Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Basketball Champions League: Ήττα θρίλερ για το Περιστέρι

81-84 το τελικό σκορ

10 Νοεμβρίου 2020 22:01
Basketball Champions League: Ήττα θρίλερ για το Περιστέρι

Με ήττα συνέχισε τις υποχρεώσεις του στο Basketball Champions League το Περιστέρι, καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τη Ρίγα με 84-81, ενώ λίγες ημέρες πριν είχε κάνει "χρυσή πρεμιέρα". Το παιχνίδι στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν πραγματικό ντέρμπι με τις λεπτομέρειες να κάνουν τη διαφορά στο φινάλε κι έτσι η ομάδα του κόουτς Παπανικολόπουλου υπέστη μία ήττα εκτός προγράμματος.

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα του Περιστερίου στο ματς, καθώς με εξαιρετική άμυνα και επίθεση προηγήθηκε γρήγορα με εφτά πόντους (9-2). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με πατημένο το γκάζι και διατήρησαν σε απόσταση τη Ρίγα (14-6). Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημάδια ζωής, αλλά οι Περιστεριώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο και διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου τα ηνία του σκορ (18-12).

Στη δεύτερη περίοδο, όμως, τα πράγματα άλλαξαν και οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Η Ρίγα κλείδωσε την ομάδα του Περιστερίου και με επί μέρους σκορ 9-3 έφερε το ματς στα ίσια (21-21). Οι Λιθουανοί συνέχισαν να είναι εντυπωσιακοί, ενώ παράλληλα οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν τον τρόπο να σκοράρουν, με αποτέλεσμα η διαφορά να ανέβει πάνω από τους 10 πόντους για πρώτη φορά (24-35). Πάντως, η ομάδα του κόουτς Παπανικολόπουλου δεν τα παράτησε και με ένα μικρό σερί στο φινάλε έριξε τη διαφορά στους 4 (35-39) και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση του ματς.

Η Ρίγα συνέχισε και στο δεύτερο μέρος να έχει τον έλεγχο, αλλά ένα τάιμ άουτ του Έλληνα τεχνικού ήταν αρκετό για να ξυπνήσει από ότι φαίνεται τους παίκτες του. Το Περιστέρι ήταν εξαιρετικό στο επόμενο διάστημα και με τρίποντο του Γκρέι ανέτρεψε διαφορά εννιά πόντων και πέρασε μπροστά (53-52). Το παιχνίδι συνέχισε να είναι ντέρμπι μέχρι και το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, με τους γηπεδούχους να έχουν προβάδισμα ενός πόντου (62-61).

Στο τελευταίο και καθοριστικό δεκάλεπτο το Περιστέρι βρήκε δύο μεγάλα σουτ με τους Αθηναίου και ΜακΛιν και έχτισε μία διαφορά έξι πόντων (71-65). Η απροσεξία και οι κακές επιθετικές του ενέργειες, όμως, στη συνέχεια επέστρεψαν στη Ρίγα να επιστρέψει και να φέρει το ματς στα ίσια (71-71). Oι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ με τον Άλτμαν να δίνει προβάδισμα δύο πόντων στους φιλοξενούμενους (77-79).

Το Περιστέρι επιχείρησε με τρίποντα να κερδίσει το ματς, αλλά είχε συνεχόμενα άστοχα σουτ και δεν κατάφερε να προσπεράσει 1,30′ πριν το τέλος. Το Περιστέρι κατάφερε εν τέλει να ισοφαρίσει το ματς με βολές του Γκρέι 63 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Ο Άλτμαν, όμως, συνέχισε να κάνει ζημιά και με ακόμη ένα καλάθι έκανε το 81-79 44” πριν το φινάλε του ματς.

Ο Γκάντι πήρε την επίθεση για το Περιστέρι, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Αμερικανός πέρασε ωραία τον αντίπαλο του, αλλά το ανάποδο λέι απ που επιχείρησε δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έκαναν φάουλ στον Ζόρικς και αυτός με 2 βολές έκανε το 83-79 στα 14,5” πριν το τέλος. Ο Μαυροκεφαλίδης έκανε ανόητο επιθετικό φάουλ στο κέντρο (προσπάθησε να κάνει σκριν για να ξεφύγει ο Γκάντι) και έτσι η Ρίγα πήρε την κατοχή και είχε νέες βολές.

Στη γραμμή στα 13,3” πριν το τέλος πήγε ο Κάιζερ, ο οποίος με 1/2 έκανε το 84-79. Ο Γκρέι 6” πριν το τέλος το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 84-81.

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 35-39, 62-61, 81-84

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share