Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Euro 2020: Στα τελικά Βόρεια Μακεδονία, Σκωτία, Ουγγαρία και Σλοβακία!

Αυτοί είναι οι όμιλοι της τελικής φάσης!

13 Νοεμβρίου 2020 12:51
Euro 2020: Στα τελικά Βόρεια Μακεδονία, Σκωτία, Ουγγαρία και Σλοβακία!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τη Βόρεια Μακεδονία που προκρίθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά στα τελικά του Εuro νικώντας τη Γεωργία με 1-0, η Ουγγαρία πέρασε κερδίζοντας 2-1 την Ισλανδία στην Βουδαπέστη, παρότι έχανε ως το 88'. Με το ίδιο σκορ αλλά στην παράταση (κ.δ. 1-1) η Σλοβακία νίκησε στο Μπέλφαστ τη Β. Ιρλανδία, ενώ το 24ο εισιτήριο πήρε η Σκωτία νικώντας στα πέναλτι 5-4 την Σερβία στο Βελιγράδι (1-1 κ.δ. και παρ.)

Το «παζλ» των 24 φιναλίστ του Euro 2020 συμπληρώθηκε με τα τέσσερα τελευταία «εισιτήρια» να βρίσκουν κάτοχο.

Στο πρώτο παιχνίδι της ημέρας η Βόρεια Μακεδονία έγραψε ιστορία κόντρα στη Γεωργία καθώς προκρίθηκε για πρώτη φορά στα τελικά της διοργάνωσης.

Η γειτονική χώρα χάρη σε γκολ του Πάντεφ στο 56' πέρασε νικηφόρα από την Τιφλίδα συμπληρώνοντας έτσι τον 3ο όμιλο, με Ολλανδία, Ουκρανία και Αυστρία.

Λίγο αργότερα στη Βουδαπέστη («Φέρεντς Πούσκας Αρένα») η Ισλανδία ως το 88' ένιωθε στα τελικά, για δεύτερη σερί φορά (και ισάριθμη στα χρονικά), χάρη σε φάουλ του Σίγκουρντσον, αλλά η Ουγγαρία με δύο γκολ σε 4 λεπτά (των Νέγκο και Ζομπλοζάι) γύρισε το ματς ...τούμπα και πήρε εκείνη την πρόκριση για 4η φορά στην ιστορία της (και 2η σερί)!

Οι Μαγυάροι συμπλήρωσαν τον 6ο όμιλο του Εuro μαζί με τις Πορτογαλία, Γαλλία και Γερμανία

Μετά τους Ούγγρους κι αφού χρειάστηκαν παράταση κατάφεραν να προκριθούν κι οι Σλοβάκοι που νίκησαν σε ένα ακόμη δραματικό ματς τους Βορειοϊρλανδούς στο Μπέλφαστ με 2-1.

Οι Κεντροευρωπαίοι προηγούντο ως το 87' με γκολ του Κούτσκα, αλλά ισοφαρίστηκαν από αυτογκόλ του Σκρίνιαρ. Στην παράταση (110') ο Ντούρις τους έδωσε την πρόκριση για 2η φορά στα τελικά (κι ισάριθμη συνολικά).

Αντίθετα οι Βρετανοί δεν κατάφεραν να ζευγαρώσουν τις παρουσίες τους στα τελικά.

Οι Σλοβάκοι συμπλήρωσαν τον 5ο όμιλο του Euro, μαζί με τους Ισπανούς, τους Σουηδούς και τους Πολωνούς.

Το 24ο «εισιτήριο» πήρε η Σκωτία που παρότι ισοφαρίστηκε από τον Γιόβιτς στο 90' σε 1-1 άντεξε στο Βελιγράδι κι επικράτησε στα πέναλτι 5-4.

Μοιραίος για τους «πλάβι» ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς, που αστόχησε στο 5ο πέναλτι τους αφού όσοι εμφανίστηκαν στην άσπρη βούλα ευστόχησαν.

Έτσι οι «χαϊλάντερς» επέστρεψαν στα τελικά του Euro μετά από 24 χρόνια και το 1996 συμπληρώνοντας τον 4ο όμιλο μαζί με τους Άγγλους, τους Κροάτες και τους Τσέχους.

Γεωργία - Β. Μακεδονία 0-1 (56' Πάντεφ)

Ουγγαρία - Ισλανδία 2-1
(88' Νέγκο, 92' Ζομποζλάι - 11' Γκίλφι Σίγκουρντσον)

Σερβία - Σκωτία 1-1 (πέναλτι 4-5)
(90' Γιόβιτς - 52' Κρίστι)

Β. Ιρλανδία - Σλοβακία 1-2 (παρ. 1-1 κ.δ)

(87' αυτ. Σκρίνιαρ - 17' Κούτσκα, 110' Ντούρις)

Δείτε παρακάτω τους ομίλους του Euro 2020:

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share