Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Super League: Αναβλήθηκε ο αγώνας Άρης-ΑΕΚ

Λόγω κορωνοϊού

6 Νοεμβρίου 2020 21:42
Super League: Αναβλήθηκε ο αγώνας Άρης-ΑΕΚ
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Η Super League ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής (6/11) και τυπικά την αναβολή του (προγραμματισμένου για την Κυριακή 8/11) αγώνα Άρης-ΑΕΚ, για προληπτικούς λόγους, κατόπιν διαπίστωσης έξι θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, σε παίκτες και στελέχη της «Ένωσης».

Παράλληλα, «μετατέθηκε» χρονικά ο αγώνας Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ κι αντί για τις 17:15 θα ξεκινήσει στις 19:30 της Κυριακής (8/11).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League:

«Ανακοινώνεται ότι ο αγώνας ΑΡΗΣ-ΑΕΚ, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος Super League Interwetten, αναβάλλεται, για προληπτικούς λόγους, μετά τη διαπίστωση θετικών κρουσμάτων COVID-19 σε ποδοσφαιριστές και στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Η απαρέγκλιτη τήρηση του Πρωτοκόλλου Διεξαγωγής Αγώνων αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ βάσει όσων προβλέπονται έχουν ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και η Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ και έχει γίνει άμεση απομόνωση των κρουσμάτων, σύμφωνα με τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Παράλληλα, ανακοινώνεται ότι ο αγώνας Απόλλων Σμ.-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 (αντί για 17:15)».

Κορωνοϊός: Κανονικά η διεξαγωγή Super League και Basket League

Οριστική είναι η απόφαση της κυβέρνησης για τις αθλητικές διοργανώσεις, με τον Νίκο Χαρδαλιά να ανακοινώνει πως η Super League και η Basket League θα συνεχίσουν κανονικά να διεξάγονται, όπως είχε επισημανθεί σε προηγούμενες πληροφορίες.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως οι αγώνες πρώτης εθνικής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, καθώς και οι ευρωπαϊκοί αγώνες, θα διεξάγονται κανονικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Συγκεκριμένα, για τον αθλητισμό, επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς, δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως τρία άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως αντισφαίριση, η τοξοβολία, η ιστιοπλοϊα, η ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Επιτρέπεται επίσης η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α’ Εθνικής Superleague και της Α1 μπάσκετ καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων Champions League, Europa League, Euroleague και BCL σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της UEFA, FIBA, Euroleague.

Τέλος επιτρέπεται η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων απ’ όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδώσει η ΓΓΑ για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς αγώνες το 2021.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share