Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε ο «θρύλος» των Σέλτικς, Τόμι Χέινσον

Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών - Η επίσημη ανακοίνωση των Μπόστον Σέλτικς

11 Νοεμβρίου 2020 07:25
Απεβίωσε ο «θρύλος» των Σέλτικς, Τόμι Χέινσον
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Hall of Famer και θρύλος των Μπόστον Σέλτικς, Τομ Χέινσον, ο οποίος συμμετείχε από διαφορετικά πόστα και στους 17 τίτλους NBA των «Κελτών», άφησε (10/11) την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Ο πρώην άσος των Σέλτικς που υπηρέτησε από διάφορα πόστα την ομάδα, ήταν μέλος της θρυλικής ομάδας και στους 17 τίτλους που κατέκτησε στην ιστορία της. Υπήρξε παίκτης, προπονητής, μέλος της διοίκησης, ακόμη και σχολιαστής αγώνων της αγαπημένης του ομάδας τα τελευταία χρόνια.

Ο Χέινσον είναι και μέλος του Hall of Fame καθώς είχε συμμετοχή σε όλα τα πρωταθλήματα που πήραν οι «Κέλτες», τα οποία είναι και τα περισσότερα, (τόσα έχουν και οι Λέικερς) που έχει πάρει ομάδα στον «μαγικό κόσμο» του NBA.

«Απ` όλα τα επιτεύγματά του ως παίκτης, προπονητής και ραδιοτηλεοπτικός φορέας, η πλούσια προσωπικότητα του ήταν αυτή που τον καθόριζε», ανέφεραν σε ανακοίνωση τους οι Σέλτικς, προσθέτοντας:

«Ένας στοργικός πατέρας, παππούς και σύζυγος. Ένας ταλαντούχος ζωγράφος και ένας συνεργάτης του γκολφ. Ανεπίσημος μέντορας για δεκαετίες σε προπονητές και παίκτες των Σέλτικς. Ένας εποικοδομητικός κριτικός των διαιτητών. Είχε μια απεριόριστη αγάπη για τους Μπόστον Σέλτικς, ένα πάθος που μοιράστηκε με τους φιλάθλους για πάνω από 64 χρόνια».

Ο Χέινσον είναι ένα από τα τέσσερα μόνο νέα μέλη που θα ενταχθούν στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame ως παίκτης και προπονητής, μαζί με τον συμπαίκτη του στους Σέλτικς, Μπιλ Σάρμαν, και τους Λένι Ουίλκενς, Τζόνσι Γουντ.

Από κει και πέρα αξίζει να δείτε πως ο Μπάτλερ κατάφερε να κερδίσει μόνος του τους Lakers.

ΝΒΑ: Μια ανάσα από το "δαχτυλίδι" οι Λέικερς

Μια νίκη από το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους και πρώτο μετά από δέκα χρόνια απέχουν οι Λέικερς. Η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ επικράτησε 102-96 των Χιτ στον τέταρτο αγώνα της σειράς των τελικών και έφτασε στο 3-1.

Κορυφαίος ο Λεμπρόν Τζέιμς με 28 πόντους, 12 ριμπάουντ και 8 ασίστ, καθοριστικός στο δεύτερο ημίχρονο ο Άντονι Ντέιβις με 22 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 4 τάπες. Πολύτιμη και η συνεισφορά του Κεντάβιους Κάλντγουελ-Πόουπ με 15 πόντους και 5 ασίστ.

Για τους ηττημένους ο Τζίμι Μπάτλερ είχε 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ, ο Τάιλερ Χίρο πρόσθεσε 21 πόντους, ενώ ο Μπαμ Αντεμπάγιο στην επιστροφή του είχε 15 πόντους και 7 ριμπάουντ. Απουσίασε όμως για τρίτο σερί ματς ο Γκόραν Ντράγκιτς.

Το Game 5 είναι ξημερώματα Σαββάτου (4:00).

Το ματς

Οι ισορροπίες στην αναμέτρηση ήταν εξ αρχής πολύ λεπτές. Ουδέποτε κάποια ομάδα προηγήθηκε με διαφορά άνω των επτά πόντων. Οι Λέικερς με ένα 6-0 στα τέλη της πρώτης περιόδου έφτασαν εκεί (20-27), αλλά το Μαϊάμι απάντησε με ένα 12-2 (34-29), με τους Μπάτλερ και Αντεμπάγιο να προσφέρουν σκορ.

Πάντως οι «λιμνάνθρωποι» με τους ρολίστες τους να βρίσκουν το δρόμο προς το καλάθι έκλεισαν προπορευόμενοι το ημίχρονο, 47-49. Λεμπρόν και Ντέιβις είχαν το πιο παραγωγικό τους διάστημα στο τρίτο δωδεκάλεπτο, το LA και πάλι έφτασε στο +7 (64-71), ξανά όμως οι Χιτ αντέδρασαν και 6:27 πριν το τέλος ισοφάρισαν (83-83).

Ο Λεμπρόν αρχικά και ο Κάλντγουελ-Πόουπ με πέντε σερί πόντους έφεραν τους Λέικερς ξανά στους επτά, 88-95, δύο λεπτά πριν τη λήξη. Το τρίποντο του Ντέιβις στα 39,5’’ πριν το τέλος «σκότωσε» οριστικά το Μαϊάμι (91-100).

Δωδεκάλεπτα: 22-27, 47-49, 70-73, 96-102.

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share