Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Λύτρωση μέσω ... VAR για τον Παναθηναϊκό

1-0 το τελικό σκορ

3 Νοεμβρίου 2020 19:42
Super League: Λύτρωση μέσω ... VAR για τον Παναθηναϊκό

Χωρίς να εντυπωσιάσει ο Παναθηναϊκός επικράτησε 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ σε εξ αναβολής αναμέτρηση για το πρωτάθλημα και πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική του νίκη! Ωστόσο, σύμφωνα με τα νέα μέτρα ακυρώθηκαν αγώνες τόσο της Super League όσο και της Basket League.

Οι Πράσινοι δεν ήταν καλοί, έμειναν από δυνάμεις στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν το τρίποντο με τον Χατζηγιοβάνη στο 27’ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με πέναλτι, που δόθηκε μετά από τσεκάρισμα VAR. Στο δεύτερο ημίχρονο πάντως ο Απόλλων ήταν σχετικά καλύτερος, πήρε την κατοχή, όμως δεν δημιούργησε φάσεις, με εξαίρεση την κεφαλιά του Λισγάρα στο 91’ που έφυγε ελάχιστα άουτ!

Λύτρωση… μέσω VAR!

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με τον Απόλλωνα μάλιστα στο πρώτο δεκάλεπτο να πατάει καλύτερα και στο 12’ να βρίσκει και δίχτυα! Ο Μπεντινέλι έφυγε στην κόντρα, πέρασε και τον Διούδη και σκόραρε, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά, αφού για να αποφύγει τον Σένκεφελντ τον έχει τραβήξει από τη φανέλα.

Όσο κυλούσε πάντως ο χρόνος, οι Πράσινοι ανέβαζαν στροφές και έψαχναν τρόπο για να απειλήσουν. Στο 23’ λοιπόν, ο Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα από δεξιά, κόντραρε στον Μπρούσιτς και ο Βέρχουλστ απέκρουσε ενστικτωδώς. Η μπάλα ωστόσο παρέμεινε εντός περιοχής και ο Μαουρίσιο με δύσκολη κεφαλιά την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και μετά άουτ, όμως η φάση γύρισε πίσω λόγω VAR και δόθηκε πέναλτι για χέρι του Μπρούσιτς. Ήταν μάλιστα αρκετά δύσκολο να φανεί, το τσέκαρε ο ίδιος διαιτητής και τελικά την εκτέλεση ανέλαβε στο 27’ ο Χατζηγιοβάνης που έκανε το 1-0 από την άσπρη βούλα!

Οι Πράσινοι πάντως δεν πρόλαβαν να πανηγυρίσουν το γκολ τους, καθώς στο 29’ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Ντομίνγκες που έκανε το σουτ, αλλά ο Διούδης έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε. Από εκεί και πέρα ωστόσο, ο ρυθμός του ματς έπεσε κατακόρυφα και παρότι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή, δεν μπόρεσαν να φτιάξουν κάποια καλή φάση.

Οι κούρσες Χατζηγιοβάνη, οι φωνές Μαουρίσιο και η ευκαιρία στο 91’!

Το δεύτερο ημίχρονο συνέχισε χωρίς να αλλάξει η εικόνα των δύο ομάδων. Ο Παναθηναϊκός όσο περνούσαν τα λεπτά οπισθοχωρούσε και έδινε χώρο στον Απόλλωνα, ο οποίος μάλιστα βρέθηκε να έχει στο ΟΑΚΑ 57% κατοχή! Οι φιλοξενούμενοι βλέποντας τους Πράσινους να μένουν από δυνάμεις, προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, όμως δεν ήταν δυνατόν να δημιουργήσουν φάσεις.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του έπαιζε μονότονα και… μονόπατα, καθώς προσπαθούσε να φτιάξεις φάσεις μόνο από δεξιά και με κούρσες του Χατζηγιοβάνη, ενώ κορυφαίος για το Τριφύλλι ήταν ο Μαουρίσιο. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο μόνος που κρατούσε μπάλα και έκοψε τις αντεπιθέσεις και μάλιστα, σε κάποια στιγμή του αγώνα έβαλε τις φωνές στους συμπαίκτες του για να… ξυπνήσουν.

Μετά το 70’ πάντως το ματς «έσβησε» και παρά την είσοδο του Λούκας Βιγιαφάνιες, δεν άλλαξε κάτι. Οι Πράσινοι μη έχοντας δυνάμεις έπαιζαν άμυνα και περίμεναν τη λήξη, ενώ ο Απόλλωνας παρότι πίεζε, δημιούργησε μόνο μία σοβαρή ευκαιρία στις καθυστερήσεις. Μετά την κόκκινη του Μολό (δεύτερη κίτρινη στο 90’) και εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά ολομόναχος, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ!

Δείτε τα highlights του αγώνα:

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share