Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Basket League: Αναβάλλεται το ντέρμπι του Άρη με τον Ηρακλή λόγω lockdown

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση

3 Νοεμβρίου 2020 18:22
Basket League: Αναβάλλεται το ντέρμπι του Άρη με τον Ηρακλή λόγω lockdown

Το καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη έφερε την αναβολή της αναμέτρησης του Άρη με τον Ηρακλή για τη 2η αγωνιστική της Basket League.

Μολονότι η πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ είναι από τα πρωταθλήματα που συνεχίζονται κανονικά υπό προϋποθέσεις, το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη βρίσκεται στο «κόκκινο» λόγω κορωνοϊού επηρεάζει τη διεξαγωγή των αγώνων.

Με δεδομένο ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να προπονηθεί στο γήπεδο της, καθώς έχει μπει «λουκέτο» ο ΕΣΑΚΕ προχώρησε στην αναβολή του ματς για δεύτερη φορά.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί την Κυριακή, αλλά μετατέθηκε για την Τετάρτη (4/11), ωστόσο θα πρέπει να οριστεί σε νέα ημερομηνία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο Τετάρτη (4/11) αναμέτρησης Άρης – Ηρακλής για την 2η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League βάσει της ΚΥΑ με αριθμό Δ1α/ΓΠ οικ 69919 (ΦΕΚ 4831-Β-2.11.2020) στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού που ισχύουν για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Η συνάντηση Άρης – Ηρακλής θα οριστεί σε νέα ημερομηνία».

Νέα μέτρα: Ακυρώνονται και οι αγώνες Super League και Basket League στη Θεσσαλονίκη για 14 ημέρες

Τα νέα εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού που ανακοίνωσε το βράδυ η Πολιτική Προστασία φέρνουν ανατροπή και επιτρέπουν τη διεξαγωγή μόνο των ευρωπαϊκών αγώνων.

Κανονικά το ΠΑΟΚ - Αϊντχόφεν, στον αέρα το Άρης - ΑΕΚ και το εξ' αναβολής Άρης - Ηρακλής στο μπάσκετ. Ερωτηματικό το ταξίδι του ΠΑΟΚ στην Αθήνα για τον αγώνα με τον Απόλλωνα. Ατομικές προπονήσεις χωρίς προπονητή!

Ανατροπή στις αθλητικές δραστηριότητες φέρνουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ από την Πολιτική Προστασία για τη Θεσσαλονίκη, από το πρωί της Τρίτης 3/11 και για τις επόμενες 14 ημέρες.

Ο συγκεκριμένος νομός όπως και οι Σέρρες έχουν μπει σε κατάσταση συναγερμού και για τις συγκεκριμένες περιοχές - γκρι ζώνες όπως αποκαλούνται - ανακοινώθηκαν «εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού» όπως αναφέρονται χαρακτηριστικά, τα οποία σε ότι αφορά τον αθλητισμό προβλέπουν τα εξής:

  • Αναστολή κάθε αθλητικής δραστηριότητα
  • Επιτρέπεται ατομική άσκηση ΜΟΝΟ σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους χωρίς προπονητή
  • Αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής οι αγώνες της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Super League, και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης Basket League ενώ επιτρέπονται ΜΟΝΟ οι ευρωπαϊκοί αγώνες Champions League, Europa League, Euroleague, BCL σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FiBA, Euroleague.

Αυτό σημαίνει, ότι αν δεν αλλάξει κάτι, για τις επόμενες 14 ημέρες, και παρά την εξαίρεση που υπήρχε για τη Super League και την Basket League και η οποία επισημοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας από τη ΓΓΑ, θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη μόνο ευρωπαϊκοί αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

  • Για το ποδόσφαιρο λοιπόν, το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Αϊντχόφεν την Πέμπτη 5/11 για το Europa League θα γίνει κανονικά αφού οι ευρωπαϊκοί αγώνες εξαιρούνται της αναστολής.
  • Είναι στον αέρα ο αγώνας του Άρη με την ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος για την Κυριακή 8/11 για τη Super League. Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένη η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων και το επόμενο προγραμματισμένο παιχνίδι στη συμπρωτεύουσα είναι στις 22/11 στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΣ Γιάννενα.
 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share