Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Euroleague: Διπλό "ανάσα" στη Ρωσία αναζητά ο Ολυμπιακός!

Ώρα μάχης!

5 Νοεμβρίου 2020 09:55
Euroleague: Διπλό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Euroleague: Οι δύο συνεχόμενες ήττες προσγείωσαν τον Ολυμπιακό, που ψάχνει επιστροφή στις νίκες στην Αγία Πετρούπολη και κόντρα στην Ζενίτ (19:00, NS1).

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δεν παρουσίασε το πρόσωπο που θα ήθελε στα δύο τελευταία παιχνίδια και θέλει μια νίκη για να ανατρέψει τα δεδομένα και να πάρει πίσω την καλή ψυχολογία που είχε χτίσει. Απουσίες δεν υπάρχουν και άπαντες είναι πανέτοιμοι για μια ακόμα δύσκολη αναμέτρηση.

Απέναντι του η Ζενίτ, η οποία έχει περάσει πολλές δοκιμασίες και έχει δώσει μόλις δύο παιχνίδια στις 6 πρώτες αγωνιστικές. Η ρωσική ομάδα ξεκίνησε την σεζόν εντυπωσιακά με δύο εμφατικές νίκες, αλλά ο κορωνοϊός «χτύπησε» παίκτες και σταφ και δοκιμάστηκε σκληρά.

Πλέον, άπαντες είναι υγιείς, θέλουν να επιστρέψουν δυναμικά, αλλά σίγουρα θα παίξει ρόλο η απραξία και όλα όσα πέρασαν, έχοντας ένα ερωτηματικό για το πως θα εμφανιστεί η ρωσική ομάδα.

Champions League: Κόντραραν στα ίσια οι ερυθρόλευκοι αλλά...

Πολύ καλή εμφάνιση παρά το "βαρύ" 3-0 πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός στο Μάντσεστερ. Το τελικό 3-0 αδικεί τους Πειραιώτες, που κόντραραν στα ίσια την πανίσχυρη Μάντσεστερ Σίτι στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσαν να έχουν πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας, ενώ με 2-0 είχε ηττηθεί και από την Πόρτο.

Οι Ερυθρόλευκοι έμειναν πίσω στο σκορ με γκολ του Φεράν Τόρες από το 12', ενώ η ομάδα του Πεπ Γκουρδιόλα "καθάρισε" το παιχνίδι στο τελευταίο δεκάλεπτο, με γκολ του Ζεσούς στο 81' και του Κανσέλο στο 90'.

Πάντως, ο Ολυμπιακός έχει αρκετά θετικά να αποκομίσει από την αναμέτρηση, με κυριότερο το γεγονός ότι έπαιξε με θάρρος κόντρα στη "λαμπερή" ομάδα του Γκουαρδιόλα και τόλμησε να την πιέσει πολύ ψηλά για μεγάλο διάστημα στο ματς. Μάλιστα έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση (με το σκορ στο 1-0) σε δύο περιπτώσεις, με τον Βαλμπουενά στο 54' και τον Χολέμπας στο 73'.

Η ήττα άφησε τον Ολυμπιακό στους 3 βαθμούς, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι έχει 9, η Πόρτο 6 και στην ουρά του ομίλου βρίσκεται η Μαρσέιγ χωρίς βαθμό μετά από τρία ματς. Στην τέταρτη αγωνιστική, οι Ερυθρόλευκοι υποδέχονται τη Μάντσεστερ Σίτι στο Φάληρο στις 25 Νοεμβρίου.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Σα, με τετράδα στην άμυνα τους Ραφίνια, Σεμέδο, Σισέ και Χολέμπας από δεξιά προς αριστερά. Την τριάδα του άξονα συνέθεσαν οι Μπουχαλάκης, Εμβιλά και Καμαρά, με τους Ραντζέλοβιτς, Βαλμπουενά στα άκρα της επίθεσης και τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Με σχηματισμό 4-1-4-1 αγωνίστηκε η Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Τερματοφύλακας ο Έντερσον, με δίδυμο στόπερ τους Στόουνς και Ακέ, δεξί μπακ τον Γουόκερ και αριστερό τον Ζιντσένκο. Ο Γκουντογκάν ήταν ο μοναδικός αμυντικός χαφ, έχοντας μπροστά του τους Ντέ Μπρόινε, Φόντεν και τους Στέρλινγκ, Μαχρέζ στα άκρα. Στην κορυφή της επίθεσης κινήθηκε ο Τόρες.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά από άποψη τακτικής στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πλήρωσε ένα λάθος στην άμυνα καθώς και την αδυναμία του να δημιουργήσει ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ με 1-0. Η πρώτη ευκαιρία της Σίτι σημειώθηκε με ωραίο "τακουνάκι" του Τόρες στο 7' που έδιωξε ο Σα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ. Στο 12' ο Σεμέδο έπαιξε με τη... φωτιά, καθώς έχασε την μπάλα σε κρίσιμο σημείο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά η άμυνα των Πειραιωτών απομάκρυνε τελευταία στιγμή έπειτα από επικίνδυνο γύρισμα του Ντε Μπρόινε. Στην επόμενη φάση δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο, ο Ντε Μπρόινε έπαιξε ωραία το "1-2" με την Τόρες, που έφυγε στην πλάτη των Σισέ και Χολέμπας. Ο Ισπανός μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από διαγώνια θέση τον Σα για το 1-0 της Σίτι.

