Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Nations League: «Καθάρισε» με όργια Φορτούνη η Εθνική την Μολδαβία (Video)

«Τελικός» με Σλοβενία

15 Νοεμβρίου 2020 23:51
Nations League: «Καθάρισε» με όργια Φορτούνη η Εθνική την Μολδαβία (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Με τον Κώστα Φορτούνη να πετυχαίνει ένα φοβερό γκολ και να δίνει την ασίστ στον Μπακασέτα για το δεύτερο, η Εθνική Ελλάδας πέρασε από τη Μολδαβία με 2-0 για το Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμέτωπισε δυσκολίες μέχρι το 32', όταν ο Φορτούνης βρήκε δίχτυα με εντυπωσιακό σουτ από μακρινή απόσταση και "κλείδωσε" τη νίκη στο 41', με τον Φορτούνη να μοιράζει την τελική πάσα για το γκολ του -επίσης εξαιρετικού- Τάσου Μπακασέτα.

Μετά τη νίκη της Σλοβενίας με 2-1 επί του Κοσόβου, η Ελλάδα παρέμεινε στη δεύτερη θέση με 11 βαθμούς, καθώς οι Σλοβένοι ανέβηκαν στους 13. Κάτι που σημαίνει πως η Εθνική μας θέλει μόνο νίκη στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής με τη Σλοβενία (Τετάρτη 18/11) για να τερματίσει πρώτη στον όμιλό της στο Nations League.

Έτσι παρατάχθηκε

Με 4-2-3-1 αγωνίστηκε η Εθνική Ελλάδας. Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ ξεκίνησε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, έχοντας ως δίδυμο στόπερ τους Τζαβέλλα και Χατζηδιάκο, δεξί μπακ τον Μαυρία και αριστερό τον Τσιμίκα. Στον άξονα έπαιξαν ως δίδυμο οι Μπουχαλάκης και Ζέκα, με τον Λημνιό να κινείται στα δεξιά, τον Μπακασέτα στο κέντρο και τον Φορτούνη να ξεκινά από τα αριστερά αλλά κυρίως να συγκλίνει στον άξονα. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Παυλίδης.

Το ματς

Η Ελλάδα μπήκε στο ματς με στόχο να κυριαρχήσει και το κατάφερε, κερδίζοντας εξ' αρχής τη συντριπτική κατοχή της μπάλας κόντρα στους Μολδαβούς, που παρατάχθηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς και ήταν όλοι μαζεμένοι πίσω από τη μεσαία γραμμή. Παρ' όλα αυτά, οι δημιουργικές αδυναμίες της Εθνικής μας έγιναν εμφανείς, με την ομάδα του Τζον Φαν'τ Σχιπ να βρίσκει λιγοστές φορές τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα. Το πέτυχε στο 11', όταν ο Μπακασέτας πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον Φορτούνη, αλλά αυτός νικήθηκε από το Ναμάσκο σε τετ α τετ, ενώ στο 15' ο Μπακασέτας σούταρε άσχημα από καλή θέση έπειτα από δημιουργία του Παυλίδη.

Το διάστημα από το 15' μέχρι το 32' ήταν "άγονο" για την Ελλάδα, η οποία δεν έβρισκε τρόπους να απειλήσει ούτε από τον άξονα ούτε από τα άκρα, όπου τα δύο πλάγια μπακ, Τσιμίκας και Μαυρίας, επιχειρούσαν συνεχείς προωθήσεις δίνοντας πλάτος στο παιχνίδι της ομάδας. Η λύση δόθηκε από την ατομική ποιότητα του Κώστα Φορτούνη. Στο 32' ο διεθνής μεσοεπιθετικός πήρε την μπάλα από τον Μπακασέτα, βρήκε λίγο χώρο και έπιασε έναν "κεραυνό" με το δεξί από μεγάλη απόσταση, πετυχαίνοντας ένα ασύλληπτο γκολ για το 1-0 της Ελλάδας!

Στο 41' η Εθνική μας πήρε μεγάλο προβάδισμα νίκης, με τους Φορτούνη και Μπακασέτα να αλλάζουν ρόλους. Έπειτα από απομάκρυνση της μολδαβικής άμυνας ο "Φόρτου" βρέθηκε σε θέση διαγώνια αριστερά μέσα στην αντίπαλη περιοχή, γύρισε στον "Μπάκα" και αυτός πέτυχε το 2-0 με αριστερό πλασέ από το ύψος του πέναλτι! Στο 43' η Ελλάδα είχε ευκαιρία για τρίτο γκολ, αλλά ο Τσιμίκας νικήθηκε από το Ναμάσκο μετά από προώθηση στην αριστερή πλευρά και δυνατό αριστερό σουτ.

Μπακασέτας και Φορτούνης μπήκαν "ζεστοί" και στο δεύτερο ημίχρονο, αφού στο 55' ο πρώτος πέρασε ωραία κάθετη μπαλιά στον δεύτερο, που όμως άνοιξε το κοντρόλ και δεν μπόρεσε να νικήσει το Ναμάσκο σε τετ α τετ. Στο 59' οι Μολδαβοί δημιούργησαν τη μοναδική καλή στιγμή τους στο ματς, όταν μετά από αναμπουμπούλα στην ελληνική περιοχή ο Καιμάκοφ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά σούταρε πάνω σε σώματα αμυντικών.

Στο 64' ο Μπακασέτας έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή από ωραίο "τσίμπημα" του Μαυρία και επίχειρησε να σουτάρει στην κίνηση, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό κι έστειλε την μπάλα αρκετά μέτρα άουτ. Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ έδωσε χρόνο συμμετοχής στους Τζόλη, Χατζηγιοβάνη και Γιακουμάκη, με τον τελευταίο να φτάνει κοντά στο γκολ. Στο 81' ο σέντερ φορ της Εθνικής πάτησε στην αντίπαλη περιοχή μετά από μια ακόμα εξαιρετική κάθετη του Μπακασέτα και προσπάθησε να ντριμπλάρει τον Ναμάσκο, ο οποίος όμως έπεσε έγκαιρα στα πόδια του και έδιωξε την μπάλα.

Στο 94' ο Γιακουμάκης έφυγε τετ α τετ με το Ναμάσκο από μπαλιά του Χατζηγιοβάνη, αλλά νικήθηκε ξανά από τον Μολδαβό γκολκίπερ.

Οι συνθέσεις:

ΜΟΛΔΑΒΙΑ: Ναμάσκο, Ζαρντάν, Πόσματς, Αρμάς, Ρεάμπτσιουκ, Τσεμποτάρου (46’ Επουρεάνου), Ιονίτσα (83’ Μπόιτσιουκ), Ράτσα (62’ Τούρτσαν), Κότσιουκ (46’ Τσαϊμάκοφ), Σπατάρου, Νταμασκάν (71’ Ντρος).

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μαυρίας, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Τσιμίκας (62’ Κυριακόπουλος), Ζέκα, Μπουχαλάκης, Λημνιός (79’ Χατζηγιοβάννης), Μπακασέτας, Φορτούνης (65’ Τζόλης), Παυλίδης (79’ Γιακουμάκης).

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share