνης τελείωνε τις περισσότερες φάσεις του Προμηθέα στην επίθεση, ενώ ο ΠΑΟΚ που μπήκε κάπως μουδιασμένα, βρήκε ρυθμό στην επίθεση από τον Τέρνερ κι από τα τρίποντα. Το 26-23 της πρώτης περιόδου, έδειχνε και την εικόνα του αγώνα...

Η είσοδος του Τσαλμπούρη έδωσε οντότητα στον ΠΑΟΚ κι εντός ρακέτας (11π.), αλλά ο Προμηθέας, με την πίεση του και με Μάντζαρη και Λούντζη στην επίθεση, κράτησε έξι λεπτά σκορ τους φιλοξενούμενους κι έκλεισε το ημίχρονο στο +7 (43-36), που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά ως τότε.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ με την άμυνα του οδηγό, όχι μόνο επέστρεψε, αλλά πέρασε και μπροστά μετά από ένα τρίποντο του Λοβ (53-54), ο Προμηθέας ωστόσο, με τον εξαιρετικό Μάντζαρη και τρία συνεχόμενα τρίποντα, πήγε στο 62-54. Ο ΠΑΟΚ όμως είχε τις απαντήσεις στην τέταρτη περίοδο, πλησιάζοντας στο καλάθι με Μαργαρίτη και Τσαλμπούρη, με τις δύο ομάδες, να συμβαδίζουν (69-68).

Σε εκείνο το σημείο, μίλησε η ποιότητα του Μίλερ, ο οποίος με πέντε ατομικούς πόντους σε συνδυασμό με την άμυνα του Προμηθέα, έστειλαν το παιχνίδι στο 80-70 και τελείωσαν την υπόθεση νίκη. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ, ήταν να μειώσει τη διαφορά στο τελικό 83-80.

Δεκάλεπτα: 26-23, 43-36, 62-54, 83-80

Δείτε τα πλήρη στατιστικά του αγώνα, ΕΔΩ.

Δείτε εδώ ορισμένα highlights του αγώνα:

Πηγή: sdna.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share