Ο Ολυμπιακός ξεθάρρεψε από το 15' και μετά, ανεβάζοντας τις γραμμές του και προσπαθώντας να πιέσει τη Σίτι ψηλά. Παρ' όλα αυτά, η μοναδική... υποψία ευκαιρίας που έκανε ήταν μια καλή σέντρα του Βαλμπουενά, που δεν πρόλαβε ο Ελ Αραμπί στη μεγάλη περιοχή. Στο 19' οι Άγγλοι έφυγαν στην αντεπίθεση, με τον Στέρλινγκ να "αδειάζει" τον Σεμέδο και να γυρίζει την μπάλα στην περιοχή, για να διώξει εν συνεχεία ο Ραφίνια, ενώ στο 27' ο Σα μπλόκαρε ένα σουτ του Στέρλινγκ από πλάγια θέση.

Αυτό που κατάφερε ο Ολυμπιακός ήταν να μην επιτρέψει στη Σίτι να ανεβάσει ρυθμό, περιορίζοντας αρκετά τη δημιουργία της ομάδας του Γκουαρδιόλα. Οι "πολίτες" μπήκαν αρκετές φορές στην "ερυθρόλευκη" περιοχή από τα πλάγια, με χαρακτηριστικές τις φάσεις του 40' και του 42', με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Ντε Μπρόινε. Ωστόσο, πάντα έβρισκαν σε ετοιμότητα την αμυντική τετράδα του Ολυμπιακού και τον Σα, που απομάκρυναν τα επικίνδυνα γυρίσματα προς τη μικρή περιοχή. Από την πλευρά τους οι Ερυθρόλευκοι ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο χωρίς ούτε μια τελική προσπάθεια, μπόρεσαν όμως να κρατήσουν με σχετική ευκολία το σκορ στο 1-0 και να ελπίζουν για το δεύτερο μέρος.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο, περνώντας στο ματς τους Μπρούμα και Πέπε αντί των Ραντζέλοβιτς και Μπουχαλάκη. Η είσοδος του Μπρούμα έδωσε μια πνοή στον Ολυμπιακό, αφού ο Πορτογάλος κινήθηκε πήρε αρκετές μπάλες στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου και προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με προσωπικές ενέργειες. Παράλληλα, η επιλογή του Μαρτίνς να ανεβάσει το πρέσινγκ μέχρι την περιοχή της Σίτι παραλίγο να αποφέρει καρπούς για τον Ολυμπιακό.

Στο 54' ο Φόντεν έκανε λάθος εξαιτίας του πρέσινγκ των Πειραιωτών, με τον Βαλμπουενά να σουτάρει με τη μία από τη μικρή περιοχή, αλλά να μη βρίσκει εστία υπό την πίεση του Στόουνς! Στο 58' ο Καμαρά έκλεψε και πάλι την μπάλα, τη γύρισε προς την περιοχή αλλά ο Ελ Αραμπί δεν πρόλαβε να κάνει επαφή με την μπάλα. Στο 61' ο Ελ Αραμπί έγινε αποδέκτης κάθετης μπαλιάς και σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Έντερσον να μπλοκάρει!

Στο 63' ο Σα βγήκε και μπλόκαρει εγκαίρως πριν ο Στέρλινγκ γίνει επικίνδυνος, ενώ στο 64' ο Μπρούμα επιχείρησε σουτ, που πέρασε άουτ δίχως να προβληματίσει τον Έντερσον. Στο 73' ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά με προϋποθέσεις. Ο Μασούρας βρήκε τον Χολέμπας, αυτός έκανε καταπληκτική ντρίμπλα και μπήκε στην περιοχή, επιχείρησε σέντρα-σουτ, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ! Η Σίτι ήταν αρκετά υποτονική στο παιχνίδι της και όσο περνούσαν τα λεπτά, φαινόταν ότι ο Ολυμπιακός μπορούσε να της κάνει τη ζημιά. Στο 79' οι Ερυθρόλευκοι άλλαξαν ωραία την μπάλα, ο Μασούρας σέντραρε και ο Μπρούμα βρέθηκε στη μεγάλη περιοχή. Προσποιήθηκε και σούταρε, αλλά ο Γουόκερ έβαλε σωτήρια την κόντρα.

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς, που είχε μπει αλλαγή στο 69', ήταν αυτός που έβγαλε από τη δύσκολη θέση την προβληματική Σίτι με ένα φοβερό γκολ. Στο 81' ο Βραζιλιάνος υποδέχθηκε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή, έκανε μια προσποίηση στον Σισέ και με σουτ από πολύ δύσκολη πλάγια θέση αιφνιδίασε και "κεραυνοβόλησε" τον Σα, κάνοντας το 2-0. Το τελικό 3-0 έκανε ο Ζοάο Κανσέλο στο 90' με μακρινό σουτ που δεν μπόρεσε να αποσοβήσει ο Σα.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share