Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Europa League: «Μαγική» ΠΑΟΚάρα «διέλυσε» την Αϊντχόφεν

Τρομερό ματς στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο Γκαρσία

5 Νοεμβρίου 2020 21:56
Europa League: «Μαγική» ΠΑΟΚάρα «διέλυσε» την Αϊντχόφεν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένας «μαγικός» ΠΑΟΚ έκανε ένα από τα καλύτερα δεύτερα ημίχρονά του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και «διέλυσε» με 4-1 την Αϊντχόφεν, σε ένα ονειρεμένο ντεμπούτο στο Europa League για τον Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Δικέφαλος απογοήτευσε στο πρώτο ημίχρονο, δεν έκανε ούτε μια ευκαιρία και βρέθηκε να χάνει από το 21' με γκολ του Ζάχαβι από ανόητο πέναλτι του Σβαμπ. Στο δεύτερο μέρος, ωστόσο, ο ΠΑΟΚ βγήκε μεταμορφωμένος και έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ σε 21 λεπτά με Σβαμπ (47'), Ζίβκοβιτς (56', 66') και Τζόλη (58')!

Οι αλλαγές του Γκαρσία στο ημίχρονο, με Τζόλη και Σφιντέρσκι αντί Μπίσεσβαρ και Τσόλακ, άλλαξαν εντελώς το ματς, με τον Δικέφαλο να ασκεί τρομερό πρέσινγκ στους Ολλανδούς και τους μεσοεπιθετικούς του να κάνουν... όργια στην αντεπίθεση, καθώς στο ανοιχτό γήπεδο σημειώθηκαν τα τρία από τα τέσσερα γκολ.

Ο Σβαμπ εξιλεώθηκε για το πέναλτι που παραχώρησε με γκολ και ασίστ, δύο γκολ και μία ασίστ είχε ο Ζίβκοβιτς, ενώ ο Τζόλης έλαμψε με ένα γκολ και μια ασίστ.

Ο ΠΑΟΚ, που προ ημερών λυτρώθηκε στο πρωτάθλημα, έφτασε τους 5 βαθμούς και πέρασε την Αϊντχόφεν, αφήνοντας την στους 3. Πρωτοπόρος του ομίλου είναι η Γρανάδα με 7 βαθμούς, ενώ η Ομόνοια έχει έναν πόντο. Ο Δικέφαλος αντιμετωπίζει την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία για την 4η αγωνιστική στις 26 Νοεμβρίου (22:00).

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-3-3, έχοντας τον Ζίβκο Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλη στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά. Οι Σβαμπ, Ελ Καντουρί και Αουγκούστο συνέθεσαν την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Τσόλακ, με τον Μπίσεσβαρ αριστερά και τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς δεξιά.

Με 4-2-2-2 αγωνίστηκε η Αϊντχόφεν του Ρότζερ Σμιντ. Τερματοφύλακας ο Εμβογκό, με δίδυμο στόπερ τους Τέζε και Μποσκαγλί, δεξί μπακ τον Τόμας και αριστερό τον Μαξ. Οι Ροσάριο και Σανγκαρέ ήταν τα αμυντικά χαφ, έχοντας μπροστά τους τους Γκέτσε και Ιχατάρεν, ενώ οι Μάλεν και Ζάχαβι αποτέλεσαν το επιθετικό δίδυμο.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να αναλώνονται σε ένα παιχνίδι κέντρου με αρκετά λάθη εκατέρωθεν, δίχως μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Στο πρώτο 20λεπτο δεν είχε δημιουργηθεί ούτε μια ευκαιρία, κι όμως ο ΠΑΟΚ... κατάφερε να μείνει πίσω στο σκορ χωρίς η Αϊντχόφεν να απειλήσει ουσιαστικά. Σε μια φάση που δεν "μύριζε" γκολ, ο Μάλεν πάτησε στ μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ μετά από "τακουνάκι' του Ροσάριο και ο Σβαμπ επιχείρησε άτσαλο τάκλιν, ανατρέποντάς τον. Ο Ζάχαβι ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Ζίβκοβιτς, κάνοντας το 1-0 για την Αϊντχόφεν στο 21'.

