Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basket League: Σεφτέ με σούπερ θέαμα από τον ΠΑΟΚ (Video)

Παραλίγο... 20αρα στο Λαύριο

18 Νοεμβρίου 2020 17:25
Basket League: Σεφτέ με σούπερ θέαμα από τον ΠΑΟΚ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με νίκη συνδύασε την πρώτη του εντός έδρας αγωνιστική υποχρέωση στο πρωτάθλημα της Basket League ο ΠΑΟΚ, καθώς μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που ήταν ντέρμπι, επέβαλε τον ρυθμό του και με πολλούς πρωταγωνιστές επικράτησε 83-65 του Λαυρίου. Επίσης, το Περιστέρι έβγαλε αντίδραση κόντρα στο Μεσολόγγι και υποχρέωσε τους νεοφώτιστους στην πρώτη τους ήττα στην Basket League (84-72), στην πρεμιέρα του Αργύρη Πεδουλάκη

Οι γηπεδούχοι, έφτασαν έτσι το ρεκόρ του στο 1-2, ενώ οι φιλοξενούμενοι, έχουν δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Κορυφαίοι των νικητών οι Μαργαρίτης (13π.-5ριμπ.), Μπιτς (10π.-9ριμπ.) και Τσαλμπούρης (12π.), ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Λοβ και Γκρίφιν. Για το… άσφαιρο στο τέταρτο δεκάλεπτο Λαύριο, ξεχώρισαν οι Ντιαλό και Ντέιβις, με 14 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς:

Το Λαύριο μπήκε πολύ καλύτερα στο παιχνίδι και με τους Ντιαλό και Όλστον να σκοράρουν, προηγήθηκε 11-6 στο 4’ και 16-10 δύο λεπτά αργότερα. Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε με τους Τσαλμπούρη και Μαργαρίτη, μείωσε τον πόντο, όμως οι φιλοξενούμενη έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6, (18-24), αφού στην επιθετική τους εξίσωση είχε μπει και ο Ντέιβις. Οι γηπεδούχοι είχαν μέχρι εκείνο το διάστημα έξι λάθη και οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη μόλις ένα.

Στο ίδιο μοτίβο και τα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να μειώσει με τους Μαργαρίτη και Τσαλμπούρη και το Λαύριο να κρατάει προβάδισμα 32-28 στο 14’, χάρη στον Ντιαλό. Κάπου εκεί ανέβασε την απόδοσή του ο Γκρίφιν, οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερη άμυνα και με καλάθια των Κακλαμανάκη και Μήτρου-Λονγκ πήραν προβάδισμα 37-36, τρία λεπτά πριν την ανάπαυλα. Το επί μέρους σκορ του δικεφάλου του βορρά που έκανε συνεχώς κλεψίματα, πήγε στο 12-4 για το υπέρ του 40-36 στο 18’. Το Λαύριο σε αυτό το διάστημα είχε φτάσει πλέον τα 9 λάθη, ο ΠΑΟΚ είχε γίνει πολύ πιο δημιουργικός και σκόραρε μέσα στην ρακέτα, αλλά και από σφάλματα αντιπάλου. Έτσι, προηγήθηκε με βραχεία κεφαλή 41-40, στο ημίχρονο.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το σκορ ήταν 47-47. Οι Τέρνερ και Λοβ έδωσαν στην συνέχεια πολλές λύσεις στον ΠΑΟΚ, που προηγήθηκαν 57-49 με επί μέρους 10-2, δύο λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να κρατήσουν στους δύο πόντους για πέντε λεπτά το Λαύριο, που σούταρε πολύ άσχημα από το τρίποντο (5/18 ως το 30’) και σωζόταν μόνο από τα επιθετικά ριμπάουντ που μάζευε. Οι δύο ομάδες μπήκαν στην τελευταία περίοδο με το σκορ στο 59-53.

Με τρία τρίποντα από Παπαντωνίου και Τσαλμπούρη και ένα καλάθι του τελευταίου ενδιάμεσα, ο ΠΑΟΚ έφτασε για πρώτη φορά την υπέρ του διαφορά στο +13, 73-60, έξι λεπτά πριν το φινάλε. Η ευστοχία των γηπεδούχων στα τρίποντα άγγιζε πλέον το 50%, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν «στερέψει» επιθετικά. Έτσι, το σερί των γηπεδούχων πήγε μέχρι και το 10-0 για το 77-60 στο 35’, με το Λαύριο να μένει χωρίς πόντο για τέσσερα λεπτά. Το παιχνίδι στην συνέχεια ήταν τυπική διαδικασία, με τους παίκτες του Μέξα να κάνουν απλά διαχείριση της διαφοράς και να «κλειδώνουν» την νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 18-24, 41-40, 59-53, 83-65.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share