Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Nations League: "Κόλλησε" η Ελλάδα με Σλοβενία (Video)

Έχασε την πρωτιά και την άνοδο στο δεύτερο γκρουπ

18 Νοεμβρίου 2020 23:58
Nations League:
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στον… τελικό του Ομίλου για το Nations League η Ελλάδα δεν πήρε καλό βαθμό, έμεινε στο 0-0 με την Σλοβενία και έχασε την πρωτιά και την άνοδο στο δεύτερο γκρουπ και τη δεύτερη ευκαιρία για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Η Εθνική ήταν καλή στην πρώτη μισή ώρα της αναμέτρησης και είχε κάποιες καλές ευκαιρίες για να σκοράρει, όμως στο δεύτερο… εξαφανίστηκε και έχασε παραπάνω από 25 λεπτά, ενώ στο τέλος πλήρωσε και τα πειράματα του Τζον Φαν’τ Σχιπ που ανακάτεψε παραπάνω από όσο έπρεπε την 11αδα.

Πάντως, ακόμα και έτσι, θα μπορούσε να είχε έρθει το πολυπόθητο γκολ και η νίκη, καθώς στο διάστημα 75-85 χάθηκαν τέσσερις καλές ευκαιρίες. Ενώ, την προηγούμενη αγωνιστική η Εθνική Ελλάδας πέρασε από τη Μολδαβία με 2-0.

Μπήκαμε δυνατά, αλλά μετά…

Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ παράταξε την Εθνική με κάποιες εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα, με μεγαλύτερη όλων την επιλογή του Γιακουμάκη στην κορυφή της επίθεσης. Από εκεί και πέρα, ο Βλαχοδήμος ήταν στην εστία, οι Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας και Τσιμίκας στην άμυνα, οι Ζέκα – Κουρμπέλης στα χαφ με τον Φορτούνη σε ρόλο εξτρέμ (αν και συνέκλινε κυρίως) και τον Λημνιό στο άλλο άκρο, με τον Μπακασέτα πίσω από τον φορ.

Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της καλή ευκαιρία, όταν το δυνατό σουτ του Μπακασέτα εκτός περιοχής στο 4’ κόντραρε και πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Όμπλακ. Η Ελλάδα συνέχισε να πιέζει ωστόσο και στο 6’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Κουρμπέλης βρήκε ωραία με κάθετη τον Γιακουμάκη, αυτός μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Λημνιό, που δεν σούταρε καλά και έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα από εξαιρετική θέση!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνέχισε να έχει την κατοχή και στα επόμενα λεπτά και στο 14’ κέρδισε ένα κόρνερ από κεφαλιά του Γιακουμάκη, ωστόσο η μεγαλύτερη ευκαιρία σημειώθηκε στο 30’. Ο Τσιμίκας και πάλι έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Φορτούνης πήρε την κεφαλιά από κοντά, αλλά από δύσκολη θέση, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι και ενώ πήγαινε προς την εστία, ο Μπλάζιτς πετάχτηκε και έδιωξε πάνω στη γραμμή!

Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας στο πρώτο μέρος, αλλά και η τελευταία, καθώς μετά το μισάωρο… σβήσαμε. Η Σλοβενία ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησε να φτιάξει και κάποιες φάσεις χωρίς αποτέλεσμα, όμως η Εθνική είχε πλέον τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη και δεν μπορούσε να περάσει ούτε τη μεσαία γραμμή.

Πειράματα και… τρέλες Φαν’τ Σχιπ – Τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες για γκολ!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μία αλλαγή για την Εθνική, καθώς ο κόουτς αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Γιακουμάκη παρότι ήταν δραστήριος με τον Παυλίδη. Η Εθνική προσπάθησε και πάλι να μπει… φουριόζα και στο 51΄ δημιούργησε προϋποθέσεις για μία καλή ευκαιρία, όμως η πάσα του Φορτούνη δεν κατέληξε ποτέ εντός περιοχής στον Παυλίδη.

Ο χρόνος όμως κυλούσε και με το 0-0 να μην αλλάζει, ο Φαν’τ Σχιπ ρίσκαρε και παρουσίασε ένα πολύ επιθετικό σχήμα μετά το 67’ βάζοντας στο παιχνίδι τον Τζόλη αντί του Ζέκα. Η αλλαγή αυτή άλλαξε και τον σχηματισμό στην ομάδα, καθώς ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ πήγε στην κορυφή της επίθεσης, ο Παυλίδης στη θέση του αριστερού χαφ στο 4-2-3-1 και ο Μπακασέτας γύρισε πιο πίσω ως 8αρι-6άρι.

Η Ελλάδα, που ήταν μετριότατη μέχρι εκείνη τη στιγμή, δημιούργησε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος στο 78’, όταν ο Φορτούνης γύρισε εξαιρετικά στον ολομόναχο Κουρμπέλη που από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι. Ωστόσο, αφού δεν ερχόταν το γκολ, ο Ομοσπονδιακός προπονητής έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, βγάζοντας τον Τζαβέλλα και ρίχνοντας στο ματς τον Μασούρα.

Με την πίεση πλέον στο… κόκκινο, η Εθνική τα έπαιξε όλα για όλα και έχασε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 84’ ο Παυλίδης προσπάθησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλιδάκι, όμως ο Όμπλακ πετάχτηκε και απόκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στο 87’ η προβολή του Λημνιού από πολύ κοντά, έφυγε άουτ.

Έτσι λοιπόν, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Ελλάδα να τελειώνει το ματς και με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Χατζηδιάκου με απευθείας κόκκινη, στην προσπάθειά του να σταματήσει αντεπίθεση των Σλοβένων.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share