Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Europa League: Καθόλου… ζόρια για την ΑΕΚ

Άνετο «διπλό» στην Ουκρανία

5 Νοεμβρίου 2020 23:56
Europa League: Καθόλου… ζόρια για την ΑΕΚ
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ΑΕΚ συνάντησε τη Ζόρια στην Ουκρανία και, σε αντίθεση με το τι σημαίνει στα ελληνικά το όνομα της εν λόγω ομάδας, διόλου δυσκολεύτηκε και με το ευρύ 4-1 κέρδισε την ελπίδα στο να πιστεύει, ότι μπορεί να γυρίσει την κατάσταση στο Europa League.

Η ΑΕΚ, μετά και το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ, ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα και επιβεβαίωσε αυτή την ανωτερότητα από νωρίς, ανοίγοντας το σκορ με τον Τάνκοβιτς στο 7' και διπλασιάζοντας τα τέρματά της με τον Μάνταλο στο 34', ύστερα από ασίστ του Σουηδού.

Στο 54' ο Λιβάγια "έγραψε" το 0-3 με υπέροχο γκολ, η Ζόρια μείωσε στο 81' με τον Κορτσέγκιν, όμως η ΑΕΚ απάντησε στο ίδιο λεπτό, καθώς με την σέντρα ο Κροάτης επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον πάγκο της ΑΕΚ ήταν απόψε ο βοηθός του Μάσιμο Καρέρα, Τζανλούκα Κολονέλο, καθώς ο πρώτος έμεινε στην Αθήνα λόγω αδιαθεσίας και πυρετού.

Πώς παρατάχθηκαν

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με σύστημα 3-5-2 και τους Τσιντώτα στο τέρμα και τριάδα στην άμυνα τους Σβάρνα, Τσιγκρίνσκι και Νεντελτσεάρου. Μπαχ/χαφ ήταν οι Βασιλαντωνόπουλος (δεξιά), Ινσούα (αριστερά), στη μεσαία γραμμή ήταν οι Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ, Μάνταλος και προωθημένοι οι Τάνκοβιτς και Λιβάγια, με τον Ολιβέιρα να μένει εκτός αγώνα λόγω γαστρεντερίτιδας.

Από την πλευρά της η Ζόρια ξεκίνησε με τους Σεβτσένκο, Κομτσενόσκι, Βέρνιντουμπ, Αμπού Ανά, Τσιγκάνικς, Κοτσέρχιν, Ιβανσιένια, Γιούρτσενκο, Καμπάιεβ, Λούνοβ και Χρομόβ.

Το ματς

Πολύ δυνατά ξεκίνησε το παιχνίδι η ΑΕΚ, καθώς μόλις στο 2' ο Βασιλαντωνόπουλος έβγαλε επικίνδυνη σέντρα-σουτ, αλλά ο Σεβτσένκο απομάκρυνε την μπάλα. Η Ένωση πίεζε πάρα πολύ στο ξεκίνημα και ευτύχησε να μετουσιώσει αυτή την πίεση σε γκολ μόλις στο 7'.

Συγκεκριμένα, ο Λιβάγια δέχθηκε την μπάλα μέσα στην περιοχή, μετά από πλάγιο του Ινσούα, απέφυγε με όμορφη ενέργεια τον αντίπαλό του, έκανε το γύρισμα, η μπάλα κόντραρε στον Τσίγκανικς, στρώθηκε στον Τάνκοβιτς και ο Σουηδός με κοντινό πλασέ έκανε το 0-1.

Το γκολ έδωσε ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην Ένωση, που ήλεγχε απόλυτα το ματς, μην επιτρέποντας στην Ζόρια να βρει χώρους προς την εστία του Τσιντώτα. Μάλιστα, στο 15' έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 0-2, όταν ο Τάνκοβιτς με ωραία ενέργεια απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει παντού στο γήπεδο, κάνοντας πλέον και παιχνίδι στρατηγικής, δίνοντας χώρους στην Ζόρια και χτυπώντας στην αντεπίθεση. Η εικόνα των Κιτρινόμαυρων ήταν τόσο καλή, που θα ήταν κάπως άδικο να μην πετύχουν και δεύτερο γκολ, κάτι που έκαναν με τον Μάνταλο στο 34'. Η φάση ξεκίνησε από τον Λιβάγια, που έδωσε στον εξαιρετικό Τάνκοβιτς, ο οποίος έβγαλε τρομερή κάθετη στον αρχηγό της ΑΕΚ, που από κοντά πλάσαρε όμορφα για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 38' ο Μάνταλος είχε ακόμα μία ευκαιρία με κεφαλιά για το 0-3, ενώ η Ζόρια το μόνο αξιόλογο που κατάφερε στο πρώτο μέρος ήταν η φάση του 44ου λεπτού, όταν ο Νεντελτσεάρου έκανε λάθος, με αποτέλεσμα να φτάσει η μπάλα στον Καμπάεβ, που όμως σούταρε πάνω από την εστία του Τσιντώτα.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο. Αφού απείλησε πρώτα στο 52' με μια κεφαλιά του Σάκχοφ, στο 54' πέτυχε το τρίτο γκολ της με τον Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης έκανε τρομερή ατομική ενέργεια, απέφυγε τον Αμπού Χάνα και με ωραίο συρτό σουτ "έγραψε" το 0-3 για την Ένωση.

Αυτό το γκολ απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγματα, καθώς στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με την ΑΕΚ να ελέγχει το ματς με μεγάλη ευκολία και την Ζόρια να μειώνει απλά στο 81' με φοβερό σουτ του Κορτσέγκιν, αλλά τους Κιτρινόμαυρους να απαντούν με την... σέντρα, αφού στο ίδιο λεπτό διαμόρφωσαν το τελικό 1-4 με τον Λιβάγια.

Αυτή η νίκη έβαλε την ΑΕΚ ξανά στο παιχνίδι της πρόκρισης, καθώς η Λέστερ επικράτησε με 4-0 της Μπράγκα στο άλλο ματς του ομίλου, με την Ένωση να υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική την Ζόρια στο ΟΑΚΑ.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share