Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Super League: Νίκη με ανατροπή η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ - Ήρωας ο Σάκχοφ (Video)

Δείτε όλα τα γκολ

1 Νοεμβρίου 2020 21:41
Super League: Νίκη με ανατροπή η ΑΕΚ κόντρα στον ΟΦΗ - Ήρωας ο Σάκχοφ (Video)
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Νικήτρια με ανατροπή στο σκορ κατάφερε να αναδειχτεί η ΑΕΚ απέναντι στον ΟΦΗ για την Super League. Η Ένωση ανέβασε την απόδοσή της στο δεύτερο μέρος και πήρε το τρίποντο. Επίσης, νωρίτερα ο ΠΑΟΚ λυτρώθηκε στο 88'!

Το ξεκίνημα του παιχνιδιού βρήκε τον ΟΦΗ να βάζει δύσκολα στην ΑΕΚ. Οι Κρητικοί έπαιζαν με ταχύτητα στην κόντρα και κατάφεραν να προηγηθούν πολύ νωρίς. Στο 5' προειδοποίησαν με τον Μπαλογιάννη και ένα λεπτό αργότερα ο Στάρτζεον πήρε το ριμπάουντ από το λάθος του Χνιντ και με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα.

Η Ένωση υπέστη ψυχρολουσία και παρουσίασε μεγάλη δυσκολία να αντιδράσει, αφενός γιατί οι επιθετικογενείς της ποδοσφαιριστές, Τάνκοβιτς, Μάνταλος και Μαχαίρας δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν και να τροφοδοτήσουν τον Ανσαριφάρντ, αφετέρου διότι η πολύ καλά στημένη αμυντική γραμμή της ομάδας του Ηρακλείου παίζοντας με τριάδα στόπερ (Βαφέας, Διαμαντής, Λυμπεράκης) εξουδετέρωνε τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων, οι οποίοι άργησαν πολλή ώρα να δημιουργήσουν κινδύνους στην περιοχή του Βάτερμαν.

Από το 20' και μετά οι κιτρινόμαυροι απέκτησαν μεγαλή ενέργεια. Στο 22' ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την κεφαλιά του αρχηγού του Δικεφάλου. Εφτά λεπτά αργότερα ο Σακόρ δοκίμασε την ετοιμότητα του Τσιντώτα ύστερα από ωραία συνεργασία των Μπαλογιάννη και Γιάννου.

Η Ένωση κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια στο 32'. Ο Μάνταλος εκτέλεσε με γέμισμα στημένη φάση με τον Νεντελτσιάρου να πιάνει την κεφαλιά και να ισοφαρίζει σε 1-1, το οποίο ήταν και σκορ ημιχρόνου, αν και οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να πορευθούν προηγούμενοι στα αποδυτήρια. Η προσπάθεια του Μαχαίρα όμως στο 44' σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Βάτερμαν.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε αποφασισμένη να πετύχει την ολική ανατροπή. Στο 52' ο Μαχαίρας έχασε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Βάτερμαν εξουδτέρωσε την προσπάθειά του.

Η Ένωση έχασε ευκαιρία με τον Λιβάγια στο 73' Η λύτρωση για την Ένωση ήρθε στο 74' με ατομική προσπάθεια του Σάκχοφ. Ο ΟΦΗ πάντως παρεμεινε απειλητικός πριν ακόμα το 2-1. Στο 69' η κεφαλιά του Γιάννου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα, ενώ στο 77' ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου απέκρουσε σουτ του Λυμπεράκη.

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Εβγέν Σάκχοφ σκόραρε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Του αξίζει ο τίτλος του MVP.

ΓΙΝΑΜΕ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Με εκπλήξεις παρέταξε την ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ ο Μάσιμο Καρέρα. Ο Ιταλός τεχνικός άφησε στον πάγκο τους Λιβάγια, Ολιβέιρα, Σβάρνα, ενώ έριξε στο ματς τον Μαχαίρα. Ο Τσιντώτας υπερασπίστηκε την εστία. Την άμυνα αποτέλεσαν οι Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Λόπες από δεξιά προς τα αριστερά. Στη μεσαία γραμμή παρέμεινε το δίδυμο των Σάκχοφ-Κρίστισιτς. Ο Τάνκοβιτς εφορμούσε από τα αριστερά, ο Μαχαίρας από δεξιά και ο Μάνταλος είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ανσαριφάρντ που ολοκλήρωνε το 4-2-3-1 του προπονητή της Ένωσης.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Παουλίνιο, Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Λόπες (80΄ Ινσούα), Σάκχοφ, Κρίστιτσιτς, Μαχαίρας (56΄ Λιβάγια), Μάνταλος, Τάνκοβιτς (80΄ Σβάρνας), Ανσαριφάρντ (67΄ Ολιβέιρα)

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές, Λυμπεράκης, Βαφέας, Διαμαντής, Κοροβέσης, Σακόρ (87΄ Στάικος), Μεγιάδο, Μπαλογιάννης (62΄ Ντε Γκούζμαν), Στάρτζεον (87΄ Νοικοκυράκης), Γιάννου (83΄ Γκαργκαλατζίδης)

Η ΦΑΣΗ: Το δοκάρι του Μαχαίρα στο 44'. Ύστερα από σέντρα του Κρίστισιτς, η μπάλα στρώθηκε στον 20χρονο εξτρέμ που σούταρε στην κίνηση αλλά για κακή του τύχη η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν.

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ: Το γκολ του Νεντελτσιάρου στο 32' αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το VAR όμως είδε, ότι ο Ρουμάνος καλυπτόταν και μέτρησε το τέρμα. Στο 61' ακυρώθηκε γκολ του Λιβάγια για φάουλ του Κροάτη.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: H AEK έχει 13 βαθμούς και πέρασε τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση. Ο ΟΦΗ παρέμεινε 10ος με 6.

Πηγή: sportdog.gr

 

Sports

Ροή ειδήσεων

Share