Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Γίνεται πραγματικότητα το Παναθηναϊκό όνειρο: Έπεσαν οι υπογραφές Κυβέρνησης - Δήμου - Παναθηναϊκού για το στολίδι του Βοτανικού!

Ιστορικό πρώτο βήμα!

20 Νοεμβρίου 2020 12:18
Γίνεται πραγματικότητα το Παναθηναϊκό όνειρο: Έπεσαν οι υπογραφές Κυβέρνησης - Δήμου - Παναθηναϊκού για το στολίδι του Βοτανικού!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ιστορική ημέρα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, καθώς έπεσαν οι υπογραφές ανάμεσα σε κυβέρνηση, Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.

Ημέρα σταθμός για το νέο "σπίτι" του Τριφυλλιού στην περιοχή του Βοτανικού. Όλα όσα συζητούνταν τις τελευταίες μέρες για τις εξελίξεις που επίκεινταν στο γηπεδικό ζήτημα των "πρασίνων", παίρνουν πλέον σάρκα και οστά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες την Παρασκευή έπεσαν οι υπογραφές στο μνημόνιο συναντίληψης ανάμεσα στην κυβέρνηση, τον Δήμο Αθηναίων, τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΠΑΕ!

Στη συμφωνία που υπεγράφη αναφέρονται τα πάντα που αφορούν τη Διπλή Ανάπλαση. Οι πηγές χρηματοδότησης, το γήπεδο ποδοσφαίρου, το γήπεδο μπάσκετ, καθώς κι όλες οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα στεγάσουν τα τμήματα του συλλόγου.

Αυτό πλέον σημαίνει ότι όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές θα περάσουν στην επόμενη φάση, μετά τις... ιστορικές υπογραφές που τους δεσμεύουν για την υλοποίηση του έργου. Θυμίζουμε εξάλλου πως ήδη υπάρχει η νομική θωράκιση της Διπλής Ανάπλασης κι αναμένεται να δρομολογηθούν πλέον οι επόμενες ενέργειες για να αρχίσει να υλοποιείται το όνειρο εκατομμύρια φίλων του Τριφυλλιού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πλάνο που έχει καταρτιστεί, η αρχή των εργασιών υπολογίζεται για το τέλος του 2021, για να ολοκληρωθούν το 2023. Το μνημόνιο προβλέπει γήπεδο ποδοσφαίρου περίπου 35.000 θέσεων, εγκαταστάσεις για τον Ερασιτέχνη, εμπορικού χώρους, ενώ το γήπεδο μπάσκετ στόχος είναι να χτιστεί σε όμορφο οικόπεδο.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share