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κυκλοφόρησε την μπάλα στο αντίπαλο μισό, δεν είχε όμως ούτε τη φαντασία ούτε τις απαραίτητες συνεργασίες για να διασπάσει των εξαιρετικά στημένη άμυνα των Ολλανδών. Η μπάλα δεν έφτανε με τίποτα στον Τσόλακ και ο ΠΑΟΚ έμοιαζε κομμένος στη μέση, αφού οι μέσοι του δεν έβρισκαν διαδρόμους για να πετύχουν ομαλή μετάβαση από το κέντρο στην επίθεση. Ορισμένες ατομικές ενέργειες των δραστήριων Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς ήταν ημιτελείς, ενώ η Αϊντχόφεν εξουδέτερωσε και την απειλή του Γιαννούλη. Τα ντουμπλαρίσματα των Ολλανδών στον Έλληνα άσο ήταν έγκαιρα και αποτελεσματικά, αποτρέποντάς τον από το να κάνει τις συνηθισμένες επελάσεις του στην αριστερή πλευρά.

Χωίς να έχει δημιουργήσει κάποια άλλη επικίνδυνη φάση μετά το γκολ, η Αϊντχόφεν παραλίγο να πετύχει και δεύτερο γκολ. Στο 41' ο Ελ Καντουρί έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου. Ο Σανγκαρέ έκλεψε και έβγαλε τον Ζάχαβι τετ α τετ. Ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Ισραηλινού, η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την εστία και ο Βαρέλα την απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή. Όσο για τον ΠΑΟΚ, ολοκλήρωσε το πρώτο 45λεπτο χωρίς τελικά στην εστία και μοναδική... υποψία ευκαιρίας μια κάθετη μπαλιά του Ζίβκοβιτς, που όμως ήταν δυνατή και ο Μπίσεσβαρ δεν την πρόλαβε στη μικρή περιοχή.

Ο Πάμπλο Γκαρσία έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, περνώντας στο ματς τους Τζόλη και Σφιντέρσκι αντί των Μπίσεσβαρ και Τσόλακ. Οι αλλαγές σε συνδυασμό με το έντονο πρέσινγκ του ΠΑΟΚ έφεραν... τούμπα το ματς, με τον Δικέφαλο να μεταμοφώνεται προς το καλύτερο και να πετυχαίνει τρία γκολ σε 13 λεπτά!

Στο 47' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση φάουλ του Τζόλη. Η μπαάλ απομακρύνθηκε και στην επαναφορά ο Ζίβκοβιτς δοκίμασε να σουτάρει με τη μία. Η μπάλα πήρε τροχιά προς την εστία, με τον Σβαμπ να βάζει την προβολή και να ισοφαρίζει σε 1-1. Στο 56' οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους. Μετά από κλέψιμο του ΠΑΟΚ έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Σφιντέρσκι έδωσε στον Σβαμπ, αυτός με τη σειρά του έβγαλε την ασίστ στον Ζίβκοβιτς, που "άδειασε" έναν αμυντικό με ωραία προσποίησε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1 με αριστερό σουτ εντός περιοχής!

Οι παίκτες της Αϊντχόφεν τα είχαν χαμένα και ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί. Οι "ασπρόμαυροι" πίεσαν αποτελεσματικά στο 58' κλέβοντας την μπάλα και φεύγοντας στην κόντρα με τον Τζόλη. Ο Έλληνας άσος διένυσε πολλά μέτρα με την μπάλα και πήρε πάνω του τη φάση. Συνέκλινε και επιχείρησε πολύ ωραίο σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, με τον Εμβογκό να μην μπορεί να επέμβει και τον ΠΑΟΚ να κάνει το 3-1.

Η ραψωδία του Δικεφάλου συνεχίστηκε, με τους παίκτες του Γκαρσία να βρίσκουν χώρους και να κάνουν... πάρτι στο ανοιχτό γήπεδο. Σε νέα αντεπίθεση στο 66' ο Τζόλης άλλαξε παιχνίδι από τα αριστερά με πάσα Ζίβκοβιτς, αυτός συνέκλινε από τα δεξιά σε φάση "καρμπόν" με το πρώτο του γκολ και σκόραρε ξανά με δυνατό αριστερό σουτ, γράφοντας το 4-1.

Έχοντας "κλειδώσει" τη νίκη, ο ΠΑΟΚ έριξε ρυθμό, με τον Γκαρσία να μη ρισκάρει με τον Γιαννούλη που είχε ενοχλήσεις στον προσαγωγό. Πέρασε στη θέση του τον Λύρατζη, ενώ έδωσε χρόνο συμμετοχής στον επίσης νεαρό Τσιγγάρα. Ο Δικέφαλος δεν απειλήθηκε μέχρι τέλους και έφτασε σε μια τεράστια νίκη με 4-1.

Πηγή: Sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share